De Unie
Horeca - Stap voor stap naar een rookvrije horeca
9 april 2004 - De vakbonden in de horeca zijn van mening dat gefaseerd
naar rookvrije werkplekken in de horeca toegewerkt dient te worden.
Dat schrijft voorzitter Ben Francooy mede namens de CNV en De Unie aan
minister J. Hoogervorst van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wel
moet uiterlijk op 1 januari 2006 duidelijk zijn hoe de minister verder
wil op weg naar een rookvrije horeca.
Wij kunnen ons voorstellen dat een onderscheid wordt gemaakt tussen de
verschillende sectoren in de bedrijfstak. Waar een rookvrije werkplek
éénvoudig te realiseren is, zou begonnen kunnen worden met het
rookvrij maken van die sector. Het rookvrij maken van een hotel is
eenvoudiger dan het rookvrij maken van een bruin café. Zowel de
praktische uitvoerbaarheid, alsmede de acceptatie van gasten, speelt
hierbij een belangrijke rol, schrijft de heer Francooy in zijn brief
van 6 april.
Als mogelijke volgorde geeft hij aan:
* sport- en recreatiebedrijven
* fastfood- en ijsbedrijven
* hotels
* restaurants discotheken
* café en barbedrijven.
Uitgangspunt van de vakbonden is dat iedere werknemer recht heeft op
een rookvrije werkplek. Een uitzondering maken voor de horeca is
principieel onjuist. Een rookverbod op korte termijn achten de
vakbonden echter niet wenselijk. Het is onder meer van groot belang
dat eerst meer draagvlak wordt gecreëerd.
Uitleggen
Momenteel wordt veel aandacht besteed aan de nieuwe wetgeving inzake
een rookvrije werkplek voor iedere werknemer. Er is echter geen
voorlichtingscampagne die betrekking heeft op de horeca. Naar onze
mening moet die er wel komen. De overheid zal uit moeten leggen waarom
er een uitzondering wordt gemaakt voor de werknemers in de horeca, die
voortdurend worden blootgesteld aan tabaksrook, schrijft Ben Francooy.
Werkgeversvereniging Koninklijk Horeca Nederland heeft gekozen voor
zelfregulering wat betreft het rookbeleid en het treffen van
maatregelen die moeten leiden tot een situatie waarin wordt tegemoet
gekomen aan de belangen van zowel werknemers als gasten. De te nemen
maatregelen zijn vastgesteld in een stappenplan, dat moet leiden tot
een acceptabele situatie bezien vanuit de doelstelling die de minister
heeft geformuleerd. Uit onderzoek zal moeten blijken of de te nemen
maatregelen voldoende zijn of niet. De vakbonden zijn van mening dat
dit onderzoek op zeer korte termijn moet worden begonnen, zodat de
effecten van de genomen maatregelen snel duidelijk worden zodat de
minister kan beoordelen of de ingeslagen weg zal leiden tot het
beoogde resultaat.
Adrie van Bokkem
Bestuurder
vrijdag, 9 april 2004