Gemeente Katwijk


---

Zeeweg in katwijk tijdelijk afgesloten

Katwijk, 23 april 2004

Vanaf vandaag wordt een start wordt gemaakt met de werkzaamheden ten behoeve de reconstructie van de Zeeweg-midden, gelegen tussen de rotonde met de Meeuwenlaan en het Miereweidepad. Tijdens het werk wordt de Zeeweg-midden vanaf de start van de werkzaamheden naar verwachting gedurende een periode van 4 weken voor het doorgaand verkeer afgesloten.

Het plan omvat beheermaatregelen in het bomenbestand, en de reconstructie van de weg.

De beheermaatregelen van het bomenbestand bestaan uit het kappen van 25 bomen, waaronder 18 essen, 3 populieren, 3 dennen en 1 iep. Zes bestaande lindes worden verplant. Tevens zal de huidige noordelijke berm opnieuw in profiel worden gebracht t.b.v. de opvang van bermwater afkomstig van de Zeeweg. Vervolgens worden in deze berm nieuwe lindebomen geplant.

De reconstructie van de weg zal bestaan uit:

* Het verwijderen van de bovenste asfaltlaag
* De realisatie van een 30 km/u uitritconstructie voor de huidige aansluiting van de Duinoordweg op de Zeeweg
* Het huidige middeneilend t.b.v. de fiets- en voetgangersoversteekplaats t.p.v. de marktplaats zal worden verbreed en 4 m. naar de oosten opschuiven.
* De rijbaan zal in drie gedeelten worden ingedeeld. Er komen twee rijstroken met een breedte van 3,50 m. In de middenstrook zal de het asfalt een oppervlaktebehandeling krijgen d.m.v. het afstrooien gebroken natuursteen. Deze strook blijft wel overrijdbaar.

* De huidige tegelverharding van het fiets- en voetpad zal worden vervangen

* Aanbrengen bovenste asfaltlaag

Daarna gaat de weg weer voor het verkeer open. De totale duur van de werkzaamheden betreft ongeveer 7 weken, afhankelijk van de weersomstandigheden. Ten behoeve van het aanbrengen van de bovenste asfaltlaag zal aan het eind van de werkzaamheden de Zeeweg-midden worden afgesloten gedurende een periode van naar verwachting 3 dagen.Door middel van bebording zal het autoverkeer via de Industrieweg en de Boslaan omgeleid worden. Fietsverkeer wordt omgeleid via de Piet Heinlaan en Nieuwe Duinweg.Aannemingsbedrijf Koop Tjuchem uit Nieuw-Vennep gaat het werk uitvoeren.