Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Metaal en electro is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

02-06-2004

CNV: vooralsnog geen looneis in grootmetaal

CNV Metaal en elektro zal vooralsnog geen looneis stellen voor de nieuwe cao in de metaal- en elektrotechnische industrie. De bond acht zich nog gebonden aan het najaarsakkoord van 2004 en wil voor wat 2005 betreft afwachten wat de uitslag is van de ledenraadpleging over het mislukken van het voorjaarsoverleg. De ledenraadpleging is 22 juni afgerond.

In de brief met cao-voorstellen, die vandaag aan FME-CWM-voorzitter Arie Kraaijeveld wordt aangeboden, staat voorts dat CNV Metaal en elektro de pensioenregelingen in de metaal- en elektrotechnische industrie wil houden zoals ze nu zijn.
Verder wil de bond een aanvulling op de uitkering in het tweede ziektejaar.

Vierdaagse werkweek ouderen
Veel nadruk legt de bond op verbetering van leeftijdsbewust personeelsbeleid. Zeker in deze tijd van discussie en onzekerheid over de mogelijkheden om vervroegd uit te treden, is de noodzaak een goed leeftijdsbewust personeelsbeleid te voeren, meer dan nodig, aldus cao-onderhandelaar Jan Wevers. De bond streeft naar een vierdaagse werkweek voor werknemers van 58 jaar en ouder.
Ook wil de bond verhevigde aandacht voor employability. Als het zo is dat werknemers door het kabinetsbeleid langer moeten doorwerken, moeten alle voorwaarden worden geschapen dit mogelijk te maken, aldus Wevers.

De eerste onderhandelingsronde is gepland op 15 juni.

Nadere inlichtingen:

Jan Wevers (cao-onderhandelaar CNV Metaal en elektro) 030 - 6 348 348
Jan Immerzeel (persvoorlichting)
030 - 6 348 241