Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar & omgeving, zondag 25 april

Alkmaar 25-04-2004 - 14.15 uur

Straatrace in kiem gesmoord, betrokkenen op de bon

Alkmaar, zaterdag 24 april 2004.

Omstreeks 21.00 uur troffen agenten op de Beverkoog een groep van ongeveer 40 jongeren aan in het bezit van bromfietsen. Ze waren van plan om een straatrace te gaan houden maar gingen er vandoor bij het zien van de agenten. Met assistentie van politiemotorrijders werden wegen afgezet en kon een groep van ongeveer 20 bestuurders in de leeftijd van 16 tot 18 jaar afkomstig uit Alkmaar en omgeving worden ingesloten en naar het bureau worden gedirigeerd. Daar werden alle bromfietsen getest op hun vermogen. 15 brommereigenaren kregen een bekeuring wegens het overschrijden van de maximale constructiesnelheid en/of het niet dragen van een helm. Er werden 3 bromfietsen uit het verkeer genomen voor technisch onderzoek.

Busje kantelt bij aanrijding

Alkmaar, zaterdag 24 april 2004.

Omstreeks 16.45 uur vond er een aanrijding plaats tussen een bestelbusje en een personenauto op de kruising
Provincialeweg-Nollenweg. De bestuurder van het busje, een 22-jarige man uit Wolvega, kwam uit de richting van Alkmaar en wilde in strijd met een geslotenverklaring linksaf de Nollenweg op. Hierbij verleende hij geen voorrang aan een personenauto, bestuurd door een 35-jarige man uit Purmerend, die hem op dezelfde weg tegemoet kwam. Door de botsing kantelde het busje en kwam op het dak op het asfalt terecht. De bestuurder had geen letsel. De partner van de bestuurder van de personenauto, een vrouw van wie de leeftijd nog onbekend is, moest met een zwaar gekneusd been per ambulance worden vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Autosleutels tijdens sporten gepikt: auto weg

Noord-Scharwoude, zaterdag 24 april 2004.

Een 45-jarige man uit Heerhugowaard die zaterdagavond aan het sporten was in Sporthal Geestmerambacht is flink gedupeerd. Tussen 20.20 en 21.45 uur zijn de autosleutels van zijn personenauto uit zijn kleding in de kleedkamer gestolen en vervolgens is zijn voertuig weggenomen vanaf de parkeerplaats bij de sporthal. Het gaat om een personenauto van het merk Nissan, type Primastar, kleur grijs, voorzien van het opschrift: Decora Decasa geeft sfeer inhoud en is voorzien van het kenteken 57-BL-JS. De auto is van het bouwjaar 2004 en in de auto lagen ondermeer diverse gereedschappen. De totale waarde is ongeveer 24.000 euro.

Dronken automobilist in sloot is weg kwijt

Bergen, zondag 25 april 2004.

Omstreeks 00.45 uur werd de politie gebeld door een verontruste echtgenote. Haar man, een 30-jarige man uit Bergen, had haar met zijn mobiel gebeld met de mededeling dat hij dronken met zijn auto te water was geraakt maar niet precies wist waar hij was. Agenten gingen op onderzoek uit en troffen de man op de kant bij zijn auto die lag in het water langs de Groen Dijk. De man werd eerst per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Toen hij een beetje bijgekomen was mocht hij met de agenten mee naar het bureau waar hij moest blazen. Hij blies 860 ug/l (tot 220 toegestaan). Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij krijgt een proces-verbaal.

Bochtje binnendoor kost rijbewijs

Heerhugowaard, zondag 25 april 2004.

Omstreeks 02.25 uur trok een 31-jarige automobilist uit Heerhugowaard de aandacht van surveillerende agenten omdat hij een rotonde bij de Oosttangent linksom nam. De man had gedronken en moest mee naar het bureau. Daar blies hij 700 ug/l en zijn rijbewijs werd dan ook ingenomen.