Gemeente Hoogeveen


Het Torentje Het laatste Torentje

---

10 maart 2004

Inhoud


* Laatste raadhuisdebat in burgerzaal gemeentehuis *
* Presidium van de raad vergadert *

* Commissie voor bezwaarschriften *

* Collecten *

* Agenda College *

* Oud papier *

* Reiniging minigemalen *

* Afsluiting toegangsweg naar Buitenvaart 1 *
* WOP-café over verkeer Krakeel *

* Bouw verkeersbrug Erflanden van start *
* Verkeersbrug Erflanden wordt 'Tweelandenbrug' *
* Kent u iemand die een lintje verdient? *
* Hoogeveens Sportgala in sporthal de Valkenlaan *
* Reageren op verkeersplan nog deze week *
* Lever nog bruikbare goederen in bij het GOED *
* Besluitenlijst B&W *

* Mededelingen *


* Klachtenoverzicht 2003 *

* Registratie kiezers die onderdaan zijn van een andere lidstaat van de Europese Unie *

* Wet Milieubeheer *

* Wet Milieubeheer *

* 7^e uitwerking bestemmingsplan Erflanden *
* Toepassing artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening *
* Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan *
* Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening *

* Ingekomen bouw- en sloopaanvragen *

* Rectificatie *

* Bouwvergunningen *

Leefbaarheid in Hoogeveen: top of flop?

Laatste raadhuisdebat in burgerzaal gemeentehuis

Onder leiding van Violet Falkenburg vindt op donderdag 18 maart het derde Raadhuisdebat plaats rondom het thema 'Leefbaarheid in Hoogeveen: top of flop?' Het debat heeft de vorm van het tv-programma Rondom Tien. Enkele praktische situaties komen aan bod tijdens dit laatste raadhuisdebat.

JOP Trasselt

De gasten Rob Lovink (een buurtbewoner), Bert van der Veen (directeur basisschool De Regenboog) en Gerard Greving, de wijkchef van Hoogeveen-oost praten over de Jongerenontmoetingsplaats (JOP) in Trasselt. Een ander onderwerp tijdens dit laatste debat is welstand. Aan de hand van een winkelpand aan de Schutstraat vertelt eigenaar Bertus ten Caat over de aanblik van de gevel. Fons Steenhuis van Stichting Het Drents Plateau (waarin o.a. de welstandscommissie) geeft een toelichting op het waarom van regels.

Bomenkap

Ook staat het onderwerp bomenkap op de agenda. Ankie van Goor wil een boom in haar tuin kappen, maar heeft geen vergunning gekregen van de gemeente. Zij gaat onder andere in debat met een vertegenwoordiger van het IVN en professioneel boomverzorger Gerard Brand.

Brand

Verder is er aandacht voor een recente brand in een boerderij in Elim. Daarover geeft Roel Hallink,voorzitter van Plaatselijk Belang, zijn mening. Marcel Bos, ambtenaar openbare orde en veiligheid van de gemeente Meppel, legt uit wat de brandweer doet en wat burgers zelf kunnen doen om brand te voorkomen.

Commentaar

Na elk onderwerp reageren twee deskundigen op de discussie, met in hun achterhoofd 'de zin en onzin van regelgeving'. Deze deskundigen zijn André van Montfort, universitair hoofddocent aan de Universiteit van Amsterdam en Maarten Allers, onderzoeker aan de Universiteit van Groningen.

Raad gebruikt discussie

Raadsleden en andere belangstellenden krijgen de gelegenheid vragen te stellen. De raad wil zich goed voorbereiden op de behandeling van de Voorjaarsnota in juni. Hierin komen alle hoofdonderwerpen van het gemeentelijk beleid voor de komende jaren onder de aandacht. Het college van B&W bereidt de Voorjaarsnota voor. De nota staat dit jaar in het kader van grote noodzakelijke bezuinigingen. In de voorbereiding op de bespreking wil de raad zich laten informeren door en discussiëren met instanties en inwoners.

Dit laatste Raadhuisdebat vindt evenals de twee voorgaande debatten plaats in de Burgerzaal van het raadhuis en beginnen om 19.30 uur. Iedereen is van harte welkom. Meer informatie is verkrijgbaar bij de griffie van de gemeenteraad, telefoon 291233, en op www.hoogeveen.nl/raadhuisdebatten

Presidium van de raad vergadert

Het Presidium van De Raad vergadert op maandag 15 maart in de B&W-kamer van het gemeentehuis. De vergadering die openbaar is, begint om 16.00 uur. Op de agenda staat onder meer:

* Besluitenlijst van de vergadering van 16 februari 2004.
* Terugblik op commissievergaderingen.

