Campina sluit productielocatie in het Duitse Niedermörmter
Concentratie van kaasproductie om efficiency en rendement verder te
kunnen verbeteren
Campina maakt bekend dat het van plan is de productielocatie Käserei
Niederrhein in het Duitse Niedermörmter (deelstaat
Nordrhein-Westfalen) in de loop van 2005 te sluiten. De sluiting van
de locatie, onderdeel van de divisie Campina Holland Cheese BV, past
in de strategie van de groep Kaas en Boter om de productie verder te
optimaliseren en daarmee een verbetering van efficiency en rendement
te realiseren. Er werken op de locatie Niedermörmter ongeveer 65
medewerkers. De productiecapaciteit zal worden overgebracht naar de
Nederlandse productielocaties in Born en Bleskensgraaf. Medewerkers,
ondernemingsraden en vakorganisaties zijn door Campina over de
voorgenomen sluiting geïnformeerd.
Käserei Niederrhein is het kleinste productiebedrijf van de
kaasdivisie. "Schaalvergroting van onze locatie in Niedermörmter is
bedrijfseconomisch gezien vrijwel onmogelijk vanwege de te hoge
investeringen die dit vergt", zegt drs P.J. Hilarides, directeur van
de divisie Campina Holland Cheese BV. "Daarom gaan we het
productievolume verplaatsen en bovendien het Käserei
Niederrhein-assortiment aanpassen waardoor het beter aansluit op de
eisen van onze afnemers. We verwachten dat deze maatregelen goed
zullen zijn voor verbetering van de efficiency en het rendement, aldus
de heer Hilarides.
Om de voorgenomen verschuivingen in het productieprogramma te kunnen
realiseren, zal voor een bedrag van ruim EUR 5 miljoen geïnvesteerd
worden in de kaasproductielocaties in Born en Bleskensgraaf. Voor het
bedrijf in Bleskensgraaf betekent de verplaatsing eveneens dat de
bedrijfstijd moet worden uitgebreid van zes dagen naar zeven dagen per
week om de extra productiecapaci-teit te kunnen realiseren.
Campina Melkunie