Ingezonden persbericht


TU Delft en IBM bieden samen 'On Demand' postacademische opleiding aan

Amsterdam, 1 juni - Delft TopTech, School of Executive Education van de TU Delft en IBM IT Education Services starten in oktober 2004 met een achtdaagse postacademische opleiding 'Growing Adaptive'. Een opleiding voor managers in klantgerichte organisaties. Het programma is ontwikkeld door de professoren van de TU Delft en specialisten van IBM. Het geeft invulling aan het 'On Demand' tijdperk oftewel de aanhoudende vraag van bedrijven hoe zij snel kunnen anticiperen op nieuwe ontwikkelingen.

Uit gesprekken die TU Delft en IBM met bedrijven hebben gevoerd blijkt dat er een opleidingsbehoefte bestaat bij ervaren professionals en managers. Ondernemingen willen in staat zijn in te spelen op een snel veranderende markt. ''Organisaties moeten zich in de toekomst anders gaan inrichten. De bedrijfsprocessen en ICT moeten flexibel worden, zodat continu veranderen mogelijk is. 'Growing Adaptive' geeft inzicht en biedt vaardigheden om de transformatie binnen het eigen bedrijf uit te voeren en te innoveren, aldus Jack van Driel van IBM. ''Deze opleiding geeft visie, kennis en middelen om de organisatie adaptiever te maken, aldus Bart Vos, Vice President e-Business KLM.

Het resultaat van de samenwerking tussen TU Delft en IBM is een meerwaarde voor de markt omdat onderzoek en praktijk gecombineerd wordt. ''Ontwikkelingen als shared services, ketenintegratie en de vernieuwde aandacht voor business en IT architecturen, zijn belangrijke onderzoeksterreinen binnen de universiteit. In deze opleiding kunnen we de resultaten van dat onderzoek spiegelen aan marktpartijen, hetgeen voor beide nieuwe inzichten oplevert", aldus Prof.dr. René W. Wagenaar, TU Delft, faculteit Techniek, Bestuur en Management.

Meer informatie over de opleiding is te vinden op: http://www.delft-toptech.nl/

Over School of Executive Education van de TU Delft De Masterprogramma's, managementcursussen en in-company-trainingen van Delft TopTech, School of Executive Education van de TU Delft, genieten internationaal reputatie door de focus op innovatie. De research-based opleidingsprogramma's zijn bedoeld voor ervaren professionals en managers, werkzaam in technische of technologie-afhankelijke publieke en private organisaties.
Zie ook www.delft-toptech.nl

Over IBM
IBM Nederland NV levert een compleet scala aan computerapparatuur, programmatuur en bijbehorende diensten. Als 's werelds grootste aanbieder op het gebied van IT-dienstverlening heeft IBM Global Services uitgebreide ervaring op het gebied van business- en IT-consultancy, business transformation, e-business, systeembeheer en strategische outsourcing. De software varieert van besturingsprogrammatuur tot algemene en branchegerichte oplossingen op maat. IBM verkoopt computersystemen aan zowel organisaties als consumenten, van personal computers en servers tot midrange-systemen tot mainframes.