Dienstenbond CNV

Overleg Adecco in teken van Bouw
02-04-2004

In het overleg met Adecco op 26 maart jongstleden is vooral aandacht besteed aan de voorgenomen overgang van Adecco Bouw.

In het overleg is door Adecco uitvoerig het financiële probleem uit de doeken gedaan. Als gevolg van de financiële problemen is voorafgaand aan de voorgenomen verkoop een aanzienlijke krimp in het personeelsbestand voorzien. Zowel voor de flexkrachten als vast personeel. Voor de flexkrachten stelt Adecco dat een vermindering met 60 personen aan de orde is. Dit is vooral ingegeven door de hoge leegloop in de afgelopen maanden. Waar er minder flexkrachten overgaan naar Brouwer zal dit ook gevolgen hebben voor de bezetting aan vaste medewerkers. Voor de vaste medewerkers stelt Adecco dat er keuze is tussen meegaan naar Brouwer ofwel het zoeken naar een passende functie binnen Adecco Support. Dat laatste is bepaald geen garantie op werk.

Creatieve oplossing?
Adecco stelt dat er met de huidige wettelijke regels geen mogelijkheid is om een financieel gezonde onderneming over te laten gaan. Er werd dan ook een beroep gedaan op onze creativiteit. Dat is nogal verwonderlijk, omdat de huidige wettelijke regels er niet voor niets zijn, en ieder collectief ontslag ook aan deze regels zal worden getoetst. Er is geen reden om ervan af te wijken. We hebben Adecco dan ook voorgesteld het huiswerk nog eens over te doen. Conclusies over de inhoud van een Sociaal Plan zijn dan ook niet getrokken. Voor de vaste medewerkers is door Adecco wel toegezegd dat zij ook onder een eventueel af te sluiten Sociaal Plan zullen vallen, als de problemen daar aanleiding voor geven. Van dat laatste gaan wij uit. De voorlopige conclusie van het overleg is dat de directie van Adecco de situatie bij haar dochter opnieuw zal beoordelen.

Flex-OR
Naast de situatie bij Adecco Bouw is ook de Flex-OR aan de orde geweest. Voor de medezeggenschap van flexkrachten binnen Adecco, is voorzien in een Flex-OR. De totstandkoming laat echter op zich wachten, maar de procedures zullen deze zomer dan toch in gang worden gezet.

Automatisering
Door ons is de reorganisatie op de afdeling automatisering aan de orde gesteld. Het heeft ons nogal verbaasd dat er met spoed overleg gevoerd diende te worden over Adecco Bouw, terwijl er ook volop in eigen huis gereorganiseerd wordt. Hierover heeft Adecco tot nu toe nog met geen woord gerept. Maar ook deze ingreep is pijnlijk en levert een verlies aan banen op. We hebben kennelijk een verschillende uitleg over wat belangrijk is. De voorlopige conclusie is dat vakbonden en Adecco elkaar vaker zullen spreken, zodat dit soort verrassingen wordt voorkomen. Van onze kant roepen we u op om ons te informeren over dit soort stilzwijgende reorganisaties. Als er leden van de CNV Dienstenbond bij betrokken zijn, kunnen wij in actie komen.

Vervolg
Op 27 mei is een volgend periodiek overleg ingelast.

Informatie
Voor vragen en opmerkingen naar aanleiding van deze Info kunt u contact opnemen met de onderhandelaar namens CNV Dienstenbond, Harry Gerding, via telefoonnummer: 023-5651052 of mail direct h.gerding@cnvdibo.nl.

Tenslotte
Verspreiden of kopiëren van deze tekst is prima. Collegas die nog geen lid zijn (flexkracht of vaste medewerker) kunnen vrijblijvend een informatiepakket opvragen via telefoonnummer: 023-5651052.