Ingezonden persbericht


Persbericht.

Te Winkel & Oomes verkrijgt vergunning voor de opslag van gevaarlijke AFVAL-stoffen

Chemical Warehouse & Services in Maastricht, een dochteronderneming van Te Winkel & Oomes, heeft een vergunning gekregen voor de opslag van gevaarlijke afvalstoffen. Naast de opslag van afval mag de onderneming gevestigd in de Beatrixhaven in Maastricht ook schone chemicaliën opslaan. Met deze ontwikkeling weet de onderneming een belangrijke strategische stap naar de toekomst te maken. Chemicaliën worden steeds vaker hergebruikt, omdat de productie alleen toegestaan wordt wanneer voor het afval ook een goed hergebruik is gevonden. Daar de verschillende fasen van afval en recyclingprocédé vaak niet op elkaar afgestemd zijn, is een tussentijdse opslag noodzakelijk. De opslagmogelijkheden voor de opslag van gevaarlijke afvalstoffen zijn binnen Nederland echter beperkt.

Zowel bij de productie van chemicaliën als bij de inzet van chemicaliën komen vaak afvalstoffen vrij. SHQ manager de heer Govaert van Te Winkel en Oomes: " hoewel de stoffen vaak als 'nuttig ' kunnen worden bestempeld, hetgeen wil zeggen dat ze als produkt voor een ander procédé kunnen dienen, moeten ze als afvalstof worden bestempeld. Daar wij tot op heden uitsluitend schone chemie mochten opslaan hebben we in het verleden wel eens 'nee' moeten verkopen, hetgeen wij als het chemicaliën niet graag doen. Zeker ook omdat wij met onze magazijnen, die van alle veiligheidsvoorzieningen zijn voorzien, een wezenlijke bijdrage leveren aan de veiligheid. Ook het milieu wordt met onze voorzieningen beschermd, terwijl tevens een bijdrage wordt geleverd in de recycling van gevaarlijk afval hetgeen het milieu ook ten goede komt. "

Zowel chemieproducenten als handelaren zijn voortdurend op zoek naar geschikte, vooral veilige, opslagmagazijnen. Een onderneming waar ze zowel hun schone chemie alsmede hun retourstroom kunnen opslaan is vrijwel uniek.

Met een opslagcapaciteit van 106.000 palletplaatsen behoort Te Winkel en Oomes tot de grootste logistieke dienstverleners in West Europa voor de opslag van gevaarlijke cq chemische stoffen. Met haar magazijnen in Nederland en Duitsland verzorgt de onderneming voor haar opdrachtgevers de totale logistieke keten (opslag, orderverzamelen, value added services en transport) op het gebied van gevaarlijke stoffen in Europa en de rest van de wereld.

Te Winkel en Oomes Chemical Warehousing & Distribution is de specialist op het gebied van logistieke dienstverlening op het gebied van gevaarlijke en aanverwante stoffen. Met haar vestigingen in Nijmegen, Beuningen, MiIlsbeek, Maastricht en Berlijn (D) en haar eigen wagenpark verleend zij haar diensten aan Europees werkende bedrijven. Naast ISO 9001-2000 en !4.001 is Te Winkel & Oomes SQAS gecertificeerd en voldoen haar magazijnen aan de HACCP normen.

Redactioneel: bij vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de heer W.P. van Riesen ( Algemeen directeur ) w.van.riesen@two.nl of de heer L.J.C.M. Govaert L.Govaert@two.nl ( SHQ manager) of raadpleeg de website: http://www.two.nl. Te Winkel en Oomes bv - De Vlotkampweg 67 - 6545 AE - Nijmegen - Tel 024-3726111

---- --