* Terugblik op raadsvergadering van 26 februari 2004.
* Voorstel tot laten vervallen raadsvergadering van 25 maart 2004.
* Rol van de raad bij het financieel toezicht van de provincie (zie brief aan de raad van gedeputeerde staten over gewijzigd beleidskader financieel toezicht).

* Impressie uitvoering Verordening op de ambtelijke bijstand en fractieondersteuning.

* Raming van uitgaven voor de raad voor 2005 in het licht van de voorjaarsnota.

* Stand van zaken inhoudelijke dynamische lange termijnagenda 2004/2005.

* Terugblik op raadhuisdebatten.

* Overige werksessies, informatieve bijeenkomsten, cursussen, werkbezoeken, hoorzittingen.

De griffier

De bij de agenda behorende stukken liggen tot de vergadering ter inzage bij de griffier en kunnen op verzoek per e-mail worden toegezonden. Zij worden ook zoveel mogelijk bekendgemaakt op de gemeentelijke website www.hoogeveen.nl, onder politiek en bestuur.

Commissie voor bezwaarschriften

De bezwaarschriftencommissie houdt openbare hoorzittingen op woensdag 17 maart in Commissiekamer 1 van het gemeentehuis. De hoorzittingen zijn openbaar. De agenda vermeldt onder meer bezwaarschriften van:
* 11.45 uur: de heer K.J. Baas tegen een afwijzende beschikking op een aanvraag voor een kapvergunning voor een berk, aan de Copernicuslaan in Hoogeveen

* 13.15 uur: de Stichting Rechtsbijstand namens de heer H. Okken, gericht op een aanschrijving tot verwijdering van een reclame-uiting op een perceel aan het Hollandscheveldse Opgaande.
* 15.20 uur: diverse belanghebbenden tegen een verleende bouwvergunning voor een antennemast op het perceel Roerdomplaan 55 in Hoogeveen.

* 16.10 uur: de heer G. Achterveld namens diverse belanghebbenden tegen een bouwvergunning die aan DOC Kaas BA is verleend voor het bouwen van een kaasopslag in het gebied Buitenvaart II in Hollandscheveld.

Collecten

Deze week: wordt er gecollecteerd voor het Nationaal Jeugd Fonds/Jantje Beton. Volgende week collecteren vrijwilligers voor het Nationaal Reuma Fonds.

Agenda College

In de agenda van het college kunt u lezen wat er de komende week op het programma staat voor de burgemeester en wethouders.
* Burgemeester en wethouders gaan op vrijdag 12 maart naar de opening van de gedenkplek voor Roelof van Echten bij de oude sluis in de Hoogeveensche Vaart.

* Wethouder Sjoukje de Haan gaat op zaterdag 13 maart naar een feest van Internationaal Vrouwen Activiteiten Centrum Boeket in de Magneet. Boeket houdt dit feest ter ere van internationale vrouwendag. Op het programma staan: muziek, zang, verschillende dansgroepen, vrij dansen en verloting. Welkom zijn vrouwen en meisjes vanaf 12 jaar.

Oud papier

Donderdag 11 maart

P.C.B. De Morgenster.Vanaf 18.00 uur komen ze het oud papier ophalen.
Het papier graag gebundeld of in dozen aan de straat zetten.
PCB De Weidebloem. De containers staan op de parkeerplaats naast de school aan de school aan de Schweitzerstraat van 10.00 uur tot 19.30 uur.

P.C.B. Het Palet. De containers staan opgesteld op de parkeerplaats aan de Kemperstraat (voormalige Herman Bavinckschool) en op de parkeerplaats achter de Praxis aan de Griendtsveenweg.

Van 18.00 tot 19.30 uur is er iemand bij de container om te helpen.

Maandag 15 maart

Juliana van Stolbergschool. Het papier wordt opgehaald van 18.30 uur t/m 21.30 uur.

Woensdag 17 maart t/m vrijdag 19 maart

Prof. Titus Brandsmaschool. De container staat van woensdag 8.00 uur tot vrijdag 12.00 achter de school op het Blankensplein.

Reiniging minigemalen

De firma Rimato start op maandag 15 maart in opdracht van de gemeente Hoogeveen met het reinigen van minigemalen in het buitengebied. Rimato begint in Tiendeveen. Daarna zijn Elim en Noordscheschut aan de beurt. De gemalen worden gereinigd om storingen in het systeem te voorkomen.

Afsluiting toegangsweg naar Buitenvaart 1

In verband met het verleggen van een watertransportleiding langs de Mr. Cramerweg is het bedrijvenpark Buitenvaart 1 in de wek van 8 tot en met 12 maart moeilijk bereikbaar.

