Gemeente Heusden


Afscheidscadeau voor de paters Cisterciënzers 1-6-2004 Na een week van activiteiten hebben de paters Cisterciënzers gisteren zondag 23 mei afscheid genomen van de bevolking. Dat deden ze tijdens een eucharistieviering in de kerk van de Goddelijke Voorzienigheid in de Vliedberg aan de Nassaulaan. Na afloop van de kerkdienst heeft het gemeentebestuur van Heusden, uit dankbaarheid voor wat de paters op cultureel en sociaal-maatschappelijk gebied betekend hebben voor de gemeente en haar inwoners, een kunstwerk aangeboden.

Het kunstwerk is gemaakt door Adri Verhoeven en heeft als titel: Er is geen tijd. Het object bestaat uit twee aan elkaar gekoppelde, maar tegengestelde stenen. De ene steen is ruw uitgevoerd in Impala, de andere is een glad gepolijste steen van Balmoral. Voor de plaatsing van het kunstwerk is gekozen voor een plek die een strategische verbinding vormt en een relatie heeft met de ligging van de abdij. Daarom is het kunstwerk voorlopig geplaatst aan de Onsenoortsestraat op de kruising met de Jonkheer de la Courtstraat. Na de aanleg van de rotonde op dit punt zal het kunstwerk meer ruimte krijgen in een groenstrook. Voor het kunstwerk zal een gedenksteen geplaatst worden met daarin de volgende tekst:

ZIJ HEBBEN ALLEN GOED GEDAAN

Ter herinnering aan de paters Cisterciënzers
In onze gemeenschap 1904-2004

Het gemeentebestuur van Heusden

Naast de schenking van het kunstwerk en de gedenksteen heeft het gemeentebestuur tevens een financiële bijdrage geschonken voor de kroniek Honderd jaar Mariënkroon die speciaal voor het jubileum uitgegeven wordt.