Gemeente Gouda


Vierde scholenrugbytoernooi op 4 juni weer van start

Persbericht

Vierde scholenrugbytoernooi op 4 juni weer van start

De Goudse rugbyclub RFC Gouda organiseert op vrijdag 4 juni voor de vierde maal het rugbytoernooi voor middelbare scholen (categorieën jongens klas 1 en 2 en meisjesteams), met als inzet de Regio Rugby Cup.

Deelnemende scholen komen ook nu weer uit de gehele Goudse regio en opnieuw is de vraag of de hegemonie van het Schoonhoven College (drie maal winnaar) kan worden doorbroken.
Voor zover nu bekend zullen naast Schoonhoven ook teams van het Coornhert Gymnasium en de Goudse Waarden deelnemen aan dit ongetwijfeld weer spannende en sportieve evenement.

Teams bestaan uit zeven spelers, dit jaar maken we op verzoek onderscheid tussen jongens teams uit de klassen 1 en 2 en meisjesteams uit beide klassen. Er wordt gespeeld op een klein veld met aangepaste regels. Spelen in de geest van het spel gaat voor het persé willen winnen, al staat natuurlijk de eer van de school ook op het spel!

Ook hoopt de Goudse rugbyclub uiteraard weer wat rugbytalent te ontdekken en nieuwe jeugdspelers enthousiast te maken voor het spel met de ovalen bal.

Aftrap van eerste wedstrijden is om 10:00 uur, de finale in alle categorieën staat gepland voor 15:00. Toeschouwers zijn van harte welkom.

Meer informatie kan worden ingewonnen bij Rob Jaspers, telefoon 0182-583456.