Het verkeer in en uit Buitenvaart kan wel gewoon doorgaan. Op de plaats waar de leidingen de weg kruisen worden schotten gelegd waarover het verkeer kan rijden. De werkzaamheden worden dusdanig uitgevoerd dat het verkeer zo min mogelijk overlast ondervindt.

WOP-café over verkeer Krakeel

Op 17 maart is er weer WOP-café in De Magneet in de wijk Krakeel. Dit keer is het thema verkeer. Het gaat om zaken als de fietsbrug over het kanaal, parkeren, 30-kilometerzone, maar ook het plan voor de afsluiting van de wijkuitgang Zenithlaan voor gemotoriseerd verkeer.

Het WOP-café op 17 maart is tevens informatiebijeenkomst over de Zenithlaan. De bijeenkomst begint dit keer een half uur vroeger dan normaal, namelijk om 19.30 uur. U bent van harte welkom om mee te praten. De straten in de wijk Krakeel worden tijdens het WOP-project heringericht. De leefbaarheid en veiligheid in de wijk staan hierbij centraal. De wijk Krakeel wordt straks helemaal 'duurzaam veilig'. Dit houdt is dat in de gehele wijk een maximumsnelheid van 30 km/uur wordt ingevoerd. Enige uitzondering is waarschijnlijk een deel van de Melkweg. Gemotoriseerd verkeer krijgt een in- en uitgang minder. Er ligt een plan om de aansluiting van de Zenithlaan op de Galileilaan, bij het BIM-tankstation, dicht te doen. Fietsers en voetgangers kunnen er nog wel door. Het verkeer in Krakeel en over de hoofdweg langs de wijk, kan zo beter doorstromen. Het verkeersbeeld wordt duidelijker en daardoor veiliger.

Bouw verkeersbrug Erflanden van start

Begin deze maand zijn de voorbereidingen gestart voor de bouw van een nieuwe verkeersbrug over de Hoogeveensche Vaart. Deze brug vormt de toekomstige verbinding voor zowel fietsers als automobilisten tussen Erflanden en de Schutlandenweg. Tijdens het voorbereidend werk wordt het bouwterrein vrijgemaakt van lantaarnpalen, hekken, bomen en bosschage. Ook worden er enkele kabels verlegd. Daarnaast wordt aan beide zijden van het kanaal een tijdelijke bouwweg aangelegd. Aan de kant van Erflanden worden bouwketen geplaatst. Begin april start de daadwerkelijke bouw van de brug met het slaan van betonnen heipalen en een stalen damwandkuip. De bouwactiviteiten vinden voornamelijk plaats vanaf de zuidkant. Als alles volgens plan verloopt is de brug in november /december dit jaar klaar.

Bijna 200 reacties op prijsvraag :Wie bedenkt de leukste naam voor de verkeersburg Erflanden

Verkeersbrug Erflanden wordt 'Tweelandenbrug'

De gemeente Hoogeveen schreef op woensdag 3 december 2003 de prijsvraag 'Wie bedenkt de leukste naam voor de verkeersbrug Erflanden' uit. Er kwamen bijna 220 reacties binnen bij de gemeente. Namen die veel genoemd werden zijn: Schuterfbrug, Prinses Amaliabrug en Landenbrug. Uiteindelijk heeft een speciaal voor deze prijsvraag opgerichte commissie gekozen voor de naam 'Tweelandenbrug'. Er waren zeven inzenders die deze naam instuurden. De prijswinnaars hebben inmiddels persoonlijk bericht gehad en ontvangen binnenkort de kaartjes voor theater de Tamboer.

De gemeente Hoogeveen bedankt hierbij iedereen die een naam heeft ingezonden.

Kent u iemand die een lintje verdient?

Kent u iemand die in aanmerking komt voor een Koninklijke onderscheiding? Iemand die opvalt vanwege (langdurige) bijzondere verdiensten voor de samenleving? U kunt iemand voordragen voor een lintje.

Bij het kabinet van de burgemeester kunt u in grote lijnen aangeven wat de verdiensten zijn van de persoon die u aanmeldt. In eerste instantie beoordelen zij of deze verdiensten bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding. Ook kunnen zij u precies uitleggen wat u moet doen als u iemand voordraagt.

De behandeling van een voorstel kost veel tijd. Voor de lintjesregen rond Koninginnedag 2005 kunt u tot 1 augustus 2004 een voorstel inleveren bij de burgemeester. Gaat het om een uitreiking tijdens een andere gelegenheid, stuurt u het voorstel dan tenminste zes maanden van tevoren naar de burgemeester.

