BASF

Nieuwe directeur BASF Nederland

Fransman Olivier Homolle neemt het stokje over van Harry de Vries

Olivier Homolle, 50, is vanaf 1 april aanstaande de nieuwe directeur van BASF Nederland B.V. Hij volgt hiermee Harry de Vries op die vanaf deze datum lid wordt van de Raad van Commissarissen van BASF Nederland B.V.
De heer Homolle is vanaf afgelopen 1 januari verantwoordelijk voor het Business Center Europe West van BASF. Dit Business Center, waaronder naast BASF Nederland B.V. ook BASF-vestigingen in België, Frankrijk en Zwitserland vallen, wordt aangestuurd vanuit Parijs. In Nederland zal de heer Homolle worden bijgestaan door de heer Ger van der Lubbe die sinds vandaag de functie van site-manager van BASF Nederland B.V. bekleedt. Hij is tevens benoemd tot plaatsvervangend directeur.

Na zijn afstuderen aan de Ecole Centrale in Parijs, is Homolle in 1988 bij de BASF-groep gaan werken. Hij heeft verschillende functies gehad tot hij begin 1993 werd benoemd tot General Manager van de Car Manufacturer Paints divisie van BASF Paints + Inks in Clermont-de-lOise. Eind 1996 kreeg hij de functie van Human Resources Manager van de Central Europe Division van de groep. Hij vervolgde zijn carrière vanaf begin 1999 in de functie van Commercial Manager van BASF Engineering Plastics voor Europa. Eind maart 2002 werd hij benoemd als Chairman van BASF France en Senior Vice-President van de BASF-groep.

In de periode van 1978 tot 1988 heeft Olivier Homolle gewerkt bij GTM-Entrepose Group. Hij is getrouwd en heeft vijf kinderen.

BASF is wereldwijd één van de toonaangevende ondernemingen in de chemische industrie. Ons doel is rendabel te groeien en zo de waarde van de onderneming verder te laten stijgen. Met intelligente systeemoplossingen en hoogwaardige producten helpen wij onze klanten succesvol te zijn. De portfolio van BASF strekt zich uit van Chemie, Kunststoffen, Veredelingsproducten, Gewasbescherming, Fijnchemie tot Olie & Gas. Wij benutten nieuwe technologieën om nieuwe markten aan te boren. Onze handelswijze is in overeenstemming met de principes van duurzame ontwikkeling. In 2003 behaalde BASF met iets meer dan 87.000 medewerkers een omzet van meer dan 33 miljard euro. BASF is genoteerd aan de beurzen van Frankfurt (BAS), Londen (BFA), New York (BF), Zürich (AN) en Parijs (BA).

BNL 01 apr 2004

---

Voor nadere informatie:

BASF Nederland B.V.
Barbara Onsman-van Logtestijn
tel: 026 - 3717 457
fax: 026 - 3717 203