KENNISNET

Record aantal bezoeken www.kennisnet.nl

Stichting Kennisnet, de internetorganisatie voor het onderwijs, heeft vorige week een record aantal bezoekers getrokken. In totaal 733.504 bezoeken werden in de week van 23 tot en 29 mei geregistreerd op de onderwijsportal www.kennisnet.nl.

Kennisnet is steeds succesvoller in het bereiken van leerlingen, leraren, ouders en schoolmanagers. Vorig jaar september lag het weekbezoek aan de portal nog op ca 250.000 bezoeken. Begin 2004 was dat gestegen tot ca 600.000 bezoeken per week. De afgelopen week is dit aantal verder gestegen tot 733.504 bezoeken, met in totaal 11.000.000 bekeken paginas. De stijging van het bezoek is terug te voeren tot het toegenomen gebruik van het steeds ruimere aanbod van educatieve informatie en diensten van Kennisnet en haar partners en de groeiende bekendheid van Kennisnet. Tijdens de examenperiode vinden bovendien veel examenkandidaten hun weg naar het uitgebreide aanbod van Kennisnet.

Kennisnet.nl biedt voor basis-, voortgezet en beroepsonderwijs een geheel op maat gesneden aanbod voor leerlingen, leraren, ouders en schoolmanagers. In de top vijf van meest bezochte sites stond vorige week examen.kennisnet.nl met ruim 205.000 bezoekers op nummer 1, ofwel ruim 1 miljoen bekeken paginas. De sites van ThinkQuest, Websitemaker en de sites voor het basisonderwijs stonden op respectievelijk tweede, derde en vierde plaats met in totaal ruim 360.000 bezoeken. De belangrijkste ingang voor alle sites is nog altijd de homepage www.kennisnet.nl, goed voor 30 % van het totale portalbezoek.

Over Kennisnet
Kennisnet is de internetorganisatie van en voor het onderwijs. Kennisnet stimuleert het gebruik van internet in het onderwijs voor educatieve doeleinden. Op www.kennisnet.nl wordt onderwijs gerelateerde content en onderwijsinformatie aangeboden voor het basis, voortgezet en beroepsonderwijs. Leraren vinden op kennisnet.nl direct bruikbaar lesmateriaal. Voor leerlingen is Kennisnet een steun in de rug bij het maken van schoolwerk. Ouders vinden ondersteuning in opvoedingsvraagstukken. ICT-coordinatoren en schoolleiders krijgen praktische tools en beleidsinstrumenten aangereikt om de ICT infrastructuur op school vorm te geven. Met kennisnet.nl sta je er nooit alleen voor.


---