Algemene informatie over Koninklijke onderscheidingen kunt u vinden op de website van het Kapittel voor de Civiele Orden op het adres www.lintjes.nl. Ook kunt u voor meer informatie terecht bij mevrouw M. Groot-Obbink, afdeling kabinetszaken van de gemeente, telefoonnummer (0528)- 291237

Hoogeveens Sportgala in sporthal de Valkenlaan

De Stichting Sportstimulering Hoogeveen houdt op woensdag 17 maart het Hoogeveens Sportgala in sporthal de "De Valkenlaan". Het gala begint om 20.00 uur. Tijdens een feestelijk programma worden de sportprijzen uitgereikt aan de Sportvrouw, de Sportman, het Sporttalent en de Sportploeg van 2003. Ook wordt er een Sportpluim overhandigd aan een persoon of vereniging die zich op een bijzonder wijze heeft ingezet voor de sport. De presentatie is in handen van Edwin de Jonge.

De genomineerden voor de sportprijzen zijn:

* De Sportvrouw 2003 : Natasja Meijer (judo), Chesmee Aringaneng (taekwondo)

* De Sportman 2003 : Albert Jan Greidanus (judo), Joost Sprakel (zwemmen)

* Het Sporttalent 2003 : Adrie Braker (taekwondo), Aljan Tempel ( zwemmen)

* De Sportploeg 2003 : ZPC zwemselectie en de Elite ploeg van de Peddelaars.

De avond staat geheel in het teken van de sport. U kunt genieten van diverse sportdemonstraties, zoals een springdemonstratie van gymnastiekvereniging Eugenia en een taekwondo demonstratie van DSS- Sidokwan.

De entree is gratis en iedereen is van harte welkom. Een entreebewijs is niet nodig.

Reageren op verkeersplan nog deze week

Inwoners van Hoogeveen kunnen bij de gemeente nog tot en met 15 maart ideeën en wensen inleveren voor het ontwerpplan over verkeer en vervoer. Deze inbreng wordt - voor zover mogelijk - verwerkt in het nieuwe gemeentelijke verkeers- en vervoersplan (GVVP) dat de komende maanden wordt gemaakt.

In het plan wordt het verkeers- en vervoersbeleid van de gemeente voor de komende tien jaar beschreven. Het gaat om de meest uiteenlopende onderwerpen. In het plan leggen we vast hoe onder meer wordt omgegaan met:

* betaald parkeren/vergunningparkeren

* verkeersdrempels/plateaus

* duurzaam veilig (invoering 30 km-zones en 60 km-zones)
* openbaar vervoer

* verkeersveiligheid (gevaarlijke kruispunten, schoolomgeving, etc.)
* langzaam verkeer (fietsers, voetgangers, gehandicapten)

U kunt uw ideeën en wensen aandragen via de gemeentelijke website (www.hoogeveen.nl/gvvp) Schrijven kan ook naar de gemeente Hoogeveen, t.a.v. Ingenieursbureau, Antwoordnummer 8, 7900 WB Hoogeveen. Een postzegel is niet nodig.

Wilt u op de hoogte van de ontwikkelingen rond het plan, meld u dan via de website aan voor de e-mailservice. U krijgt dan bericht zodra er weer iets nieuws te melden is over bijvoorbeeld inspraak- en informatieavonden.

Lever nog bruikbare goederen in bij het GOED

Kringloopbedrijf Het GOED zamelt bruikbare goederen in. Deze goederen worden verkocht in de winkel aan de Gratamastraat 12. Daar worden alle artikelen netjes en overzichtelijk gepresenteerd. Winkelen bij Het GOED is spannend, omdat het assortiment dagelijks wisselt. Met een goede service, garantie, bezorgmogelijkheid, een kopje koffie en volop vermaak voor uw kinderen is Het GOED u graag van dienst!

Bruikbare spullen kunt u afgeven bij de winkel. Grof huishoudelijk afval kunt u naar de gemeentewerf brengen. Bent u niet in de gelegenheid uw spullen zelf te brengen, dan kunt u bellen met het telefoonnummer 0528-234040. Het GOED komt dan bij u thuis en haalt gratis uw bruikbare spullen en grof huishoudelijk op. U kunt ook complete inboedels aanbieden, bijvoorbeeld bij een verhuizing.

