Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Peng na 4 rondes aan kop op EK Dames te Dresden

Peng staat na 4 rondes van het EK Dames met de volle score alleen aan kop! Gisteren speelde ze tegen Z. Mamedjarova. Peng speelde een goede partij en kwam twee pionnen voor te staan. Makkelijk was het echter niet! Maar door een betere eindspeltechniek werd het volle punt toch binnengehaald. Vandaag had ze een vreselijk ingewikkelde stelling tegen Sedina (allemaal voorbereiding trouwens). Ze kreeg een aanval over zich heen, maar hield het hoofd koel en belandde in een gewonnen eindspel.
Morgen staat Pähtz op het programma. Geen makkelijke tegenstandster, maar heel schakend Nederland zit haar te volgen via de live-partijen (toch?)!

Prima stemming in het Nederlandse kamp

Tea Bosboom-Lanchava had in ronde 3 een betere stelling bereikt tegen N. Kosintseva (de oudste van de twee zussen), maar had net niet genoeg voor een vol punt. Vandaag op een live-bord tegen Daniellian kreeg ze wederom een betere stelling, maar werd in tijdnood getruct en verloor helaas nog.

Désiree Hamelink koos het verkeerde plan tegen Ciuksyte, waardoor ze in goede stelling het niet meer droog kon houden. Vandaag een moeilijke pot tegen Seps (tsja, veel tegenstandsters spelen tegen meer Nederlanders!) en gelukkig miste Seps stukwinst waardoor Désiree de partij soepel kon afmaken.

Marlies Bensdorp had geen problemen met het damegambiet van Olarasu. Ze kwam beter te staan, waarna in een iets beter eindspel remise overeen werd gekomen. Ronde 4 was tegen de sterke Zhukova, die ze moeiteloos op remise hield en er zat misschien nog wel meer in!

Bianca Muhren koos het verkeerde plan tegen Krivec en werd opgescheept met een open koning. Die werd haar fataal. In ronde 4 tegen T. Mamedjarova (het zusje van) kwam een iets beter ongelijk lopereindspel op het bord, dat ze langzamerhand wist te winnen. Zhao Qin staat dus nu op 4 uit 4, Tea op 2.5 en de jongste drie telgen op 2.