Gemeente Woerden

Vanaf 7 juni: verwijderen bestrating Kerkplein en Nieuwe Markt

Het toekomstige bouwterrein van het centrumplan Hoochwoert is steeds beter te zien. Vanaf 7 juni voert de gemeente diverse werkzaamheden uit om het terrein bouwrijp te maken: het gaat om het verwijderen van de bestrating en kabels en leidingen. Een aantal (tijdelijke) parkeerplaatsen op het Kerkplein en Nieuwe Markt komt hierdoor te vervallen.

Hieronder per straat een overzicht van de werkzaamheden
* Nieuwe Markt, Van Oudheusdenstraat, Meulmansweg
- Opbreken van de bestrating. De trottoirs blijven gehandhaafd en worden verbreed.

- Het verwijderen van kabels en leidingen.
- Omleggen van een deel van het riool aan de Nieuwe Markt. Dit werk wordt tussen 21 juni en 2 juli uitgevoerd.
* Kerkplein, Groenendaal, Kazernestraat

- Verwijderen van de bestrating uit de Groenendaal, Kazernestraat en Kerkplein (het tijdelijke parkeerterrein).
- Verwijderen van de kabels en leidingen.
- Aanpassing rioolleiding Kazernestraat ten behoeve van de woningen.

* Kerkstraat

- Gelijktijdig met de werkzaamheden wordt het riool in de Kerkstraat, omdat deze in slechte staat verkeerd, vernieuwd. Het werk start 14 juni en duurt circa twee weken.

Afsluiting straten rondom bouwterrein
Er zijn gevolgen voor het verkeer. Met name gaat het om afsluitingen van de volgende wegen:

Gedurende langere tijd: Afsluiting Nieuwe Markt en Van Oudheusdenstraat ter hoogte van de toekomstige parkeergarage. Voetgangers en fietsers kunnen gebruik maken van de verbrede trottoirs.
28 juni-2 juli: Afsluiting Groenendaal en Kerkplein voor al het verkeer. De Kazernestraat is voor fietsers bereikbaar vanaf de Molenstraat.
14 juni-2 juli: Afsluiting Kerkstraat voor laad-en-losverkeer

Het totale werk is (indien er geen tegenvallers zijn) afgerond op 16 juli.

Wijziging aanbieden huisvuil Nieuwe Markt/Van Oudheusdenstraat Het opbreken van de bestrating heeft voor een langere periode gevolgen voor de afvalinzameling. Onder meer betekent het dat de huisvuilwagen niet door de Van Oudheusdenstraat en de Nieuwe Markt zal kunnen rijden. Voor bewoners zijn er diverse alternatieve plaatsen om het huisvuil aan te bieden: zoals de Emmakade, de Meulmansweg, de Kruittorenweg of de Gedempte Binnengracht. Mocht dit voor u problemen opleveren, dan kunt u bellen met het Stadserf, telefoon 428 222.

Woont u in de omgeving van Hoochwoert, dan ontvangt u deze week meer informatie over de werkzaamheden. Bij knelpunten of vragen over de bereikbaarheid dan kunt u bellen met de opzichter Dick Doorn, telefoon 434120.