Productschap Diervoeder

14/01/2004

Symposium: Residuen, Waar trekken we de grens?

Met enige regelmaat worden we geconfronteerd met residuen van ongewenste stoffen in onze levensmiddelen. Veelal blijkt er geen risico voor de consument. Toch volgen er vaak strenge maatregelen ten aanzien van de verkoop en import, mede gebaseerd op zogenaamde nultoleranties.

Analytische technieken zijn in staat om steeds lagere gehaltes aan te tonen. Zijn er grenzen aan deze technologie of zouden we die grenzen moeten trekken? En wat doe je als consument met de wetenschap dat er dus wel residuen in zitten, ook al is dat onder de grens?

Over deze vragen organiseren het vakblad VMT en RIKILT-Instituut voor Voedselveiligheid op 1 april 2004 in t Spant te Bussum een symposium. De vragen moeten uitnodigen tot een levendige discussie, waarbij aspecten als risicomanagement, MRLPs, gevoeligheid en haalbaarheid van detectiemethoden, nultolerantie en high to low extrapolation zullen worden ingeleid door ervaren sprekers.

Datum en plaats

1 april 2004 t Spant te Bussum

Doelgroep
Deze bijeenkomst is bedoeld voor functionarissen in de voedingsmiddelenindustrie, zoals: QA-managers, risicomanagers, levensmiddelentechnologen, hoger management. Tevens valt te denken aan functionarissen uit aanpalende sectoren: ingrediëntenleveranciers, overheid, retail, leveranciers van goederen en diensten, etc.

Inlichtingen
Keesing Noordervliet BV, Liselore de Boer, tel. 030 6358503, fax 030 6358500, e-mail: l.d.boer@keesing.nl of raadpleeg: www.vmt.nl/bijeenkomst