Ingezonden persbericht
WIJNINFO.NL NIEUWS
Wijnproeverij Maison Louis Jadot
WIJNPROEVERIJ MAISON LOUIS JADOT
Ontdek op dinsdagavond 20 april a.s. de stijl van wijnen die Jadot
wereldberoemd maakt: geen stijl! U kent wellicht allerlei producenten
in de Bourgogne die een soort van huisstijl in de wijn hebben, dat is
iets wat men bij Maison Louis Jadot persé niet wil. Bij dit wijnhuis
laat men het terroir en druif spreken!
Nicolas Dewé, exportmanager, zal een proeverij van 12 wijnen
Engelstalig voor u begeleiden. Hij neemt u mee naar een aantal witte
wijnen uit de Mâconnais, met onder andere de zeer geroemde Château de
Loché, leidt u langs andere witte wijnen en laat u verder kennismaken
met een zestal rode wijnen, waaronder drie verrassende cru wijnen
uit de Beaujolais: Brouilly, Morgen en Moulin-a-Vent.
Deze proeverij vindt plaats in Brasserie Kleyn Hartensteyn te
Oosterbeek. Vooraf aanmelden noodzakelijk! Meer info: www.svbe.nl of
telefonisch bij Chris Alblas: 026-4434360
Hongaarse wijnproeverij te Maastricht
PERSBERICHT
Hongaarse wijnproeverij te Maastricht
Hongarijë, een van de oudste wijnproducenten van Europa en onder meer
bekend van de Tokaji, Bikaver en Balatonwijnen, wordt op 1 mei 2004
lid van de Europese Unie: een goede reden om kennis te maken met de
wijnen uit dit land!
Om het Hongaarse EU lidmaatschap luister bij te zetten orgainiseert
Mercury International op 16 mei a.s. een wijproeverij in het Crowne
Plaza Hotel te Maastricht. De proeverij wordt speciaal georganiseerd
voor wijnprofessionals en de (vak)pers (aanmelden verplicht). Op de
proeverij zullen enkele medaillewinnende Hongaarse wijnboeren
aanwezig zijn en bezoekers de mogelijkheid geven met deze wijnen
kennis te maken.
De proeverij zal geopend worden door dhr. István Éliás, handelsraad
van Hongarije.
De bekende Maastrichtse vinoloog August Hoon, directeur van G.
Thiessen Wijnkopers Maastricht, zal een korte inleiding geven over de
wijnen.
Voor verdere informatie en aanmelding voor het bijwonen van de
(gratis) proeverij gelieve u contact op te nemen met mw. Christina
Galambos, Mercury International, tel. 043-3540287, fax 043-3540286,
e-mail: k.galambos@hetnet.nl
Voorafgaand aan de proeverij wordt er vanaf 12.00 uur door het Crowne
Plaza Hotel een Hongaarse brunch georganiseerd, in restaurant De
Mangerie aan de Maas, waar u voor ¤ 29,50 kunt genieten van typische
Hongaarse specialiteiten. Wilt u deze brunch bijwonen? Dan graag
reserveren op tel.: 043 350 91 58.
Gratis parkeren bij Q park (gelegen onder het Crowne Plaza Hotel)
voor gasten van de proeverij. U kunt een parkeerticket afhalen bij de
receptie.
Plaats: Crowne Plaza Hotel Maastricht, Ruiterij 1, Aanvang: 14.30,
Einde 18.30.
Promotieprogramma De Roussillon 2004
P E R S B E R I C H T
Rotterdam, 24 maart 2004
De Roussillon: een dynamisch wijngebied!
Promotieprogramma 2004
De Roussillon is op dit moment één van de meest dynamische
wijnstreken van Frankrijk. Deze regio, met een mozaïek aan terroirs
en microklimaten, trekt terecht steeds vaker buitenlandse
investeerders aan. Het is zonder twijfel een gebied met potentieel en
een zeer breed gamma aan wijnen.
De Roussillon is ook het wijngebied met twee gezichten. Enerzijds
komen er prettige, soepele wijnen vandaan, die het gebied een
positief, maar tegelijkertijd goedkoop imago geven. Anderzijds worden
er steeds meer interessante, kwalitatief hoogwaardige wijnen met
karakter gemaakt, al dan niet onder de benaming A.O.C., die het imago
van de streek zonder meer positief versterken. Het gaat hierbij om
wijnen die kunnen wedijveren met wijnen uit de van oudsher "dure"
regio's.
PROMOTIEPROGRAMMA 2004
Imagoverbetering en aandacht voor de kwaliteitswijnen uit de
Roussillon is de missie van het Comité Roussillon Nederland voor
2004. De activiteiten die in dit kader ontwikkeld zijn, zullen vooral
gericht zijn op de pers, restaurateurs, sommeliers, slijters en
wijnhandelaren.
Wat gaat er dit jaar op promotioneel vlak gebeuren voor de Roussillon?
De Roussillon Dessert Trophée
De juiste wijn bij het juiste gerecht blijft voor menig restaurateur
en sommelier een uitdaging. Aangezien we overtuigd zijn van de rol
die de horeca kan spelen bij het verbeteren van het imago van de
Roussillon, is besloten sommeliers en restaurateurs hier actief in te
betrekken. Hiervoor is de Roussillon Dessert Trophée gecreëerd.
In deze jaarlijks terugkerende wedstrijd gaat het om de beste en
meest spannende combinatie van een Vin Doux Naturel en een dessert.
Bewust is gekozen voor de VDN: deze wijnen hebben een goed imago,
zijn zeer specifiek voor de Roussillon en bieden op het gebied van
wijn/spijs-combinaties veel uitdagende mogelijkheden.
In 2004 zal de Muscat de Rivesaltes centraal staan. Na de regionale
rondes, die na de zomer worden gehouden, zal de finale plaatsvinden
in december tijdens de consumentenbeurs Eten & Genieten. De wedstrijd
wordt gecommuniceerd via mailings, persberichten en advertenties.
De Rally Roussillon & Fromage
Vanwege de positieve reacties krijgt het thema Roussillon & Kaas een
vervolg.
Promotiemateriaal
Het thema wordt ondersteund met ansichtkaarten met enkele wijn en
kaastips die de winkelier aan geïnteresseerde klanten kan meegegeven.
De kaarten zijn per 25 stuks schriftelijk aan te vragen bij het
Comité Roussillon Nederland.
Proeverijen
Laten proeven is nog altijd de beste manier om mensen te overtuigen
van de kwaliteit van een product. Rondom het thema Roussillon & Kaas
staan twee proeverijen gepland voor slijters, wijnhandelaren,
delicatessen- en kaasspeciaalzaken: op 10 mei en op
7 juni.
Vakbeurs Roussillon
Op maandag 26 april presenteren zo'n 20 producenten uit de Roussillon
in het Crowne
Plaza te Den Haag van 14.00 19.00 uur hun A.O.C.-wijnen en Vins de
Pays. Tijdens deze vakbeurs is er bovendien speciale aandacht voor
rosés uit dit wijngebied en zal er een cocktail workshop met Vins
Doux Naturels plaatsvinden. Aanmelden kan schriftelijk via
info@totpr.nl.
Rosé uit de Roussillon aan Zee
De Roussillon doet mee aan het grote rosé evenement dat in het
weekend van 12 juni wordt georganiseerd door PersWijn. Importeurs die
hun rosé wijnen op de Roussillon Rosé tafel willen presenteren,
kunnen contact opnemen met Marijn Post via 010-4760198 of
marijn@totpr.nl.
Ingezonden persbericht