FNV HORECABOND
Nieuwe Horeca Info over goed en slecht in horecaland
'Onderzoek naar mogelijke strafbaarheid faillissementen en
methode-Kooistra', kopt Horeca Info deze keer. Het blad van de FNV
Horecabond staat opnieuw stil bij de handel en wandel van deze horeca
tycoon. Van diverse kanten wordt gezaagd aan de poten van zijn stoel,
concludeert journalist Loek Mulder.
Verder in Horeca Info 2004 nummer 3 een interview met Chris van
Esterik, schrijver van 'Een jongen van het dorp' over de geschiedenis
van Ingen in de Betuwe. Van Esterik, zoon van de caféhouder, neemt het
dorpscafé als rode draad voor zijn geschiedenis van armoede en hard
werken. Het boek maakte Ingen tot het bekendste dorp van de Betuwe.
Regiomedewerker Peter Dekker en OR-voorzitter Frans Plug zijn tevreden
over het sociaal plan voor de NH Hoteles. 'Een voorbeeld voor de hele
sector,' noemen zij het zelf. NH Hoteles met dertig hotels en ruim
2.500 werknemers voelt ook de tegenslag die de branche plaagt. Het
sociaal plan is volgens Dekker onder meer goed omdat voor boventallig
geworden personeel allerlei regelingen zijn bedacht om de pijn te
verzachten.
Op de omslag van Horeca Info Bianca 'Ik ben blij dat ik alleen met
mannen in de keuken sta' Janssen, de winnares van de Ladies Only
Chef's Competition 2004. Verder een portret van Han en José Smeets die
met Brasserie Entrée in Kerkrade het leerbedrijf van het jaar
drijven.
In een kort artikel over de opkomst van de eurocafés vraagt de FNV
Horecabond zich af of goedkope drank ook leidt tot goedkope
arbeidsvoorwaarden. Een vraag waar op dit moment nog geen antwoord op
te geven is.
Horeca Info 2004 nummer 3 ligt rond 3 april in de brievenbus bij de
leden van de FNV Horecabond en de abonnees van het blad.
02 apr 04 00:00