Openingstijden

De winkel is open van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Bruikbare spullen kunt u van 9.00 uur tot 17.00 uur afgeven aan de Gratamastraat 12.
Besluitenlijst B&W

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft ingestemd met de aankoop van grond voor de begraafplaats in Fluitenberg.
U kunt de wekelijkse openbare besluiten van B&W inzien via www.hoogeveen.nl/benw en in het voorlichtingscentrum in het raadhuis

Mededelingen

Klachtenoverzicht 2003

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht worden klachten geregistreerd en jaarlijks gepubliceerd. Burgemeester en wethouders van Hoogeveen maken bekend dat het overzicht van de in het jaar 2003 geregistreerde klachten tot 4 weken na deze publicatie ter inzage ligt bij het voorlichtingscentrum.

Registratie kiezers die onderdaan zijn van een andere lidstaat van de Europese Unie

De burgemeester van Hoogeveen maakt bekend, dat niet-Nederlanders die onderdaan zijn van een andere lidstaat van de Europese Unie en als ingezetene zijn ingeschreven bij deze gemeente, zich kunnen laten registeren als kiezer voor de verkiezing Nederlandse leden van het Europees Parlement.

U dient dan:

op 28 april 2004, de dag van kandidaatstelling, uw werkelijke woonplaats in Nederland te hebben;

op 10 juni 2004, de dag van stemming, 18 jaar of ouder te zijn;

niet uitgesloten te zijn van het kiesrecht in Nederland of in een andere lidstaat van de Europese Unie.

Het verzoekschrift (model Y 32) is verkrijgbaar op het gemeentehuis.De eenmaal als kiezer geregistreerd persoon blijft geregistreerd zolang hij/zij als ingezetene is ingeschreven bij een Nederlandse gemeente. Het verzoekschrift bevat tevens een verklaring dat hij/zij niet is uitgesloten van het kiesrecht en dat hij/zij uitsluitend in Nederland van het kiesrecht gebruik zal maken.

Het verzoekschrift dient uiterlijk op 28 april 2004, de dag van kandidaatstelling te zijn ontvangen.

Verzoeken die na deze datum worden ontvangen gelden pas de volgende verkiezing.

Nadere inlichtingen worden verstrekt door de werkeenheid Burgerzaken, telefoonnummer: 0528- 291304.

Wet Milieubeheer

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen maken met inachtneming van het bepaalde in de artikelen 3:31 juncto 3:19, tweede lid, onder b van de Algemene Wet Bestuursrecht bekend, dat zij naar aanleiding van de onderstaande verzoeken voornemens zijn de verleende milieuvergunningen in te trekken:

* A. Schonewille tot het intrekken van de op 30 juni 1993 aan de heer G. Schonewille verleende revisievergunning voor het uitbreiden en/of wijzigen van een bedrijf in roodvleesproductie, gelegen aan de Dorpsstraat 57 te Elim. De reden van het verzoek is gelegen in het feit dat genoemde activiteiten niet meer plaatsvinden op de betreffende locatie.

* de heer A.E. Kloosterman tot het intrekken van de op 20 juli 1978 verleende milieuvergunning voor het houden van een akkerbouw- en pluimveebedrijf, gelegen aan de Noorderweg 3 te Tiendeveen. De reden van het verzoek is gelegen in het feit dat het bedrijf is gestopt en er in genoemde inrichting geen dieren meer worden gehouden.

* de heer J. Kamps tot het intrekken van de op 12 december 1972 aan J. Hoekman verleende milieuvergunning voor het houden van vleesvarkens, gelegen aan de Alteveer 118 te Hoogeveen. De reden van het verzoek is gelegen in het feit dat genoemde activiteiten niet meer plaatsvinden op de betreffende locatie.
* C.C. Klopping-Schoenmaker tot het intrekken van de op 6 juli 1993 aan R. Smit verleende milieuvergunning voor het oprichten en in werking hebben van een varkensmesterij annex rundveehouderij, gelegen aan de Jan Slotswijk 9 te Elim. De reden van het verzoek is gelegen in het feit dat er niet langer bedrijfsmatig dieren in genoemde inrichting worden gehouden.

* de heer A. Oosterhuis tot het intrekken van de op 15 februari 1994 verleende milieuvergunning voor het oprichten en in werking hebben van een melkrundveehouderij, gelegen aan het Hollandscheveldse Opgaande 54 te Hollandscheveld. De reden van het verzoek is gelegen in het feit dat genoemde activiteiten niet meer plaatsvinden op de betreffende locatie.

