Gemeente Eemnes

wethouders van Eemnes d.d. 16 maart 2004 (voorstellen zijn besproken op 9 maart 2004 )
PORTEFEUILLE BURGEMEESTER
Onderwerp Besluit
Brief VNG betreffende stavaza relatie met Rijk en Provincies. Bij brief van 27 februari jl. informeert de VNG u over de voortgang in de contacten met Rijk en Provincie en over de laatste ontwikkelingen.

V.k.a.

Regionaal Bureau Leerlingzaken (RBL).
Jaarverslag 2002-2003.

* Instemmen met het jaarverslag.

* Ter kennisgeving voorleggen aan commissie BSM.

Regionaal Bureau Leerlingzaken (RBL).
Het RBL wil voor 1 extra fte voor 2004 inzetten, waarbij de kosten op basis van aantal leerlingen per gemeente verdeeld worden. Voor Eemnes bedragen de extra kosten 1.875,00.

Voorstel wordt afgewezen..

Integraal Veiligheidsplan 2004.
In nauwe samenwerking met de politie is een integraal veiligheidsplan 2004 opgesteld. In eerste instantie dient dit plan met name om sturing te geven aan de projectmatige politie-inzet in Eemnes. Het plan zal het komende jaar worden uitgebreid met veiligheidsaspecten op meerdere gemeentelijke beleidsterreinen; in die zin is het nu voorliggende plan een eerste aanzet op weg naar een integraal plan.

Akkoord, met enkele toevoegingen.
Ter vaststelling voorleggen aan de raad.

Huiselijk Geweld.
Voor het driehoeksoverleg van 3 maart brengt de Stichting Thuiszorg Eemland / Amant (vanuit de divisie Maatschappelijk Werk = MW) de problematiek onder de aandacht omtrent 'huiselijk geweld'.
* College gaat ervan uit dat deze problematiek vooralsnog binnen de bestaande formatie van de Thuiszorg wordt aangepast.
* In het portefeuillehoudersoverleg aan de orde stellen hoe hier structuur aan te geven is als regio.
Uitbreiding bebouwing Tankstation Zanoli.
Tankstation Zanoli heeft een principe verzoek ingediend voor uitbreiding van de bebouwing en wijziging van de gebruiksmogelijkheden.

1. In principe instemmen met uitbreiding bebouwing.
2. Uitbreiding betrekken bij herziening Bp Nieuweweg en omgeving.
3. Gebruiksmogelijkheden vigerend bestemmingsplan handhaven.

Dorpshart.
Door Metrum en buro Van de Goes zijn offertes ingediend voor de volgende fase van de planvorming, gericht op de selectie van een marktpartij, afsluiten van een contract daarmee en uitwerking van het stedenbouwkundig planconcept conform de door de raad gestelde randvoorwaarden.

1. Opdracht verlenen aan Metrum en Stedenbouwkundig bureau van der Goes voor komende periode.

2. Aan de raad aanvullend voorbereidingskrediet vragen.

Controle perceel Meentweg.
Tijdens controle is geconstateerd, dat er ter plaatse in strijd wordt gehandeld met het bestemmingsplan.

Betrokkene Meentweg berichten conform voorstel.

Dorpshart.
Een aantal inwoners heeft een schriftelijk verzoekschrift ingediend gericht op het uitschrijven van een (correctief) referendum met betrekking tot het door de gemeenteraad op 26 januari jl. genomen besluit over het dorpshart. Het verzoekschrift is op 2 maart jl. persoonlijk overhandigd, voorzien van 1.059 handtekeningen. Daarnaast zijn twee verzoekschriften per post ingekomen, voorzien van 6 handtekeningen. In totaal zijn 507 + 2 = 509 verzoekschriften ingediend.
College doet slechts een procedurele handreiking. Portefeuillehoudersoverleg Sociale Zaken HEB.
Agenda en stukken voor de vergadering van 8 maart 2004.

V.k.a.
Motie inzake Wet voorzieningen gehandicapten.
De raad van gemeente Halderberge verzoekt ondersteuning van haar motie inzake de toenemende kosten voor Wvg-voorzieningen door de open-eind financiering die voor gemeenten geldt.
Raad voorstellen motie voor kennisgeving aan te nemen.

Inkomensondersteuning ten behoeve van wederopbouwactiviteiten Afghanistan.
De heer A., woonachtig in Eemnes en afhankelijk van een bijstandsuitkering, gaat voor wederopbouwactiviteiten 6 maanden naar Afghanistan. Vanwege dat langdurig verblijf wordt de uitkering voor het hier achterblijvend gezin gekort en bepaald op basis van een eenoudergezin. Voor die korting wordt een aanvulling door de gemeente gevraagd.

1. De gevraagde aanvulling ad 809,-- beschikbaar stellen.
2. Dekking via begrotingswijziging ten laste van de post onvoorzien incidenteel.

Singel / Hilt / sociaal cultureel werk / jeugd- en jongerenwerk. De besturen van Stichting de Singel en de Hilt stellen gezamenlijk voor het sociaal cultureel werk onder te brengen bij de beheerscommissie van de Hilt. Zij willen dit persoonlijk toelichten in een gesprek met het college.

De beide besturen uitnodigen in het college om over de problematiek hun visie te komen geven.

Bibliotheekvernieuwing.
Het bestuur van de Openbare Bibliotheek Eemnes geeft in een beleidsnotitie aan welke kant het op wil gaan in de ontwikkeling van de bibliotheekvernieuwing en -samenwerking.
a. in principe akkoord met de samenwerkingsrichting regio Gooi en Vechtstreek op voorwaarde van (ook provinciale) financiële zekerheid en nadere uitwerking daarvan.
b. randvoorwaarden aangeven voor deze basisvoorziening in Eemnes. c. schriftelijk verzoek indienen bij provincie Utrecht om toezegging van alle provinciale (vernieuwings)gelden voor Eemnes, naar rato. d. informatie geven aan de raad over de stand van zaken, samen met het bibliotheekbestuur.