LTO Nederland

NIEUWS VAN WLTO

Half miljoen euro voor secretariaatswerkzaamheden is volslagen onzin

Coöperatie Westpolder verbolgen over onjuiste berichtgeving Noordhollands Dagblad

Op de internetsite van de VND (Verenigde Noordhollandse Dagbladen) verscheen
30 maart jl. het bericht dat landbouworganisatie WLTO (Westelijke Land- en Tuinbouw Organisatie) een bedrag van 540.000,- opgestreken zou hebben voor het uitvoeren van secretariaatswerkzaamheden voor de Coöperatie Westpolder. Het bericht is niet alleen onjuist, het stelt de agrarische belangenbehartigersorganisatie ook - ten onrechte - in een kwaad daglicht. De WLTO heeft na de publicatie daarom van VND geëist dat het bericht per direct verwijderd moest worden van de internetsite van het Noordhollands Dagblad. Dit is gebeurd. Ook mocht het niet geplaatst worden in een van de papieren edities. Dit is eveneens gebeurd.

Woordvoerder van Coöperatie Westpolder Ton Kraakman is zeer verbolgen over de onzorgvuldige handelswijze van de betrokken journalist en de daaropvolgende plaatsing. Kraakman: ,,Het bedrag is volledig uit de lucht gegrepen, volslagen onzin! De verslaggever heeft zich eenzijdig en dus onjuist laten informeren over de door Omnyacc& Huig en partners opgestelde jaarberichten van 2000, 2001 en 2002 van de Coöperatie.

Accountantsonderzoek
Sinds maart wordt in opdracht van de provincie Noord-Holland een onderzoek uitgevoerd naar de besteding van de door de provincie ter beschikking gestelde subsidiegelden. De provincie subsidieert het project Hollands Bloementuin dat de Coöperatie Westpolder uitvoert. In het onderzoek worden de uitgaven, gedaan door Coöperatie Westpolder, getoetst aan de criteria die zijn opgenomen in de subsidiebeschikking. Het bestuur van de Coöperatie ziet de uitkomsten van dit onderzoek echter met vertrouwen tegemoet. Het onderzoek zal medio mei zijn afgerond. Voor alle duidelijkheid: het accountantsonderzoek staat volledig los van de aantijgingen van de journalist van het Noordhollands Dagblad. De verslaggever is gevraagd niets meer te publiceren tot mei.

Hollands Bloementeelt
Het project Hollands Bloementuin zet zich onder meer in voor de omvorming van akkerbouwgrond naar bollengrond en voor de aanleg van infrastructurele werken als waterlopen, helofytenfilters en fietspaden. Coöperatie Westpolder, die hiervoor speciaal is opgericht, heeft voor dit proces het WLTO Projectbureau gevraagd bestuurlijke ondersteuning te verlenen.

Wilt u hierop reageren? E-mail dan naar info@wlto.nl.

Afdeling Communicatie, donderdag 1 april 2004