AON NEDERLAND
http://www.aon.nl

Aon neemt Risklabs over

Toonaangevende leverancier van risico-informatiesystemen versterkt Aon's wereldwijde capaciteiten in deze snel groeiende markt.

CHICAGO/LONDON, april 2004 - Aon Corporation (op de NYSE genoteerd als AOC) heeft bekendgemaakt dat het Risk Laboratories LLC (RiskLabs) - een toonaangevende aanbieder van risicomanagement-informatiesystemen (RMIS) - heeft overgenomen van de American Home Assurance Company.

RiskLabs werd in 1994 opgericht en is gevestigd in Atlanta in de Amerikaanse staat Georgia. Het bedrijf biedt risicomanagers hulpmiddelen aan op het gebied van risico-informatie, met als kernproduct Aon RiskConsole(r). Dit is een op het web gebaseerd RMIS waarin alle gegevens rond schades, verzekeringen en risico objecten gemanaged kunnen worden om de besluitvorming van het risicomanagement te ondersteunen en om de directie te helpen de totale risicokosten van hun organisatie beter te beheersen.

10)'De toenemende kostendruk en complexiteit van risicofinanciering en het verhoogde overheidstoezicht, dwingen risicomanagers ertoe het inzicht in hun bedrijf te verbeteren. Een krachtig en flexibel RMIS zoals Aon RiskConsole(r) kan met de uitgebreide rapportagemogelijkheden het inzicht bieden die voldoet aan de behoeften van de hedendaagse risicomanager om bij te blijven in een snel veranderend bedrijfsklimaat met steeds nieuwe regelgeving', zei Michael D. O'Halleran, President en Chief Operating Officer van Aon Corporation.

Aon RiskConsole(r) is één van de weinige toepassingen van zijn soort die volledig is ontworpen voor het Internet. De grote toegankelijkheid via een webbrowser, maakt het erg waardevol voor multinationals of organisaties die vanuit meerdere locaties opereren.

14)'Multinationals en andere bedrijven die wereldwijd actief zijn, zoeken steeds meer naar technologische oplossingen zoals Aon RiskConsole(r) om het invoeren, bijhouden en analyseren van hun risicogegevens te verbeteren en om sneller de factoren bloot te leggen die de risicokosten opvoeren', zei Dick Verbeek, Voorzitter en Chief Executive Officer van Aon Risk Services International.

RiskLabs heeft diverse prijzen gewonnen voor zijn software, waaronder vier jaar achtereen de nominatie 'Product of the Year' van het magazine Risk & Insurance. De flexibele softwarecomponenten kunnen worden geconfigureerd volgens de specificaties van elke specifieke klant. Het bedrijf biedt een compleet pakket RMIS-modules aan die zijn ontworpen voor de behoeften van de hedendaagse risicomanager, waaronder Enterprise Risk Mapping software om de risico's binnen de gehele organisatie in kaart te brengen.

Over Aon Corporation
Aon Corporation (www.aon.com) is een toonaangevende aanbieder van diensten op het gebied van risicomanagement, verzekerings- en herverzekeringsmakelaardij, personeels- en managementadvies en verzekering van speciale risico's. Het bedrijf heeft ca. 54.000 werknemers in dienst, verdeeld over 600 kantoren in meer dan 120 landen. Ondersteund door een uitgebreid netwerk van hulpmiddelen, kennis van vele bedrijfstakken en technische expertise helpen de specialisten van Aon een grote verscheidenheid aan klanten met het ontwikkelen van doeltreffende oplossingen op het gebied van risicomanagement en personeelsproductiviteit.

////////////////////////////////