Gemeente Almere

Almeers fietsroutenetwerk met skeelerroute

foto Op zaterdag 8 mei jl. opende burgemeester Annemarie Jorritsma samen met de directeur van de ANWB, dhr. G. van Woerkom, het Almeerse fietsroutenetwerk waar fietsers en skeelers van binnen en buiten Almere gebruik van kunnen maken.

Hoe werkt het fietsroutenetwerk?
Bij de VVV en de publieksvoorlichting van de gemeente zijn gratis fietsflyers verkrijgbaar. Deze flyer geeft een overzicht van alle knooppunten in Almere. Het fietsroutenetwerk werkt als volgt: onthoudt het nummer van de startplaats waar u uw fietstocht begint, zodat u indien gewenst op het beginpunt ook weer kunt eindigen. Op de plattegrond ziet u een aantal nummers, dit zijn de zogenaamde knooppunten. De afstanden tussen de diverse knooppunten zijn op de plattegrond aangegeven. U volgt de genummerde borden in de richting van de pijl van knooppunt naar knooppunt. En op elk knooppunt kunt u een keuze maken in welke richting u uw fietsroute wilt vervolgen.

foto Uniek systeem
Het fietsroutenetwerk is oorspronkelijk afkomstig uit België en in Nederland verder ontwikkeld door de ANWB. Een systeem dat voor fietsers simpel en overzichtelijk te gebruiken is. Almere kent in eerste instantie alleen bewegwijzering gericht op de kortste en meest snelle route (dit zijn de borden met blauwe en rode belettering). Het fietsroutenetwerk stuurt fietsers langs routes die recreatief het aantrekkelijkst zijn. Met de invoering van het fietsroutenetwerk wil de gemeente Almere de recreatieve fietsmogelijkheden in de stad uitbreiden en haar bezoekers en inwoners laten zien wat de stad op recreatief gebied in haar mars heeft. Daarnaast is het erg bijzonder dat de skeelerroute ook voor een groot deel is opgenomen in het netwerk. Daarmee heeft Almere de primeur, namelijk eerste skeelerroute die in het routenetwerk is opgenomen.

* Fietskaart
icoon van PDF bestand