* M. Raamsdonk tot het intrekken van de op 6 juli 1993 verleende milieuvergunning voor het oprichten en in werking hebben van een melkgeitenhouderij, gelegen aan de Brandligtswijk 4 te Elim. De reden van het verzoek is gelegen in het feit dat er niet meer bedrijfsmatig dieren in genoemde inrichting worden gehouden.
* I.M. Winnubst tot het intrekken van de op 6 december 1995 aan Lederwaren Daniëlle B.V. verleende milieuvergunning voor het oprichten en in werking hebben van een groothandel in lederwaren, gelegen aan de Carstensdijk 148 te Elim. De reden van het verzoek is gelegen in het feit dat genoemde activiteiten niet meer plaatsvinden op de betreffende locatie.

* R. Fieten tot het intrekken van de op 26 april 1994 verleende milieuvergunning voor het oprichten en in werking hebben van een mestkuikenhouderij, gelegen aan de Riegshoogtendijk 158 te Hollandscheveld. De reden van het verzoek is gelegen in het feit dat er op het perceel geen bedrijfsmatige activiteiten meer plaatsvinden.

* de heer G.J. Koskamp tot het intrekken van de op 30 juni 1993 verleende milieuvergunning voor het de opslag van landbouwproducten, landbouwmachines en onderdelen, gelegen aan de Gijsselterweg 3 te Fluitenberg. De reden van het verzoek is gelegen in het feit dat genoemde activiteiten niet meer plaatsvinden op de betreffende locatie.

* Maatschap Benning tot het intrekken van de op 28 september 1989 verleende milieuvergunning voor het houden van rundvee, gelegen aan het Zwartschaap 15 te Stuifzand. De reden van het verzoek is gelegen in het feit dat het bedrijf naar het buitenland is verhuisd en er in de inrichting geen runderen meer worden gehouden.

* D. Oosterveld tot het intrekken van de op 8 januari 1985 aan de heer A. Eigenbrood verleende milieuvergunning voor het oprichten en in werking hebben van een konijnenfokkerij, gelegen aan de Kerkweg 55 te Tiendeveen. De reden van het verzoek is gelegen in het feit dat op het betreffende perceel geen konijnen meer worden gefokt.

Na toetsing van de verzoeken is ons niet gebleken dat zich bij inwilliging hiervan feiten en/of omstandigheden voordoen waartegen het belang van de bescherming van het milieu zich verzet.

De ontwerp-besluiten en andere op deze zaak betrekking hebbende stukken liggen vanaf 11 maart 2004 tot en met 25 maart 2004 op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage bij de sector Milieu en Openbare Werken, afdeling Milieu-inspectie en -vergunningen, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen (stadskantoor). Indien gewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen. Op verzoek kunnen de stukken ook buiten kantooruren worden ingezien, namelijk op woensdagen van 17.00 tot 20.00 uur. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken dient u hiervoor tijdens kantooruren een afspraak te maken met de afdeling Milieu (telefoonnummer 291603).
Na deze periode zijn de stukken uitsluitend tijdens de kantooruren op genoemde afdeling in te zien. Deze regeling geldt gedurende de gehele procedure, dat wil zeggen tot het einde van de termijn waarbinnen beroep kan worden ingesteld tegen onze besluiten op de verzoeken.
Gemotiveerde bedenkingen tegen de ontwerp-besluiten kunt u tot en met 25 maart 2004 schriftelijk indienen bij de afdeling Milieu. Degene, die schriftelijk zijn bedenkingen tegen het ontwerp inbrengt, kan vragen zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Een verzoek daartoe moet schriftelijk tegelijkertijd met zijn bedenkingen bij de afdeling Milieu worden ingediend.

Tot slot vestigen wij er uw aandacht op, dat alleen zij, die bedenkingen hebben ingebracht op de bovenomschreven wijze, alsmede zij, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen de ontwerp-besluiten, naar aanleiding van onze besluiten te zijner tijd bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep kunnen instellen.

Wet Milieubeheer

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen, maken met inachtneming van het bepaalde in artikel 3:44 van de Algemene Wet Bestuursrecht bekend, dat zij op 10 februari 2004 een vergunning ingevolge de Wet Milieubeheer hebben verleend naar aanleiding van de aanvraag van Elders Bouwchemie B.V. te Hoogeveen, voor een nieuwe, de gehele inrichting omvattende vergunning voor een bouwchemicaliënhandel, gelegen aan de Dr. Anton Philipsstraat 54 te Hoogeveen.

Het besluit is ten opzichte van het eerder ter inzage gelegde ontwerp niet gewijzigd.

Aan het besluit zijn voorschriften verbonden ter bescherming van het milieu.

