Gemeente Uithoorn

In zijn vergadering van dinsdag 30 maart heeft het college van
* Een openingsfeest te houden op 26 mei op de kinderboerderij ter gelegenheid van het in gebruik nemen van de kinderhospice en de heropening van een aangepaste kinderboerderij, waarbij het uitgangspunt is dat het feest voor alle kinderen toegankelijk moet zijn.

* De horecaondernemers die het horecaconvenant hebben ondertekend vergunning te verlenen voor een later sluitingsuur op de bijzondere feestdagen zoals gepubliceerd in de Nieuwe Meerbode van vorige week.

* De heer Aaftink met ingang van 1 april 2004 te benoemen tot plaatsvervangend rechtstreeks lid van de seniorenraad.
* In te stemmen met het bouwplan voor 20 seniorenwoningen en 24 starterswoningen in de huursector in De Kwakel Achter de kerk - 3e fase.

REFERENDABEL RAADSBESLUIT

Op 1 januari 2002 is de Tijdelijke referendumwet in werking getreden. Deze wet maakt correctieve raadgevende referenda op nationaal, provinciaal en gemeentelijk niveau mogelijk. Met raadgevend wordt bedoeld dat het gaat om een niet-bindend referendum. Het heeft een adviserend karakter. Tevens wordt met dit begrip tot uitdrukking gebracht dat het initiatief tot het houden van een referendum toekomt aan de kiesgerechtigde bevolking. De term correctief geeft aan dat het gaat om een referendum achteraf, over een genomen besluit dat in principe nog niet in werking is getreden. De belangrijkste categorie besluiten die de Tijdelijke referendumwet referendabel stelt is de vaststelling, wijziging of intrekking van algemeen verbindende voorschriften. Daarom maakt het college van B & W bekend dat zij heeft besloten dat de volgende vijf raadsbesluiten referendabel zijn. Het zijn vijf verordeningen in het kader van de Wet Werk en Bijstand nl:


1. Verordening Cliëntenparticipatie Gemeente Uithoorn
2. Verordening Toeslagen en Verlagingen Gemeente Uithoorn
3. Reïntegratieverordening Wet Werk en Bijstand Gemeente Uithoorn
4. Maatregelenverordening Wet Werk en Bijstand Gemeente Uithoorn
5. Handhavingsverordening Wet Werk en Bijstand Gemeente Uithoorn

BESLUITEN GEMEENTERAAD

In zijn vergadering van 1 april jl. heeft de gemeenteraad o.m. de volgende besluiten genomen:


* 1. Kennis te nemen van de bouwstenen ten behoeve van de actualisering van het WVG-beleid.
2. Het college opdracht te geven deze bouwstenen integraal te implementeren in de actualisatie van het WVG-beleid.
* 1. Om de navolgende personen te benoemen tot voorzitter respectievelijk lid van de commissie ter voorbereiding van de beslissing op bezwaren tegen besluiten van de raad: de heer mr.drs.J.Th.Schellekens, voorzitter; mevrouw mr.G.J.M. van der Linden; de heer mr.J.A.W.Oosterveer, mevrouw mr.A.Hoogeveen, de heer mr.M.Doeven en de heer mr.N. van Ginkel. 2. Het secretariaat van de commissie neer te leggen bij de griffier van de raad van de gemeente Uithoorn.
* 1. Kennis te nemen van de bouwstenen ten behoeve van de actualisering van het WVG- beleid.
2. Het college opdracht te geven deze bouwstenen integraal te implementeren in de actualisatie van het WVG-beleid.
* 1. Kennis te nemen van de door de Raadswerkgroep Ouderen en Gehandicapten samengestelde notitie "Bouwstenen voor geactualiseerd Ouderen- en Gehandicaptenbeleid gemeente Uithoorn". 2. Het college op te dragen deze bouwstenen te verwerken in de te actualiseren Zorgnotitie.

* 1. Kennis te nemen van Vervolgnotities Wet Werk en Bijstand Gemeente Uithoorn, nr. 1 t/m 5.

1. Verordening Cliëntenparticipatie Gemeente Uithoorn
2. Verordening Toeslagen en Verlagingen Gemeente Uithoorn
3. Reïntegratieverordening Wet Werk en Bijstand Gemeente Uithoorn
4. Maatregelenverordening Wet Werk en Bijstand Gemeente Uithoorn
5. Handhavingsverordening Wet Werk en Bijstand Gemeente Uithoorn 2. Vast te stellen van Vervolgnotities Wet Werk en Bijstand Gemeente Uithoorn, nr. 1 t/m 5.

1. Verordening Cliëntenparticipatie Gemeente Uithoorn Deze verordening treedt in werking zes weken na de dag van bekendmaking van deze verordening. (De tijdelijke referendumwet is van toepassing).
Het `Convenant Cliëntenplatform Uithoorn', vastgesteld d.d. 11 juni 2002, wordt ingetrokken met ingang van de dag van inwerkingtreding van deze verordening.

