Eemland noord 11.00 uur

Utrecht 08-05-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Hennepkwekerij aangetroffen

BAARN Op dinsdag 4 mei, om 22.50 uur heeft de politie in de Laanddwarsstraat een ontmantelde hennepkwekerij aangetroffen.

De politieagenten ontdekten de kwekerij in de woning omdat er gemeld werd dat er een deur openstond. In het pand stonden alleen nog kweektafels. De planten en apparatuur waren reeds verwijderd. De huurder van de betreffende woning is inmiddels achterhaald en gehoord. De verdachte verklaarde een kwekerij te hebben opgezet maar dat onbekenden zijn planten en apparatuur hadden weggehaald voordat er geoogst kon worden. Uit het inmiddels ingestelde onderzoek is gebleken dat er vermoedelijk een keer geoogst is en dat er sprake was van diefstal van stroom. De politie zet het onderzoek voort.

Brandstichting opgelost

SOEST De brand in de leegstaande boerderij aan de Peter van den Breemerweg op maandagavond 5 april is opgelost.

Door de recherche werd een onderzoek ingesteld waarbij diverse getuigen zijn gehoord. Uiteindelijk heeft dit geleid tot de aanhouding van drie minderjarige verdachten uit Amersfoort. De 16-, 13- en 10-jarige verdachten hebben bekend met benzine brand te hebben gesticht in het 200-jaar oude pand. Een reden voor de brandstichting konden zij niet geven. Wel hadden zij spijt van hun daad. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt. De ouders zijn in kennis gesteld.

Venter bekeurd

SOEST Op vrijdagavond 7 mei, om 19.00 uur, heeft de politie op de Haverweerd een venter bekeurd.

De man van Poolse afkomst liep langs de deuren om tekeningen te verkopen maar bleek niet in het bezit van een ventvergunning. De 24-jarige verdachte deed afstand van zijn kunst en kreeg een bekeuring.

Illegalen aangehouden

SOEST Op vrijdagavond 7 mei, om 20.00 uur, heeft de regionale vreemdelingendienst bij een controle van een Chinees restaurant aan de Burgemeester Grothestraat drie illegalen aangehouden.

Een van de verdachten, een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, bleek een uitgeprocedeerde vreemdeling te zijn. De andere twee verdachten, een 15-jarige jongen zonder vaste woon-of verblijfplaats en een 61-jarige man uit Zwolle konden zich niet legitimeren of de juiste bescheiden tonen en werden ingesloten in het politiebureau.

Man aangehouden voor bedreiging

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op zaterdag 8 mei, om 02.15 uur, heeft de politie een 33-jarige inwoner uit Bunschoten aangehouden voor bedreiging en verzet tegen politieagenten.

De aanleiding was de aanhouding van de 29-jarige echtgenote van de man die op de Westsingel was gecontroleerd in haar personenauto en onder invloed van alcohol had gereden. Zij blies 375 ug/l.

De echtgenoot die naast haar in de auto zat was het niet eens met de aanhouding en bedreigde de politieagenten. Op het moment dat een tweede surveillanceauto ter plaatse werd geroepen, koos de verdachte het hazepad en rende hij naar zijn woning. Eenmaal in de woning wenste hij de politieagenten niet binnen te laten en werd met toestemming van de hulpofficier van justitie de woning betreden. De verdachte verzette zich hevig tegen de aanhouding voor belediging en bedreiging maar kon met een armklem onder controle worden gebracht.

Beide echtelieden kregen een proces-verbaal. De vrouw voor het rijden onder invloed en de man voor belediging, bedreiging en verzet tegen de politie.