WIJNINFO.NL NIEUWS


Perswijn Evenementenkalender 2004

2,3 en 4 April 2004
"OverHeerlijk!" Jaarbeurs, Utrecht
NIEUW

Een driedaags evenement voor de wijnliefhebber in de breedste zin van het woord: de vrouw én man die geniet van een goede maaltijd en een lekker glas wijn. De liefhebber die bereid is tijd en moeite te besteden aan eten en drinken. Hier vindt u de inspiratie om zelf aan de slag te gaan. Ontmoet topkoks om de fijne kneepjes van het vak te leren. Doe een cursus wijnproeven onder leiding van Hubrecht Duijker. Op het Wijnpaviljoen, opgezet door PersWijn, zullen talloze activiteiten / proeverijen plaatsvinden.

16 Mei 2004
"Ontdek de Nieuwe Wereld", Hotel The Grand, Amsterdam Dit evenement wordt voor de tweede maal georganiseerd. Een prachtige overzichtsproeverij voor de particuliere bezoeker maar ook het vakpubliek. Alle landen van de Nieuwe Wereld zullen in aparte zalen vertegenwoordigd zijn. Een mondiale wijnreis in één dag. Masterclasses, blendingwedstrijden, diverse verkiezingen etc. Lunch en diner met speciale wijn/spijs combinaties.

8-13 Juni 2004
"Rosé aan Zee", Strandpaviljoen "Oase" en diverse restaurants in Scheveningen

Ook dit jaar zal de zon schijnen op het "Noorderstrand" Een ontspannen proeverij in vakantiesfeer met rosé's uit de hele wereld. Dit jaar in combinatie met rosé thema's voor de horeca in heel Nederland. Potentiële restaurantbezoekers worden door de diverse restauranthouders en importeurs benaderd om van wijn-spijs combinaties te komen genieten. Dit culinaire festival wordt ondersteund door massa media.

26-27 September 2004
"Proeven in de Beurs van Berlage", Beurs van Berlage, Amsterdam Voor de derde keer wordt dit belangrijke evenement georganiseerd. Gedurende twee dagen (laatste dag voor vakpubliek) kunnen de bezoekers kennis maken met prachtige creaties en noviteiten waarbij het dit jaar gaat om de wijn-spijs combinaties. Verkiezingen en masterclasses maken dit evenement compleet.

Oktober 2004
NIEUW

"Klassiek Europa"
Lokatie en datum worden bekend gemaakt
Prachtige landen met Prachtige wijnen op een Prachtige locatie; het kan niet anders dan een Prachtige proeverij worden. De (her)positionering van de "klassieke" wijnen met hun raffinement, finesse, complexheid etc. en dit in combinatie met de Franse, Italiaanse, Portugese, Spaanse etc. gerechten. Geweldig. Masterclasses en verkiezingen evenals lunches en diners maken het tot een "Europeesche topper"

21 November 2004
"Champagne aan Zee", Grand Hotel Kurhaus, Scheveningen Voor het derde jaar krijgen de producenten uit de Champagne en hun importeurs de gelegenheid hun wijnen te presenteren. Een "masterclass" wordt georganiseerd voor producenten met bijzondere topcuvées. Ingezonden wijnen vormen de basis voor de verkiezing beste Champagne verkrijgbaar in 2004. Daarnaast wordt er een verkiezing voor de beste "gewone" Champagne Brut georganiseerd. Johan Veenstra op www.wijnplein.nl over Champagne aan Zee 2003: '...is Champagne aan Zee hard op weg een klassieker te worden. Een grote verdienste van Ronald de Groot en zijn team van Perswijn.'

21 November 2004
"Sprankelend!", Grand Hotel Kurhaus, Scheveningen
Ook de beste producenten en hun importeurs van overige mousserende wijnen krijgen de gelegenheid hun wijnen te presenteren. Een "masterclass" wordt georganiseerd voor producenten met bijzondere wijnen. Dit vormt de basis voor de verkiezing beste mousserende Brut verkrijgbaar in 2004. Wijnen uit alle windstreken treffen elkaar in het Kurhaus, een volwassen en waardige presentatie van de "Vin Mousseux".

Voor vragen en inlichtingen :

André Sauerbier
E : a.sauerbier@planet.nl
M: 06-45.010.718
F : 070-306.12.98
Het Wijninstituut : http://www.dewijnhoek.nl/wijninstituut/
De Associatie van Wijndocenten : http://www.dewijnhoek.nl/associatie/


---
Dit is een bericht van de Wijninfo.nl mailservice
http://www.wijninfo.nl/