Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 juni 2004

Automobilist onder invloed

Automobilist blijkt bij controle onder invloed van alcohol

Den Ham

Op vrijdag 4 juni omstreeks 00.40 uur controleerde de politie op de Dorpsstraat een personenauto. Ze constateerden bij de 58-jarige automobilist uit Den Ham alcoholgebruik, waarop ze de verdachte aanhielden. De ademanalyse aan het bureau gaf een uitslag van 1,06 o/oo. De verdachte kon met een transactie en een rijverbod van 4 uur het bureau verlaten. (bps: 04-068706)

Fietsster gewond bij aanrijding

Meisje op fiets geschept door auto nadat ze de rijbaan overstak

Nijverdal

Op donderdag 3 juni omstreeks 15.47 uur vond een aanrijding plaats op de Grotestraat ter hoogte van de Esweg. Een 14-jarig meisje uit Nijverdal fietste vanaf de Esweg de rijbaan over van de Grotestraat. Zij fietste daarbij tussen een lange file stilstaande auto's door. Vanuit de richting Joncheerelaan naderde op dat moment juist een auto, bestuurd door een 53-jarige man uit Raalte. Hij zag de fietsster niet aankomen en schepte deze. Het meisje vloog door de klap van de aanrijding door de lucht en kwam vervolgens tegen een verkeerspaal terecht. Zij is met diverse verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-068557)

Autokrakers actief

Meerdere autokraken gemeld

Rijssen

In de avond/nacht van woensdag 2 op donderdag 3 juni werden in Rijssen meerdere auto's opengebroken. In de meeste gevallen werd het portierslot geforceerd en de autoradio weggenomen. In totaal deden negen personen aangifte. De autokraken vonden plaats aan de Baankamp (4x), Bleekstraat (1x), Stationsdwarsweg (3x) en de Molenstraat (1x). Daar komen de gisteren gemelde autokraken nog bij (2x).

Noot: zie voor de volledigheid het reeds gebrachte persbericht :

Autokrakers actief

Getuige waarschuwt politie na bemerken van autokraak

Rijssen

Op donderdag 3 juni omstreeks 03.53 uur werd een bewoonster aan de De Bleijdestraat wakker van lawaai. Zij keek uit het raam en zag twee personen zitten in de auto van een buurman. Daarop belde zij de auto-eigenaar en de politie. Terwijl de politie ter plaatse ging, schreeuwde de 43-jarige eigenaar in de richting van de twee autokrakers. Deze gingen er spoorslags vandoor. De politie kamde de buurt uit maar trof de autokrakers niet meer aan. Later bleek dat uit de auto de radio was weggenomen. Ook nog een tweede auto aan de De Bleijdestraat was opengebroken. Uit deze auto, eigendom van een 21-jarige man, was de autoradio weggenomen. (bps: 04-068201)

Man zonder aanleiding mishandeld

Tweetal klimt op een balkon en mishandelt daar zonder aanleiding een man

Almelo

Op donderdag 3 juni omstreeks 23.38 uur kreeg de politie een melding van een mishandeling bij een woning aan de Sluitersveldsingel. Een 28-jarige Nijmegenaar meldde dat hij bij kennissen op het balkon had gezeten op de eerste verdieping. Plotseling klommen twee mannen over het balkon. Zij kwamen met een opmerking dat de 28-jarige iets zou hebben met de vriendin van een van de twee mannen. Meteen daarop escaleerde de zaak en kreeg de 28-jarige meerdere klappen. De man vluchtte naar buiten, gevolgd door de twee belagers en kreeg daar nog eens klappen. De 28-jarige liep meerdere verwondingen op aan zijn gezicht en hand. Zijn belagers wisten te ontkomen. De politie denkt te weten om wie het gaat en stelt een nader onderzoek in. (bps: 04-068700)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --