WIJNINFO.NL NIEUWS
Perswijn Evenementenkalender 2004
2,3 en 4 April 2004
"OverHeerlijk!" Jaarbeurs, Utrecht
NIEUW
Een driedaags evenement voor de wijnliefhebber in de breedste zin van
het woord: de vrouw én man die geniet van een goede maaltijd en een
lekker glas wijn. De liefhebber die bereid is tijd en moeite te
besteden aan eten en drinken. Hier vindt u de inspiratie om zelf aan
de slag te gaan. Ontmoet topkoks om de fijne kneepjes van het vak te
leren. Doe een cursus wijnproeven onder leiding van Hubrecht Duijker.
Op het Wijnpaviljoen, opgezet door PersWijn, zullen talloze
activiteiten / proeverijen plaatsvinden.
16 Mei 2004
"Ontdek de Nieuwe Wereld", Hotel The Grand, Amsterdam
Dit evenement wordt voor de tweede maal georganiseerd. Een prachtige
overzichtsproeverij voor de particuliere bezoeker maar ook het
vakpubliek. Alle landen van de Nieuwe Wereld zullen in aparte zalen
vertegenwoordigd zijn. Een mondiale wijnreis in één dag.
Masterclasses, blendingwedstrijden, diverse verkiezingen etc. Lunch
en diner met speciale wijn/spijs combinaties.
8-13 Juni 2004
"Rosé aan Zee", Strandpaviljoen "Oase" en diverse restaurants in
Scheveningen
Ook dit jaar zal de zon schijnen op het "Noorderstrand" Een
ontspannen proeverij in vakantiesfeer met rosé's uit de hele wereld.
Dit jaar in combinatie met rosé thema's voor de horeca in heel
Nederland. Potentiële restaurantbezoekers worden door de diverse
restauranthouders en importeurs benaderd om van wijn-spijs
combinaties te komen genieten. Dit culinaire festival wordt
ondersteund door massa media.
26-27 September 2004
"Proeven in de Beurs van Berlage", Beurs van Berlage, Amsterdam
Voor de derde keer wordt dit belangrijke evenement georganiseerd.
Gedurende twee dagen (laatste dag voor vakpubliek) kunnen de
bezoekers kennis maken met prachtige creaties en noviteiten waarbij
het dit jaar gaat om de wijn-spijs combinaties. Verkiezingen en
masterclasses maken dit evenement compleet.
Oktober 2004
NIEUW
"Klassiek Europa"
Lokatie en datum worden bekend gemaakt
Prachtige landen met Prachtige wijnen op een Prachtige locatie; het
kan niet anders dan een Prachtige proeverij worden. De
(her)positionering van de "klassieke" wijnen met hun raffinement,
finesse, complexheid etc. en dit in combinatie met de Franse,
Italiaanse, Portugese, Spaanse etc. gerechten. Geweldig.
Masterclasses en verkiezingen evenals lunches en diners maken het tot
een "Europeesche topper"
21 November 2004
"Champagne aan Zee", Grand Hotel Kurhaus, Scheveningen
Voor het derde jaar krijgen de producenten uit de Champagne en hun
importeurs de gelegenheid hun wijnen te presenteren. Een
"masterclass" wordt georganiseerd voor producenten met bijzondere
topcuvées. Ingezonden wijnen vormen de basis voor de verkiezing beste
Champagne verkrijgbaar in 2004. Daarnaast wordt er een verkiezing
voor de beste "gewone" Champagne Brut georganiseerd. Johan Veenstra
op www.wijnplein.nl over Champagne aan Zee 2003: '...is Champagne aan
Zee hard op weg een klassieker te worden. Een grote verdienste van
Ronald de Groot en zijn team van Perswijn.'
21 November 2004
"Sprankelend!", Grand Hotel Kurhaus, Scheveningen
Ook de beste producenten en hun importeurs van overige mousserende
wijnen krijgen de gelegenheid hun wijnen te presenteren. Een
"masterclass" wordt georganiseerd voor producenten met bijzondere
wijnen. Dit vormt de basis voor de verkiezing beste mousserende Brut
verkrijgbaar in 2004. Wijnen uit alle windstreken treffen elkaar in
het Kurhaus, een volwassen en waardige presentatie van de "Vin
Mousseux".
Voor vragen en inlichtingen :
André Sauerbier
E : a.sauerbier@planet.nl
M: 06-45.010.718
F : 070-306.12.98
Het Wijninstituut : http://www.dewijnhoek.nl/wijninstituut/
De Associatie van Wijndocenten : http://www.dewijnhoek.nl/associatie/
---
Dit is een bericht van de Wijninfo.nl mailservice
http://www.wijninfo.nl/