Politie Drenthe

vrijdagmiddag 16-04-04

Assen 16-04-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Fietser breekt enkel bij ongeval

HOOGEVEEN - Vrijdagmorgen rond 10.30 uur heeft een 79-jarige vrouw uit Hoogeveen bij een ongeval haar linkerenkel gebroken. De vrouw reed op haar fiets over Het Haagje Ze kreeg daar geen voorrang van een 34-jarige vrouw, ook uit Hoogeveen, die vanaf de Beukemastraat Het Haagje wilde oprijden. De fietser is naar het Bethesdaziekenhuis gebracht.

Autos opengebroken
ELIM - Donderdagnacht zijn aan de Carstensdijk en de Prieswijk twee autos opengebroken. Van beide autos zijn de portieren opengebroken. Uit een auto is een radio verdwenen. De technische recherche heeft een sporenonderzoek verricht.

Winkeldieven aangehouden
EMMEN - Vrijdagmiddag zijn twee mannen aangehouden nadat ze gezamenlijk een fles wodka hadden gestolen in een winkel aan de Weerdingerstraat. De twee 17-jarige jongemannen uit Tilburg en Gramsbergen kregen een snelrechtdagvaarding mee.

Vrouw op scootmobiel gewond bij aanrijding
HOOGEVEEN - Vrijdagmiddag omstreeks 14.00 uur is een 72-jarige vrouw ernstig gewond geraakt aan hoofd en nek bij een ongeval op de Schutstraat. Ze reed op haar scootmobiel en ging bij de kruising met de Alteveer plotseling naar links. Daar werd ze aangereden door een auto, bestuurd door een 23-jarige man uit Hoogeveen. Deze reed achter de vrouw en wilde haar langzaam voorbijrijden. De vrouw werd met haar scootmobiel gelanceerd en kwam met een smak op straat terecht. Ze is per ambulance naar het AZG in Groningen gebracht. De traumaheli is ook ter plaatse geweest.

Motorrijder gewond bij ongeval
ASSEN - Vrijdagmiddag tegen 12.45 uur is een 31-jarige man uit Annen gewond geraakt bij een ongeval op de Vaart ZZ. Hij reed in de richting van het centrum en kreeg bij de kruising met de Emmastraat geen voorrang van een 77-jarige automobilist uit Assen. Deze man wilde vanaf de Emmastraat de Vaart oprijden. De motorrijder is met een gebroken schouderblad, een hersenschudding en nog onbekend rugletsel naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht.

Ernest Zinsmeyer verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 8.00 uur. Tel. 0592-361127 of 06-22 66 2875.

info@politie-drenthe.nl