GLAUCOOM VERENIGING

Glaucoom Vereniging houdt landelijke bijeenkomst 2004 in Ede

In Nederland worden circa 100.000 mensen behandeld aan glaucoom. Echter, een veel groter aantal mensen, schattingen lopen in de honderdduizenden, weet niet dat ze deze sluipende, onomkeerbare oogziekte hebben of een verhoogd risico lopen die te krijgen. Glaucoom leidt tot een blijvende vermindering van het zien; zonder het zelf te merken wordt het gezichtsveld geleidelijk aan kleiner. Als glaucoom niet wordt behandeld kan het zelfs in het laatste stadium tot blindheid leiden. De schade die het glaucoom aanricht, kan beperkt blijven als de aandoening tijdig wordt ontdekt en behandeld. Daarom is bekendheid met en voorlichting over glaucoom van zeer groot belang.

Op zaterdag 24 april a.s. wordt voor het 15e achtereenvolgende jaar de Landelijke Bijeenkomst van de Glaucoom Vereniging gehouden; deze keer in de Schouwburgzaal van de Reehorst in Ede.
De ochtend wordt besteed aan de Algemene Ledenvergadering (alleen voor leden).
Het medisch-wetenschappelijk middagprogramma (13.00-17.00 uur) kan worden bijgewoond door leden én niet-leden.
De Glaucoom Vereniging is een middelgrote vereniging met momenteel rond de 4000 leden.
De Landelijke Bijeenkomst wordt gemiddeld bezocht door 500 à 600 personen.
Ook niet leden glaucoompatiënten zijn van harte welkom. De toegang is gratis.

Het medisch-wetenschappelijke programma bestaat dit jaar uit actuele onderwerpen met nieuwswaarde. De volgende voordrachten komen aan de orde:
Mevrouw Dr. A. Niessen, oogarts, (Oogziekenhuis, Rotterdam) spreekt over
'Alternatieven voor de medische behandeling van glaucoom?' (w.o. cannabis)
De heer Dr. H.F.A. Duym, oogarts (Isala Klinieken, Zwolle) 'De betekenis van de oogdruk en glaucoom bij normale oogdruk' De heer Drs. S. Norbacht, oogarts (Catharina Ziekenhuis, Eindhoven) 'Operatieve behandeling van glaucoom. Nieuwe ontwikkelingen'

Geïnteresseerden kunnen zich nog tot uiterlijk 22 april a.s. aanmelden voor het bijwonen van het medisch-wetenschappelijk middagprogramma bij het secretariaat van de Glaucoom Vereniging.
Tel. 071 - 517 42 42, fax 071 - 517 58 35 of e-mail: info@glaucoomvereniging.nl

Leiden, maart 2004

---

(