Nieuws
Vins d'Alsace da's genieten!
P E R S B E R I C H T
Rotterdam, 19 maart 2004
Vins dAlsace: das genieten!
Een nieuwe promotiecampagne
Alsace wijnen zijn bij uitstek gastronomische wijnen. De combinatie
van Pinot Blanc en asperges is bekend, maar wat te denken van Riesling
en zalm, op oosterse wijze bereide gambas en Gewurztraminer, mosselen
en Pinot Blanc, sushis en Pinot Gris? Stuk voor stuk gastronomische
combinaties om van te watertanden.
Cépages uit de Alsace, voor meer duidelijkheid
De huidige wijnconsument kiest steeds vaker wijnen op basis van het
druivenras. De min of meer karakteristieke smaken maken het
keuzeproces eenvoudiger. Eigenlijk hebben ze in de Alsace het fenomeen
cépage wijn al jaren geleden ontdekt. In de nieuwe promotiecampagne
zullen de herkenbare druivenrassen van de Alsace nog bewuster onder de
aandacht gebracht worden. Daarnaast bouwt de nieuwe campagne verder op
de drie gastronomische themas die goed passen bij de wijnen uit de
Alsace: Asperges, Vis en de Aziatische keuken.
Nieuw promotiemateriaal Alsace & Asperges
Ter ondersteuning van de verkoop van Alsace wijnen in de Aspergetijd
is nieuw promotiemateriaal ontwikkeld. En asperges zijn kieskeurig: ze
kiezen voor een Pinot Blanc dAlsace. De handel zal hierover middels
een mailing nader worden geïnformeerd.
Nieuwe advertentiecampagne Alsace & Vis
De verkoop van Alsace wijnen in Nederland kent al jaren een piek in de
periode van de asperges. Om deze seizoensgebondenheid te doorbreken en
tegelijkertijd de gastronomische mogelijkheden van de Alsace wijnen te
benadrukken, zal de komende jaren extra aandacht gegeven worden aan
het thema Alsace & Vis. Dit betekent dat vanaf juni de combinatie van
wijnen uit de Alsace met vis zeer sterk ondersteund zal worden met
advertenties, promotiemateriaal, PR-activiteiten en proeverijen.
Binnenkort hoort u alles over deze nieuwe Alsace & Vis campagne, maar
eerst is het tijd voor Alsace & Asperges!
Alsace & Azië blijft hot!
Na het succes van vorig jaar is besloten om ook dit jaar de combinatie
van Alsace wijnen en de Aziatische keuken naar voren te brengen. De
samenwerking met Conimex in de wokworkshops is erg succesvol gebleken
en zal voorlopig gecontinueerd worden.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marijn Post van Vins
dAlsace, telefoonnummer 010-476 01 98 of marijn@totpr.nl.
Productschap Wijn