Het besluit en andere op deze zaak betrekking hebbende stukken liggen vanaf 11 maart 2004 tot en met 22 april 2004 op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage bij de sector Milieu en Openbare Werken, afdeling Milieu-inspectie en -vergunningen, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen (Compagnieshuis). Indien gewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen. Op verzoek kunnen de stukken ook buiten kantooruren worden ingezien, namelijk op woensdagen van 17.00 tot 20.00 uur. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken dient u hiervoor tijdens kantooruren een afspraak te maken met de afdeling Milieu (telefoonnummer 291603).

Op grond van het bepaalde in de artikelen 20.1, lid 1, 20.6 en 20.7 van de Wet Milieubeheer en artikel 6:7 van de Algemene Wet Bestuursrecht staat tot en met 22 april 2004 beroep open bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State voor:
* a. Degenen die overeenkomstig de artikelen 3:24 of 3:25 van de Algemene Wet Bestuursrecht schriftelijk dan wel mondeling bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp-besluit.
* b. De adviseurs die overeenkomstig artikel 3:23 van de Algemene Wet Bestuursrecht advies hebben uitgebracht over het ontwerp-besluit.

* c. Degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het geven van het besluit ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

* d. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp-besluit.

Het besluit wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij voor deze datum bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is gedaan.

Indien het besluit tevens betrekking heeft op het oprichten of veranderen van een inrichting, dat tevens is aan te merken als bouwen in de zin van de Woningwet, dan wordt het besluit ingevolge het bepaalde in artikel 20.8 van de Wet Milieubeheer niet eerder van kracht dan nadat de betrokken bouwvergunning is verleend.

Het beroepschrift en het eventueel in te dienen verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, respectievelijk aan de voorzitter van deze afdeling, Postbus 20019, 2500 EA te 's-Gravenhage.

7^e uitwerking bestemmingsplan Erflanden

Voor het oostelijk deel van de woonwijk Erflanden in het bosmilieu is een uitwerkingsplan als bedoeld in artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voorbereid. Het plangebied ligt ten oosten van de Vlinderdijk tussen de Hoogeveensche Vaart en de centrale laan.

Het ontwerp-bestemmingsplan ligt vanaf 11 maart 2004 gedurende 4 weken ter inzage bij de publieksbalie Bouwen & Wonen in het Compagniehuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden hun zienswijze naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen.

Schriftelijke reacties kunnen worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 20.000, 7900 PA Hoogeveen.

Wanneer er behoefte bestaat aan het mondeling inbrengen van zienswijzen kan daarvoor een afspraak worden gemaakt bij het secretariaat van de afdeling Ruimte (tel.0528-291702).

De gewenste beeldkwaliteit is in de toelichting bij het uitwerkingsplan beschreven

(hoofdstuk 8 en 9). Deze beeldelementen betreffen architectuur, bouwhoogten, kleurgebruik, rooilijnen, kappen, erfafscheidingen en de inrichting van het openbaar gebied. Het is bedoeling dat de beeldkwaliteitscriteria bij raadsbesluit worden aangemerkt als beleid voor de visuele kwaliteit van de gebouwde omgeving, zoals bedoeld in artikel 9.1 van de gemeentelijke bouwverordening. Zodoende kunnen die criteria bij de welstandbeoordeling als toetsingskader gehanteerd worden.

Toepassing artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Plan in Hoofdzaak ten behoeve van de volgende bouwaanvraag:

* A.J. Kroesen, voor het tijdelijk plaatsen van een woonunit op het perceel Jeulenwijk 110 te Elim

Het bouwplan ligt met ingang van 11 maart 2004 gedurende twee weken voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Gedurende deze termijn kunt u, bij Burgemeester en Wethouders, schriftelijk uw zienswijze naar voren brengen tegen het verlenen van vrijstelling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan, ten behoeve van de uitvoering van dit bouwplan.

Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van een vrijstellingsbepaling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan Buitengebied Ruinen vrijstelling te verlenen aan:
* L. van Boven, voor het bouwen van een gararage/berging op het perceel Diepweg 33 te Stuifzand.

Het bouwplan ligt met ingang van 11 maart 2004 gedurende vier weken voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Gedurende deze termijn kunt u , bij Burgemeester en Wethouders, schriftelijk uw zienswijze naar voren brengen omtrent het verlenen van vrijstelling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan, ten behoeve van de uitvoering van dit bouwplan.

Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de bestemmingsplannen Wolfsbos, Zuid, Hollandscheveld en West ten behoeve van de volgende bouwaanvragen:

* W. Kremer, voor het uitbreiden van de keuken op de percelen De Wulp 26 en 28 te Hoogeveen;

* R.A. Knotters, voor het uitbreiden van de woning en vernieuwing van de voorgevel op het perceel Resedastraat 11 te Hoogeveen;
* S. ten Caat, voor het uitbreiden van de woning Otto Zomerweg 54 te Hollandscheveld;

* H. Brink, voor het uitbreiden van de woning met erker op het perceel Van Limburg Stirumstraat 40 te Hoogeveen.

