Gemeente De Ronde Venen

Opzet Idee van het Seizoen wijzigt
25-05-2004

Om de betrokkenheid van inwoners bij de uitvoering van het Idee van het Seizoen te vergroten, is besloten om deze rubriek in opzet te wijzigingen. Vanaf 2004 zal jaarlijks één winnend idee gekozen worden, waarvoor een budget van maximaal Euro 5.000 beschikbaar is. De inzender van het idee moet in principe zorgdragen voor de uitvoering van het idee, waardoor de inzender betrokken blijft.

De ingezonden ideeën kunnen liggen op verschillende terreinen, bijvoorbeeld sociaal-maatschappelijk, cultuur, welzijn, sport, recreatie, natuur, milieu, openbare ruimte. De ideeën moeten van belang zijn voor een groot deel van de gemeenschap. Daarom moet de inzender kunnen onderbouwen dat er draagvlak is voor het idee. Sociale activiteiten (bijvoorbeeld een wijkfeest) en ideeën die op andere wijze gesubsidieerd kunnen worden, komen niet in aanmerking.

De ideeën moeten onder andere voldoen aan de volgende voorwaarden:
- Aan het idee mogen geen commerciële belangen gekoppeld zijn.
- De doelstelling van het idee mag niet in strijd zijn met de doelstelling en beleid van de gemeente De Ronde Venen.
- Het idee moet het algemeen belang dienen.

Omdat de rubriek gewijzigd wordt in een jaarlijkse verkiezing, is besloten om een inzendingstermijn in te stellen. Dit voorkomt dat inwoners die aan het begin van het jaar een idee indienen lange tijd op de uitslag moeten wachten. In 2004 kunnen inwoners tussen 14 juni en 14 oktober ideeën indienen. Het winnend idee wordt in november bekend gemaakt. Met de inzender van het winnende idee worden afspraken gemaakt over de coördinatie en uitvoering van het idee.

De inwoners zullen via artikelen op de gemeentelijke informatiepagina en de website op de hoogte gebracht worden van de gewijzigde opzet. Ook worden ze uitgenodigd om ideeën in te dienen. Eind 2004 wordt de nieuwe opzet van de ideeënrubriek geëvalueerd.