FNV HORECABOND

Nieuwe Horeca Info over goed en slecht in horecaland

'Onderzoek naar mogelijke strafbaarheid faillissementen en methode-Kooistra', kopt Horeca Info deze keer. Het blad van de FNV Horecabond staat opnieuw stil bij de handel en wandel van deze horeca tycoon. Van diverse kanten wordt gezaagd aan de poten van zijn stoel, concludeert journalist Loek Mulder.

Verder in Horeca Info 2004 nummer 3 een interview met Chris van Esterik, schrijver van 'Een jongen van het dorp' over de geschiedenis van Ingen in de Betuwe. Van Esterik, zoon van de caféhouder, neemt het dorpscafé als rode draad voor zijn geschiedenis van armoede en hard werken. Het boek maakte Ingen tot het bekendste dorp van de Betuwe. Regiomedewerker Peter Dekker en OR-voorzitter Frans Plug zijn tevreden over het sociaal plan voor de NH Hoteles. 'Een voorbeeld voor de hele sector,' noemen zij het zelf. NH Hoteles met dertig hotels en ruim 2.500 werknemers voelt ook de tegenslag die de branche plaagt. Het sociaal plan is volgens Dekker onder meer goed omdat voor boventallig geworden personeel allerlei regelingen zijn bedacht om de pijn te verzachten.
Op de omslag van Horeca Info Bianca 'Ik ben blij dat ik alleen met mannen in de keuken sta' Janssen, de winnares van de Ladies Only Chef's Competition 2004. Verder een portret van Han en José Smeets die met Brasserie Entrée in Kerkrade het leerbedrijf van het jaar drijven.
In een kort artikel over de opkomst van de eurocafés vraagt de FNV Horecabond zich af of goedkope drank ook leidt tot goedkope arbeidsvoorwaarden. Een vraag waar op dit moment nog geen antwoord op te geven is.

Horeca Info 2004 nummer 3 ligt rond 3 april in de brievenbus bij de leden van de FNV Horecabond en de abonnees van het blad.


02 apr 04 00:00