Jaarbeurs Utrecht
Persberichten Perskamer: Nationale Food Week
OverHeerlijk! - het consumentenequivalent van de nationale food week
Jaarbeurs Exhibitions & Media lanceert hét nieuwe consumentenevenement over eten, drinken en genieten. OverHeerlijk! vindt
plaats van 2 - 4 april 2004.
Utrecht - 3 juni 2003 - Alles wat je kunt beleven op het gebied van eten en drinken in één evenement. Compleet met
productstands, kookshows in een enorm kooktheater, proeverijen en kookkampioenschappen. Wat tot dusverre was voorbehouden
aan het vak, wordt nu georganiseerd voor de kookfanaat en de wijnhobbyist. Het draagt de toepasselijke naam OverHeerlijk! en
het is een nieuw food evenement van Jaarbeurs Exhibitions & Media.
Het idee voor deze groots opgezette culinaire show bestond al langer. Maar het enthousiasme voor een consumentenequivalent
van de recentelijk gehouden nationale food week, gaf de doorslag. OverHeerlijk! gaat van start op 2 april 2004 en moet een
jaarlijks terugkerend feest worden in de Utrechtse Jaarbeurs. "Het uitgangspunt is simpel," vat projectmanager Ditte Ooms
van de beursorganisatie samen. "Eten, drinken en genieten. Niet alleen kijken, maar vooral ook zelf doen. Puur food en niet
gemengd met allerlei huishoudelijke dingen. Wij willen het publiek ontvangen dat van koken zijn hobby heeft gemaakt, dat
geïnteresseerd is in wijnen en dat smaak heeft."
Good Food Show
OverHeerlijk lijkt in die zin op de beroemde Good Food Show die jaarlijks in Birmingham wordt gehouden. Om deze reden heeft
Jaarbeurs Exhibitions & Media een overeenkomst gesloten met het Britse Haymarket Exhibitions, organisator van de Good Food
Show. In de publiciteit wordt samengewerkt met een aantal culinaire en lifestyle bladen van uitgever Sanoma. "De
belangstelling voor eten en drinken in de publieksbladen is enorm groot. Maar een groot evenement waar van eten en drinken
een belevenis wordt gemaakt, was er eigenlijk niet. Wel waren er wat regionale culinaire fairs, kookwedstrijden en
eetfestijnen, die met de plaatselijke horeca werden georganiseerd," vertelt Ditte Ooms.
De beursorganisator pakt groot uit. Een centraal gelegen Kooktheater op de beursvloer waar beroemde (meester)koks hun
vaardigheden komen demonstreren. Door de samenwerking met de Britten kan bijvoorbeeld de bekende televisiekok Jamie Oliver
komen optreden. "Dat willen we aanpakken zoals bij popfestivals. Waarschijnlijk gaan we parallelshows houden, op twee podia,
met een paar duizend toeschouwers. Maar natuurlijk komen er ook kleinschaliger workshops en er worden ieder uur kooklessen
in diverse kookscholen gegeven.
In samenwerking met Hubrecht Duijker en Perswijn worden er proeverijen en wijnproefwedstrijden georganiseerd," kondigt Ooms
aan. OverHeerlijk! moet ook het platform worden voor de Nederlandse Kampioenschappen Amateurkoken. Nederland telt behoorlijk
wat regionale wedstrijden. "Het zou fantastisch zijn om daaraan een landelijk vervolg te geven."
Non food
OverHeerlijk krijgt ook non-food exposanten over de vloer. Die hebben echter wel alles met eten en drinken te maken, zoals
keukenfabrikanten, bestek- en serviesleveranciers en producenten van keukengerij en accessoires zoals kaarsen, servetten en
linnengoed. Bij de invulling van de hallen waar het puur om eten en drinken draait wordt samengewerkt met ondermeer
voedselproducerende bedrijven, importeurs, agrarische organisaties en de horecabranche. OverHeerlijk! verwacht zo'n dertig-
tot veertigduizend liefhebbers van eten en drinken.
---
OverHeerlijk! is een evenement van Jaarbeurs Exhibitions & Media
i.s.m. Haymarket Exhibitions.
Contactgegevens