Fontys


vrijdag 4 juni 2004

Nieuwe richting Interieurbouw
De opleiding Bouwtechniek van Fontys Pedagogisch Technische Hogeschool (PTH) Eindhoven, afdeling Bouwen & Wonen start per 1 september 2004 met het nieuwe uitstroomprofiel Interieurbouw. Dit profiel richt zich op het ontwerp, de afwerking, decoratie en restauratie van het interieur.

Steeds meer studenten volgen een mbo-opleiding op het gebied van interieur en decoratie. De mogelijkheden voor een hbo-vervolgstudie in die richting zijn echter nog beperkt. Fontys PTH Eindhoven biedt met het nieuwe profiel een alternatief voor studenten die de hts te technisch vinden en de kunstacademie te artistiek. Ook voor creatieve havo en vwo-leerlingen met interesse in techniek is Interieurbouw een goede keuzemogelijkheid. De nieuwe richting besteedt onder anderen aandacht aan: wandafwerking, 3d-tekenen, houtbescherming, meubelontwerp, procesmanagement, bedrijfskunde en marketing.

Fontys PTH Eindhoven, afdeling Bouwen & Wonen leidt leraren op voor bouwgerelateerde technische vakken. Afgestudeerden zijn bevoegd voor beroepsonderwijs aan het vmbo en mbo. Behalve in het onderwijs, komen veel studenten terecht op hbo-functies in het bedrijfsleven. PTH'ers zijn bij uitstek in staat om technische vakkennis te communiceren en in te zetten bij de samenwerking tussen verschillende partijen in het bouwproces.

Geinteresseerden kunnen voor meer informatie contact opnemen met het bedrijfsbureau van de PTH, Bouwen en Wonen, telefoon: 0877 878 577.