AutoRai

18-5-2004

BMW maakt prijzen 1-serie bekend

Op de Salon Mondial de Automobile 2004 (van 25 september tot 10 oktober a.s. in Parijs) toont BMW de nieuwe 1-serie voor het eerst aan het grote publiek. Nu maakt BMW de consumentenprijzen voor de nieuwe modelreeks bekend: vanaf 24.950,-

Concept
Met de nieuwe 1-serie geeft BMW nadrukkelijk acte de presence in de klasse van handzame, even sportieve als comfortabele automobielen. Het grote verschil tussen de nieuwe 1-serie van BMW en alle andere automobielen in deze klasse zit ?m in het concept: motor voorin, aandrijving op de achterwielen. Dit voor BMW zo kenmerkende aandrijvingsconcept vormt in combinatie met krachtige motoren en een hoogwaardig kwaliteitsniveau in dit segment een nieuw en uniek alternatief vanwege de ongeëvenaarde rijeigenschappen.

Rijke standaarduitvoering
De standaarduitvoering van de nieuwe 1-serie is, zeker voor wat betreft veiligheid en comfort, zoals van BMW mag worden verwacht. Zo beschikken alle 1-serie modellen standaard onder meer over BMWs geavanceerde anti-blokkeersysteem (ABS) met Cornering Brake Control (CBC) en bovendien over Dynamische Stabiliteits Controle (DSC III) uitgebreid met Dynamic Brake Control. Verder dragen 195/55 R16 banden met noodloopeigenschappen (runflats), een intelligent bandenspannings-waarschuwingssysteem en tweefasenremlicht bij aan het hoge actieve veiligheidsniveau. Met onder meer airbags voor bestuurder en voorpassagier, side airbags in de voorstoelen en hoofdairbags voor en achter weten de inzittenden van de nieuwe BMW 1-serie zich uitstekend beschermd.

Comfort
Op het gebied van comfort en bedieningsgemak laat de BMW 1-serie niets te wensen over. Dat begint al bij het instappen: met de afstandsbediening zijn niet alleen de centrale deurvergrendeling met elektronische wegrijbeveiliging (klasse I SCM/TNO) te bedienen, de achterklep laat zich hiermee zelfs op afstand openen. De bestuurdersstoel is in hoogte verstelbaar, het stuurwiel (met stuurbekrachtiging) ook axiaal en in hoogte. Groen getint glas, elektrisch bediende ramen voor en een microfilter in de verseluchttoevoer naar het interieur ronden de rijke standaarduitrusting verder af. Zoals gebruikelijk bij BMW zijn vele functies via Car/Key Memory te programmeren, voor de auto of per individuele berijder. Is de 1-serie af fabriek uitgevoerd met het optionele navigatiesysteem, dan is de auto tevens uitgerust met het innovatieve bedieningsconcept iDrive, waarmee onder meer alle Car/Key Memory functies door de berijder zelf met de Controller kunnen worden ingesteld.

Uitbreidingen
De 118d is bovendien standaard uitgerust met een handgeschakelde zesversnellingsbak, de 120i en 120d modellen hebben naast elektrische ramen achter bovendien bumperonderzijden, bumper inserts, deurgrepen en daklijsten in de carrosseriekleur en de interieurlijsten in Titan donker.

Executives
Vanzelfsprekend biedt de nieuwe BMW 1-serie direct de mogelijkheid om de meest geliefde opties met interessant prijsvoordeel voor de consument te bestellen. Dat kan als Executive, met in hoogte verstelbare stoel voor de voorpassagier, mistlampen voor, inclusief verwarmde buitenspiegels en ruitensproeiers, airconditioning en de radio/cd-speler BMW Business.

Nieuw is de High Executive uitvoering van de BMW 1-serie. Dan wordt de Executive uitvoering nog eens verrijkt met 7J x 16 lichtmetalen BMW wielen (sterspaak styling 151) met 205/55 R16 banden, een multifunctioneel sportstuurwiel met bediening van telefoon en radio, cruise control, een automatisch dimmende
antiverblindingsbinnenspiegel, een regen- en lichtsensor, bekerhouders en een middenarmsteun voor de voorinzittenden. En bovendien Park Distance Control achter met bumperinserts in de carrosseriekleur, een uitgebreid verlichtingspakket met verlichte make-up spiegels, leeslampen voor en achter, verlichting in de voetenruimte voorin en buitenverlichting in de in de carrosseriekleur gespoten - portiergrepen. De interieurlijsten zijn hier Titan donker.

Sport Line
De Sport Line is van buiten herkenbaar aan zijn 7J x 16 lichtmetalen BMW wielen (sterspaak styling 140) met 205/55 R16 banden en sportvering met 15 mm verlaagde carrosserie. Bumpers met inserts, portiergrepen en daklijsten zijn in de carrosseriekleur gespoten. Van binnen is de 1-serie Sport Line uitgevoerd met een sportstuurwiel en BMW sportstoelen (met tassen aan de voorleuningen) die naast lengte-, hoogte- en hoekverstelling ook over elektrische leuningbreedteverstelling beschikken. Met dit bijzonder feature zijn de voorstoelen met behoud van maximale zijdelingse steun uiterst comfortabel op elk postuur af te stemmen. De interieurlijsten zijn Gomera zwart. De consumentenprijs bedraagt 2.276,- voor de modellen 116i/118i/118d resp. 1.975,- voor de 120i/120d.

Vijf motoren van 115 tot 163 pk
Er is meteen al keuze uit een viertal viercilinder motoren. De modellen 116i (115 pk / 85 kW) en 120i (150 pk / 110 kW) hebben de beschikking over de uiterst gecultiveerde, verder ontwikkelde BMW benzinemotoren. De topsnelheid van de 116i is 200 km/h en van de 120i 217 km/h. De 118d (122 pk / 90 kW) en de 120d (163 pk / 120 kW) zijn beide met krachtige 2.0 liter dieselmotoren uitgerust. De topsnelheid van de 118d en 120d is respectievelijk 201 km/h en 220 km/h. Per januari 2005 wordt het programma uitgebreid met de BMW 118i (130 pk / 95 kW).