14/01/2004
Symposium: Residuen, Waar trekken we de grens?
Met enige regelmaat worden we geconfronteerd met residuen van
ongewenste stoffen in onze levensmiddelen. Veelal blijkt er geen
risico voor de consument. Toch volgen er vaak strenge maatregelen ten
aanzien van de verkoop en import, mede gebaseerd op zogenaamde
nultoleranties.
Analytische technieken zijn in staat om steeds lagere gehaltes aan te
tonen. Zijn er grenzen aan deze technologie of zouden we die grenzen
moeten trekken? En wat doe je als consument met de wetenschap dat er
dus wel residuen in zitten, ook al is dat onder de grens?
Over deze vragen organiseren het vakblad VMT en RIKILT-Instituut voor
Voedselveiligheid op 1 april 2004 in t Spant te Bussum een symposium.
De vragen moeten uitnodigen tot een levendige discussie, waarbij
aspecten als risicomanagement, MRLPs, gevoeligheid en haalbaarheid van
detectiemethoden, nultolerantie en high to low extrapolation zullen
worden ingeleid door ervaren sprekers.
Datum en plaats
1 april 2004 t Spant te Bussum
Doelgroep
Deze bijeenkomst is bedoeld voor functionarissen in de
voedingsmiddelenindustrie, zoals: QA-managers, risicomanagers,
levensmiddelentechnologen, hoger management. Tevens valt te denken aan
functionarissen uit aanpalende sectoren: ingrediëntenleveranciers,
overheid, retail, leveranciers van goederen en diensten, etc.
Inlichtingen
Keesing Noordervliet BV, Liselore de Boer, tel. 030 6358503, fax 030
6358500, e-mail: l.d.boer@keesing.nl of raadpleeg:
www.vmt.nl/bijeenkomst
Productschap Diervoeder