Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 2 juni 2004

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet) Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de Unit Handhaving en Vergunningen.

Bazuin 2, woningen veranderen.
Duikerlaan 402, basisschool uitbreiden.
Merelhoven 381, dakkapel voorzijde aanbrengen. Paradijsselpark 225, woning op verdieping uitbreiden. Zevensprong 1-3, basisschool uitbreiden.

TER INZAGE

Onderstaande plannen liggen ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.


1. De Ruyterstraat 25 en 27, woning uitbreiden.
2. Breedspoor 94, gevelbekleding veranderen.

Aan deze bouwaanvragen kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

In verband met de vrijstellingsprocedure liggen de aanvragen met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 3 juni, gedurende vier weken, op werkdagen ter inzage.
Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

Verzenddatum 25 mei 2004:
Optimashof 14, raam aanbrengen.
s-Gravenweg 249, woning met schuur uitbreiden. Korenmolen 48, schuur/berging vernieuwen.
Pastel 82, dakopbouw bouwen.
Pastel 76, dakopbouw bouwen.
Arica 144, woning uitbreiden.
Paganinistraat 32, dakkapel achterzijde aanbrengen.

KAPVERGUNNING

De burgemeester en het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel, ieder voor zover bevoegd, maken bekend dat zij een kapvergunning hebben verleend voor 11 Eiken nabij het complex De Blinkert/Valeriusrondeel voor de aanleg van een parkeerterrein voor de nieuw te bouwen healthclub in Capelle aan den IJssel. Herplant wordt niet nodig geacht, indien de direct aangrenzende bomen zorgvuldig beschermd worden en gehandhaafd kunnen worden. In dat geval kan het kappen van de 11 Eiken worden beschouwd als normaal en gewenste dunning.

De vergunning ligt vanaf heden ter inzage bij de infobalie in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, te Capelle aan den IJssel.

Kapvergunningen zijn aangevraagd en verleend voor het kappen van de volgende bomen:

Verzenddata 18 en 19 mei 2004
Merelhoven 94 1 Berk
Merelhoven 30 1 Linde
Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

BESTEMMINGSPLAN HOOFDWEG 1998

Het college maakt bekend dat ze voornemens is, met toepassing van artikel 5 lid 7e van bestemmingsplan Hoofdweg 1998, vrijstelling te verlenen aan Free Design Karpetten te Schiedam. Het gaat om vrijstelling voor het gebruik van een deel van het pand Lylantsebaan 3 voor verkoop aan particulieren.

Tevens maakt het college maakt bekend dat ze voornemens is, met toepassing van artikel 5 lid 7d van bestemmingsplan Hoofdweg 1998, vrijstelling te verlenen aan Brugman Keukens en Badkamers te Waalwijk. Het gaat om vrijstelling voor nieuwbouw van de Brugman-vestiging op de locatie Hoofdweg 46.

De principebesluiten liggen vanaf 2 juni 2004 voor eenieder gedurende 4 weken ter inzage, bij het informatiecentrum. Gedurende de periode van de ter inzage legging kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze over de aanvraag kenbaar maken.

De bouwaanvragen waarvoor een procedure vereist is, de kapvergunningen en de principebesluiten inzake het bestemmingsplan Hoofdweg 1998, liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel (tenzij anders vermeld), Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.