AutoRai

13-5-2004

Suzuki Grand Vitara FreeStyle-3

Bij de Suzuki Grand Vitara FreeStyle-3 trekt Suzuki letterlijk alle registers open. Hij heeft een bijzonder complete en luxe uitrusting met onder meer zelfs lederen bekleding. Hiermee wordt de Suzuki Grand Vitara 3- en 5-deurs een stijlvolle en begerenswaardige 4WD, zeker tegen het licht van de alleszins aantrekkelijke prijs.

De 3-deurs 1.6 FreeStyle-3 is te koop vanaf 23.999,- inclusief BTW. De 5-deurs 2.0 FreeStyle-3 is te koop vanaf 26.999,- inclusief BTW.

De FreeStyle-versies van de Suzuki Grand Vitara waren van meet af aan succesvol. De eerste versie verscheen in 2002, de FreeStyle-2 kwam vorig jaar zomer uit. En nu neemt de zeer complete FreeStyle-3 de scepter over.
De auto is voorzien van een serie in het oog springende accessoires, waardoor de Grand Vitara echt opvalt. Dat begint al met de fraaie lichtmetalen velgen. Hun exclusieve ontwerp maakt de FreeStyle-3 direct herkenbaar. De roofrails zijn zilverkleurig en dat past mooi bij de standaard metallic lakkleuren waarin Suzuki deze auto levert. Mistlampen vóór maken het sportieve en stoere plaatje compleet. Bovendien is de FreeStyle voorzien van een fraaie exclusieve badge. Behalve een fraai uiterlijk staat ook luxe hoog op het verlanglijstje van kopers in het 4WD-segment. De Suzuki Grand Vitara FreeStyle-3 speelt hierop in en voegt tal van luxe zaken toe aan de uitrusting van de Grand Vitara. Dat begint al met de elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels. Afstandsbediening voor de centrale portiervergrendeling vergemakkelijkt het openen en sluiten van de auto. Houtaccenten in het dashboard, op de middenconsole en op de portieren geven het interieur nét even meer stijl. In combinatie met de lederen bekleding en het two-tone dashboard wordt zo een chique ambiance gecreëerd in deze speciale Grand Vitara. In het dashboard is bovendien een radio/cd-speler geïntegreerd. ABS, twee airbags, elektrisch te bedienen ramen en een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel behoren eveneens tot de rijke standaard uitrusting.

Motoren
De FreeStyle-3 is gebaseerd op de Grand Vitara 3- en 5-deurs. Er is keuze uit vier motoren: een 1.6-liter-, 16-kleppenbenzinemotor (94 pk/138 Nm); een 2.0-liter-, 16-kleppenbenzinemotor (128 pk/174 Nm); een 2.5-liter-,V6-bezinemotor met 24-kleppen (158 pk/213 Nm) of een 2.0 TDi 16V-dieselmotor (109 pk/270 Nm). De 2.0-liter benzine en de 2.5-liter V6 is eventueel gekoppeld aan een automaat, de andere motorversies hebben een handgeschakelde vijfbak. Climat control (een automatische airconditioning) is bovendien standaard in combinatie met de benzinemotoren. De dieseluitvoering is altijd uitgerust met (handbediende) airconditioning.