Ingezonden persbericht

Pepperspray tegen migraine

BUSSUM, 20040304 -- Deze opmerkelijke ontdekking deed Wayne Perry, een zelfverdediginginstructeur, toen hij zich tijdens een demonstratie met peperspray in zijn ogen liet spuiten. Hij ontwikkeld na enkele jaren van onderzoek de eerste neusspray op basis van capsaicine, de Sinus Buster. Verder onderzoek toont aan dat capsaicine, de stof die pepers pittig maakt, door internasaal gebruik significante verlichting geeft bij migraine.


Vlak voor de demonstratie kreeg Wayne Perry een migraine aanval. Toch besloot hij de demonstratie voort te zetten en zich met peperspray in zijn gezicht te laten spuiten. De peperspray deed natuurlijk wat het moest doen maar toen de heftige effecten verminderde merkte Wayne al snel dat ook zijn hoofdpijn verdwenen was.

De Sinus Buster is een voedingssupplement dat alleen natuurlijke kruiden bevat en nu ook in Europa wordt verkocht.

Uit klinische onderzoeken blijkt capsaicine ook verlichting te geven bij bijholten ontstekingen, chronische sinusitis, neusallergieën en zelfs bij menstruele en hormonale geassocieerde hoofdpijn.

Eén onderzoek is gedaan door het ziekenhuis van Massachusetts met een groep patiënten die aan cluster hoofdpijn lijden. Door toediening van het peperextract in hun neuspassage, rapporteerde zij binnen een week een significante vermindering van de frequentie en intensiteit waarmee hoofdpijn terugkwam.

De Sinus Buster wint steeds meer aan populariteit nadat het op 1 november 2003 in Amerika op de markt is gebracht. Zelfs de Amerikaanse soldaten in Irak gebruiken de Sinus Buster ter verlichting van ongemakken veroorzaakt door de droge en stoffige lucht.

Gebruikers ervaren een scherpe prikkeling die 3 seconde duurt en onmiddellijk de sinus opent en hoofdpijn verzacht. De meeste beschrijven dit als een vleugje eucalyptus met een zwakke pepersmaak.

De hoeveelheden zijn zeer klein, net genoeg om de zenuwuiteinden van kleine bloedvaten in de neus te deactiveren. Deze veroorzaken vaak het probleem van zwelling en pijn die ontstaan als reactie op allergenen en andere omgevingsfactoren.

Meer informatie op www.sinusbuster.net




Ingezonden persbericht