Gemeente Lingewaard


Extra werkverkeer door aanleg spoor Betuwelijn

Met de bouw van het spoor is een nieuwe fase ingegaan van de aanleg van de Betuwelijn. Dit heeft de komende maanden veel werkverkeer tot gevolg.

Van 1 juni tot 9 juli rijden gemiddeld zestig lege vrachtauto's per dag de spoorbaan uit ter hoogte van de Dikelsestraat in Bemmel. Vervolgens rijden de vrachtauto's via de Dikelsestraat, Karstraat en Van Elkweg naar de A15. De vrachtauto's zijn, beladen met ballast, dwarsliggers en bovenleidingen, in Elst de spoorbaan opgereden. Nadat ze zijn gelost, rijden ze leeg de baan uit bij de Dikelsestraat.

Van 5 juli tot 28 juli rijden gemiddeld 78 volle vrachtauto's per dag vanaf de A15 via de Dikelsestraat de spoorbaan op. Deze vrachtauto's zijn afgesloten. Nadat zij hun vracht (ballast, dwarsliggers en/of bovenleidingen) hebben afgeleverd, rijden ze leeg door de spoorbaan naar het Pannerdensch Kanaal. Daar verlaten ze de spoorbaan om via de Lodderhoeksestraat, Karstraat en Van Elkweg de A15 te bereiken.

Van augustus tot midden november is er nog af en toe werkverkeer voor de bouw van de Betuweroute.

De aanleg van de Betuweroute vordert gestaag. Inmiddels is het werk aan de lokale wegen afgerond. Ook ligt de zandbaan er en heeft de aannemer op veel plaatsen de geluidsschermen geplaatst. De komende maanden brengt de aannemer ballast, dwarsliggers en het spoor tussen de schermen aan.

Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de projectvoorlichter, Kim Assink, tel. 0344-698097.

Artikel geplaatst op 27 mei 2004.