Cito

CompTIA kiest Citogroep tot Europees vertegenwoordiger Citogroep beoordeelt video-examens voor certificaat IT-trainer

Arnhem, 1 april 2004

CompTIA heeft de Citogroep benoemd tot exclusieve partner in Europa voor het beoordelen van video-examens die deel uitmaken van het Certified Technical Trainer (CTT+) certificaat. Dit is een internationaal erkend certificaat voor IT- trainer dat met name wordt gebruikt in de IT-sector waar veel maatwerktrainingen worden verzorgd.

CompTIA, een Amerikaanse non-profitorganisatie, verzorgt certificeringsprogramma's voor de IT-sector en ondersteunt daarmee wereldwijd de belangen van bedrijven als Microsoft en Cisco. De Citogroep is één van 's werelds grootste organisaties op het gebied van toetsing en evaluatie.

Certificaat
Om het CompTIA CTT+ certificaat te verkrijgen maken de kandidaten naast een computerexamen een video-opname van een klassensituatie. In eerste instantie beoordeelt de Citogroep de gemaakte Nederlands-, Duits- en Engelstalige video-examens in Europa. Dit wordt uitgebreid naar meer talen. Ook vindt uitbreiding plaats naar het Midden-Oosten en Afrika. Trainers in het bezit van het certificaat beheersen internationaal erkende competenties op het gebied van onderwijs en training en zijn werkzaam bij bedrijven en opleidingsinstellingen. Meer informatie over de voordelen van het CTT+ certificaat vindt u op www.comptia.org.

Citogroep
De in Arnhem gevestigde Citogroep wordt internationaal erkend als expert in het ontwikkelen en afnemen van toetsen en examens voor het meten en volgen van menselijke mogelijkheden. Haar pakket diensten en producten voor de onderwijs- en beroepspraktijk is breed en richt zich op moderne toetsvormen en volgsystemen. De Citogroep verzorgt trainingen en advieswerk en onderzoekt de kwaliteit van het onderwijs. Al deze activiteiten voert de Citogroep uit voor onderwijsinstellingen, overheden en het bedrijfsleven in binnen- en buitenland.

CompTIA
CompTIA is een wereldwijde handelsorganisatie die de zakelijke belangen van bedrijven voor informatietechnologie vertegenwoordigt. Gedurende ruim 22 jaar heeft CompTIA voor de meer dan 19.000 leden in 89 landen ondersteuning geboden bij onderzoek, netwerken en het vinden van partners. De organisatie is betrokken bij het ontwikkelen van standaarden en richtlijnen, en wendt haar invloed aan op politieke, economische en onderwijskundige terreinen die wereldwijd van belang zijn voor IT.