De bouwaanvragen liggen met ingang van 11 maart 2004 gedurende vier weken voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw zienswijze omtrent de aanvragen bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.
Ingekomen bouw- en sloopaanvragen

Lichte bouwaanvragen

* Mulder M.F., uitbreiden van een woonkamer en bouwen van een bijkeuken, Spechtlaan 25

* Postma F., bouwen van een garage, Noorderweg 35
* AB Bouw, uitbreiden van een dakkapel op de woning, Roerdomplaan 182

* AB Bouw, plaatsen van een dakkapel op de woning, Korenstraat 76
* Schonewille H., bouwen van een garage/berging, Carstensdijk 120, Elim

* Voortman A.M., plaatsen van een dakkapel op twee woningen, van Leeuwenhoekstraat 41 en 43

* Stichting Woonconcept, gedeeltelijk vergroten van een kantoor/werkplaats, Stephensonstraat 1

* Rundervoort - Andijk P.J., uitbreiden van een garage, Copernicuslaan 25

Reguliere bouwaanvragen

* Schuitema Vastgoed B.V., uitbreiden van het winkelpand 'C1000' en vervangen van de voorgevelpui, De Weide 26

* Tissingh G., verbouwen van een woonboerderij, Molenhoek 3, Pesse
* Kroesen A.J., tijdelijk plaatsen van een woonunit, Jeulenwijk 110, Elim

* Gemeente Hoogeveen, tijdelijk plaatsen van een overkapping ten behoeve van een J.O.P., Tilber 5

* Doldersum M., bouwen van een dubbele woning, Mr van Goorweg 7 en 9, Nieuwlande

Sloopaanvragen

* H & S Groep, gedeeltelijk slopen van een bedrijfsruimte, Schutstraat 36

* Kroesen A.J., (gedeeltelijk) slopen van een woonhuis, Jeulenwijk 110, Elim

* Postma F., gedeeltelijk slopen van een garage, Noorderweg 35
* Schuitema Vastgoed, slopen van een zijwand en demonteren van een voorgevelpui, De Weide 26

Rectificatie

In het Torentje van 3 maart j.l. stond abusievelijk vermeld dat er voor het bouwen van een bedrijfspand met kantoor op het perceel Buitenvaart 2103 een reguliere bouwvergunning werd aangevraagd door Bouwbedrijf Hartman B.V. Deze vergunning is echter aangevraagd door Wolhof Holding B.V.

Nadere informatie over bovengenoemde bouwplannen is verkrijgbaar bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24

Bouwvergunningen

Lichte bouwvergunningen

* Benjamins J., bouwen van een erker, Riegheidestraat 46, Hollandscheveld

* Hofstra F., uitbreiden van een woning, De Wulp 19
* Bouwbedrijf Fieko, uitbreiden van een woning, Atlaslaan 55
* Mol A., uitbreiden van een woning, Zuideropgaande 21, Hollandscheveld

* Nies A.J., vernieuwen en vergroten van een tuinschuurtje, Biesbosch 48

* Meeters W.J., vervangen van een oude berging, Veenmosstraat 1, Hollandscheveld

* Akse J., bouwen van een blokhut, Zandwijkstraat 8, Hollandscheveld
* Krikken J.J., uitbreiden van de woonkamer, Klaverkamp 10
Reguliere bouwvergunningen

* Wemmenhove J., uitbreiden van een keuken/eetkamer, Het Haagje 3-51
* De Haan Onroerend Goed B.V., vernieuwen van een winkelfront, Hoofdstraat 186/188

* Stuit E.J., plaatsen van een kap op de garage en plaatsen van een carport, Noorddreef 68

* Biesebos van de F.C.G., wijzigen van de zuidgevel van een opslagruimte, Parmentierstraat 10

* Seinen K.J., plaatsen van een kap op de garage, Sellerstraat 45, Hollandscheveld

Wijziging bouwvergunning

* Schonewille Beheer, verlengen van de instandhoudingtermijn voor het tijdelijk plaatsen van een kantoorunit, Pereboomweg 52, Elim
* Overgaauw G.G.M., gewijzigd uitvoeren van de oeverbescherming bij het plaatsen van een brug, Zuidwolder waterlossing (sectie: N nummer: 4437, 3920 en 4250)

Tegen de verleende vergunningen kunt u binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen.

© Copyright Gemeente Hoogeveen