Gemeente Dalfsen

24-05-2004

Prinses Margriet verricht officiële opening Kulturhus De Mozaïek

Dalfsen - Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet verricht op woensdag 9 juni de officiële opening van Kulturhus De Mozaïek in Lemelerveld. De opening vindt plaats midden in de feestweek van de instellingen die een plaats hebben in het Kulturhus.

Het Kulturhus is gevestigd aan het Kroonplein, in het centrum van Lemelerveld. Het is voor Lemelerveld een rijk bezit dat -naast de gemeentelijke bijdrage- gerealiseerd kon worden door belangrijke financiële impulsen vanuit het Europees fonds Leader+ en een provinciale Kulturhussubsidie. Op 1800 vierkante meter grond zijn nu meer dan tien organisaties actief. De gebruikers nemen de activiteiten en het beheer ter hand onder leiding van een stichtingbestuur.

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet wordt op woensdag 9 juni om 14.00 uur verwacht. Na een bijeenkomst in de Brugkerk, direct naast de Mozaïek, verricht de prinses om 14.40 uur de officiële opening door het onthullen van een kunstwerk van kunstenaar Bert Meinen. Daarna zal zij tussen 14.45 en 15.30 uur een bezoek brengen aan het nieuwe Kulturhus en zich door vertegenwoordigers van de instellingen laten informeren over de activiteiten die in de Mozaïek plaatsvinden.