STICHTING ROKERSBELANGEN

Holland Kampioen

Politieke partij Respect.Nu en mediabekendheid Johan Vlemmix lanceren aanstaande woensdag de nieuwe EK kraker Holland Kampioen. Het lied is niet alleen bedoeld om het Nederlands elftal te ondersteunen tijdens het EK in Portugal, de makers hopen hiermee ook de terugkeer van respect op het voetbalveld en in de samenleving te bevorderen.

Het lied is geschreven door Hans van Hemert, o.a. bekend als liedjesschrijver voor Mouth & McNeil en Luv, eerder schreef van Hemert ook al Wij houden van Oranje dat tijdens het succesvol verlopen EK in 1988 een grote hit van André Hazes was.

Aanstaande woensdag 9 juni zal het lied voor het eerst ten gehore worden gebracht. Na de Europese verkiezingen van aanstaande donderdag begint namelijk op zaterdag de verkiezing tot beste voetbalploeg van Europa, het EK voetbal in Portugal. Lijstrekker Ton Wurtz van Respect.Nu: Het zijn spannende dagen voor ons, donderdag wordt Respect.Nu hopelijk gekozen in het Europees Parlement, mocht dit onverhoopt niet lukken dan willen we met dit lied in ieder geval nog een uiterste poging wagen het respect in de samenleving te bevorderen.

Johan Vlemmix hoopt ook op een beetje respect van het Nederlands elftal, stadion en de scheidsrechter en dat onze jongens kampioen worden. Als het liedje Holland Kampioen geen hit word heb ik namelijk beloofd een voettocht over de wereld te maken en dat kan weleens een hele zware tocht worden.

Noot voor de redactie,