AutoRai

16-3-2004

Toyota Avensis: Lease Car of the Year 2004

De Toyota Avensis is onlangs uitgeroepen tot Lease Car of the Year 2004 door initiator ING Car Lease. Van de twaalf genomineerden kwam de Avensis als allerbeste uit de bus. De Toyota Avensis werd ook winnaar in de subcategorie Business+.

Met de voor de elfde maal georganiseerde verkiezing wil ING Car Lease de zakelijke automobilist ondersteunen bij het maken van een weloverwogen keuze voor een lease-auto. Toyota heeft het marktaandeel in het D-segment zien verdubbelen van 2,5 procent in 2002 naar 5,2 procent in 2003. Gezien het succes van de eerste maanden van 2004 verwacht Toyota dit jaar een verdere groei in de zakelijke markt, mede door de komst van de ruime Toyota Corolla Verso in mei.

De Lease Car of the Year Award wordt jaarlijks door ING Car Lease toegekend aan een jonge lease-auto die in een aantal opzichten uitblinkt. Er wordt beoordeeld op: zakelijke uitstraling, prijs-prestatie verhouding, technische eigenschappen, rijgedrag, kwaliteit van importeur en dealerorganisatie. De jury bestaat uit een mix van klanten en medewerkers van ING Car Lease, aangevuld met journalisten.

Toyota Avensis wint titel voor tweede keer
De jury prees vooral het zakelijk imago van de Avensis en de diversiteit van het leveringsprogramma. Ook op zuinigheid en emissienormen scoorde de in Europa gebouwde zakenauto uitstekend. Juryvoorzitter Jan van Roon (Director Sales & Marketing van ING Car Lease): De juryleden waren het er unaniem over eens dat de Toyota Avensis de lease-auto bij uitstek is voor de zakelijke automobilist anno 2004. Bijzonder detail is dat de Avensis de eerste auto is die de titel tweemaal wist te winnen; ook in 1998 won de Avensis.

Kwaliteit van importeur en dealerorganisatie
Na de eerste voorronde wees de jury drie genomineerden aan in de vier categorieën: Economy, Business, Business+ en Executive. De autos werden behalve op courantheid ook beoordeeld op styling, veiligheid, comfort, kwaliteit, leasetarief en rijeigenschappen. Bovendien speelt de kwaliteit van de importeur en de dealerorganisatie een zeer grote rol. Daarbij worden de inkoop, reparatie en onderhoud, onderdelen, after sales, garantie, dealernetwerk, coulance en informatievoorziening onder de loep genomen. Toyota distributeur Louwman & Parqui B.V. gooit hierbij hoge ogen.

Courantheid
Om voor de titel ING Lease Car of the Year in aanmerking te komen dienen de specificaties van de auto te voldoen aan de wensen van de meeste zakelijke rijders. Daarnaast speelt courantheid een rol van betekenis. Is een auto bijzonder gewild - afhankelijk van onder meer prijs, prestatie en merkimago - dan is de verwachte restwaarde hoog en is de auto dus extra voordelig in de lease.

De Toyota Avensis is er als Sedan, Wagon en Liftback en wordt geleverd met een krachtige en zuinige 2.0 Common Rail dieselmotor en vier moderne benzinemotorvarianten (1.6, 1.8 en 2.0 en 2.4). Alle versies voldoen wat betreft emissie aan de Euro IV norm, die vanaf 2005 van kracht wordt.