Dienstenbond CNV

Ontwikkelingen Sociaal Plan Kluwer Academic Publishers (KAP) 04-06-2004

Gisteren 1 juni hebben wij opnieuw met uw werkgever overlegd over een sociaal plan dat de sociale gevolgen voor het personeel als gevolg van de huidige voorgenomen reorganisatie zal moeten opvangen. Centraal stond dat de eventuele boventallige werknemers op een goede wijze moeten worden bemiddeld naar ander werk. Die werknemers mogen overigens op geen enkele wijze het kind van de rekening worden door strategische keuzes van KAP.

Wij hebben een voorstel voor dat sociaal plan bij uw werkgever neergelegd. Ons voorstel is voornamelijk gebaseerd op het (zover mogelijk) voorkomen van gedwongen ontslagen. Dit kan naar onze mening gerealiseerd worden door een juiste en intensieve begeleiding aan de door de reorganisatie getroffen werknemers te bieden. Daarbij hoort een efficiëntere aanpak c.q. inrichting van het begeleidingsproces. Ook horen hierbij (financiële) prikkels voor zowel de bemiddelingsinstantie als de werknemer zelf met een respectabel compensatieregelingenpakket voor verschillende arbeidsvoorwaarden.

Een nader uitwerking en onderhandeling zal plaatsvinden op 14 juli zodat uw directie de tijd heeft om informatie in te winnen bij verschillende outplacementbureaus en mandaat te krijgen bij hun achterban daar bovenstaande verder gaat dan de SBK regeling en de regeling in de CAO.

Al met al zijn wij hoopvol gestemd en hopen er op 14 juli uit te komen. In ieder geval zullen wij u op of vlak na 14 juli het vervolg laten weten.

Voor onze leden werkzaam bij Kluwer Academic Publishers die getroffen worden door de huidige reorganisatie staan onze juristen klaar om hen te begeleiden in dat proces. Wij adviseren u dan ook om meteen beroep op ons te doen zodra u verneemt dat u boventallig wordt verklaard. Ook uw niet-georganiseerde collega's hebben belang bij om lid te worden. Spreek die collegas aan, wijs hen op nut en voordelen van het lidmaatschap. Meer leden betekent meer invloed, in uw aller belang. Een aantal nieuwsflitsen met een aanmeldingscoupon is bijgesloten.

Voor vragen over deze info kunt u contact opnemen met Ahmed Kansouh, bereikbaar per telefoon (010)2651111 of per e-mail rotterdam@cnvdibo.nl