FNV

FNV in actie voor sociale WAO

De FNV demonstreert donderdag 1 april in Den Haag tegen de WAO-plannen van het kabinet. De demonstratie, die om 13.00 uur aan het Plein begint, vindt plaats voorafgaand aan het Kamerdebat over de WAO. De FNV wil dat de Kamer de kabinetsvoorstellen bijstelt in lijn met het SER-advies van werkgevers en werknemers over de WAO-nieuwe-stijl.

De vakcentrale is verder gekant tegen het plan om de huidige WAO ers volgens nieuwe en zeer strenge normen te herkeuren. Door deze aanscherping van het zogeheten Schattingsbesluit per 1 juli 2004 verliezen zo n 100.000 mensen geheel of gedeeltelijk hun WAO-uitkering. De FNV zal morgen op ludieke wijze de gevolgen van deze nieuwe keuringspraktijk in beeld brengen.

Vertegenwoordigers van de SER, waaronder FNV-voorzitter Lodewijk de Waal en bestuurder sociale zekerheid Ton Heerts lichten hun bezwaren s ochtends om 10.00 uur toe bij de vaste Kamercommissie voor sociale zaken en werkgelegenheid. Organisaties van werkgevers en werknemers zijn verbolgen over het feit dat het kabinet de WAO-afspraken uit het najaarsakkoord niet nakomt. De FNV-bestuurders doen de actievoerders s middags verslag van het openbaar gesprek met de Kamercommissie.

Meer informatie:
FNV-voorlichting, Richard Gielen: 020 5816 555