2. Verordening Toeslagen en Verlagingen Gemeente Uithoorn Deze verordening treedt in werking zes weken na de dag van bekendmaking van deze verordening. (De tijdelijke referendumwet is van toepassing op deze verordening). De `Verordening Toeslagen en Verlagingen Algemene bijstandswet Uithoorn', vastgesteld d.d. 6 december 2002 wordt ingetrokken met ingang van de dag van inwerkingtreding van deze verordening.

3. Reïntegratieverordening Wet Werk en Bijstand Gemeente Uithoorn Deze verordening treedt in werking zes weken na de dag van bekendmaking van deze verordening. (De tijdelijke referendumwet is van toepassing).

4. Maatregelenverordening Wet Werk en Bijstand Gemeente Uithoorn Deze verordening treedt in werking zes weken na de dag van bekendmaking van deze verordening.(De tijdelijke referendumwet is van toepassing).

5. Handhavingsverordening Wet Werk en Bijstand Gemeente Uithoorn Deze verordening treedt in werking zes weken na de dag van bekendmaking van deze verordening. (De tijdelijke referendumwet is van toepassing op deze verordening).

* I. Te verklaren dat een herziening van het bestemmingsplan wordt voorbereid voor:

1. het gebied dat wordt begrensd door de voormalige spoorlijn Uithoorn / Amstelveen, de voormalige spoorlijn Uithoorn / Aalsmeer, het ten noorden van de provinciale weg N 201 gelegen gedeelte van de Noorddammerweg en een gedeelte van de Randweg (Legmeer-west);

2. het perceel achter de percelen Drechtdijk 73 en 75;
3. een nieuwe ontsluiting (definitieve brug) van het woongebied "De Kwakel Achter de Kerk" en voor een gedeelte van de Ringdijk;
4. het perceel aan de Valeriuslaan waarop de voormalige Mavo-school "De Posthoorn" heeft gestaan en het perceel aan de Jan Luikenlaan/Valeriuslaan ter plaatse van de bejaardenwoningen;
5. het tracé van de Mijnsherenweg in De Kwakel tussen de Noordzuidroute en de Vuurlijn;

6. het gedeelte van de Dwarsweg tussen de Hoofdweg en de Achterweg en het gedeelte van de Achterweg tussen de Dwarsweg en de Noordzuidroute;

7. het perceel Boterdijk 20 in De Kwakel;
8. een gedeelte van de Provinciale weg N201 met het daaraan sluitende gebied ter hoogte van de toekomstige aansluiting van de ontsluitingsweg van het Burgemeester Kootpark en Legmeer-west met bijkomende werken (rotonde N201);

9. een perceel aan de Legmeerdijk in De Kwakel;
10. een perceel aan de Kalslagerweg;

11. een perceel aan de Vuurlijn;

12. een locatie in de Amstel tussen de Prinses Irenebrug en de busbrug;

13. het perceel Het Korte Eind 1 in De Kwakel;
14. het perceel Boterdijk 95 in De Kwakel zoals dit wordt begrensd door een gedeelte van de Boterdijk, de westelijke begrenzing van het bestemmingsplan "Meerwijk-West", de Molenvaart en de oostelijke begrenzing van het bestemmingsplan "De Kwakel 1987" en te bepalen dat het in het gedeelte van dit gebied dat aangeduid is met een kruisarcering verboden is om zonder of in afwijking van een schriftelijke vergunning van burgemeester en wethouders de navolgende werken, geen bouwwerken zijnde, of werkzaamheden geen normale onderhoudswerkzaamheden zijnde en niet zijnde werkzaamheden van ondergeschikte betekenis uit te voeren, te doen of te laten uitvoeren:
a. het afgraven, ophogen of egaliseren van gronden; b. het aanbrengen van bovengrondse of ondergrondse transport-, energie- of telecommunicatieleidingen en de daarmee verband houdende constructies, installaties of apparatuur; c. het aanbrengen van oeverbeschroeiingen, kaden of aanlegplaatsen;
d. het graven, vergraven of dichten van waterlopen; e. het lozen en storten van voorwerpen en producten, tenzij dit noodzakelijk is in verband met het beheer van de gronden; f. het beplanten, aanbrengen van houtgewas op en bebossen van gronden in dit gebied die ten tijde van het inwerking treden van dit besluit als niet zijnde beplant met houtgewas of niet als bosgrond konden worden aangemerkt;
g. het aanbrengen van de afbeeldingen of tekens voor commerciële doeleinden;

Een en ander zoals dit op de bij dit besluit behorende kaarten is aangegeven.

* II. Te bepalen dat het voorbereidingsbesluit op 9 april 2004 in werking treedt.
Het voorbereidingsbesluit ligt van 9 april tot 21 mei voor een ieder ter inzage in het informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis tijdens de openingstijden. Binnen de genoemde termijn kan een ieder schriftelijk bezwaar maken tegen het voorbereidingsbesluit bij de gemeenteraad van Uithoorn (postbus 8, 1420 AA Uithoorn).

* Het door de voormalig eigenaresse van Kwakelsepad 18 te De Kwakel, ingediende verzoek om vergoeding van planschade ex artikel 49 WRO af te wijzen.

* Over te gaan tot instelling van het Woonfonds Uithoorn 2004.