Politie Groningen

Persberichten vrijdag 4 juni 2004

provincie Groningen 04-06-2004 -

Groningen: brommerrijder onder invloed
Agenten zagen donderdagnacht een 27-jarige man uit Groningen met zijn brommer onderuit gaan in de Peperstraat. De man kwam eraf zonder letsel. Hij werd voor controle meegenomen naar het bureau en blies daar een promillage van 1.35. Ook bleek de man vanwege een eerder geval van rijden onder invloed een rijontzegging te hebben. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: fietsster van geld beroofd
Een 56-jarige fietsster uit Groningen is donderdagavond tegen middernacht door twee nog onbekende jongens beroofd. De vrouw die op het fietspad van de Stadsweg reed werd ter hoogte van de Braamstraat tegen gehouden en bedreigd met een mes. Zij moest geld afgegeven waarna de jongens verdwenen in het nabijgelegen struikgewas. De jongens worden geschat op een leeftijd van zon 20 jaar en hadden donkere kleding aan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Groningen: blazen na botsing
Een 41-jarige automobilist uit Groningen moest donderdagnacht de blaastest ondergaan na een aanrijding met een taxi op de kruising van de Kreupelstraat met het Kwinkenplein. De man blies op het bureau een promillage van 1.6. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt. Van de aanrijding wordt een ongevalregistratie uitgeschreven.

Groningen: verkeerscontroles
Op de Jetsesstraat in Hoogkerk en de Goudlaan in Groningen werd donderdagavond een bromfietscontrole gehouden. Er werden in totaal 17 bekeuringen uitgeschreven. Onder andere vanwege teveel vermogen (9), geen verzekering (2) en niet dragen van een helm. Een brommer werd meegenomen voor nader technisch onderzoek naar het bureau. Op de Hereweg werd donderdagochtend een radarsnelheidscontrole gehouden waarbij 652 voertuigen werden gemeten. 16 reden sneller dan 50 km per uur. Hoogste overtreder 74 km per uur. Op de Rijksweg (50 km) werden 1041 voertuigen gemeten. 93 reden te hard en de hoogst gemeten snelheid was 81 km per uur. Op de Zonnelaan werd van 580 voertuigen de snelheid gemeten. 30 reden sneller dan 50 km per uur en de hoogste snelheid was 76 km per uur. Een gordelcontrole werd donderdagochtend gehouden op de Winschoterkade. Hier bleken 12 bestuurders geen gordel te dragen en kregen een bon.

Groningen: automobilist gestoken
De politie hield donderdagnacht een 26-jarige Stadjer aan voor een messteek op de Noorderhaven waarbij een 38-jarige automobilist uit Groningen gewond raakte. Na een melding trof de politie in eerste instantie ter plaatse niets aan maar enige tijd later meldde de 26-jarige man zichzelf bij de politie. Het slachtoffer, die een steekwond in zij heeft, werd getraceerd in het ziekenhuis. De Stadjer is aangehouden en zit vast voor nader verhoor en onderzoek naar de aanleiding en toedracht van het incident.

Groningen: zwerver slaat jongen (12)
Een 23-jarige man zonder vaste verblijfplaats werd donderdagmiddag aangehouden op het Boterdiep nadat hij een 12-jarige jongen uit Groningen had geslagen. De jongen had met vriendjes gespeeld op een terreintje bij het Boterdiep toen hij zonder aanleiding klappen kreeg. De zwerver is opgepakt en in verzekering gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Groningen: ijscokar op de kant
Een 53-jarige bestuurder van een ijscokar raakte donderdagmiddag gewond nadat hij op de Claremaheerd met zijn kar kantelde. De man verklaarde dat het gas bleef hangen en hij een stuurfout maakte waarna de kar omver viel. De ongelukkige bestuurder werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.