Heuvelrug, 09.40 uur

Utrecht 02-03-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Diefstal paardenzadels

WIJK BIJ DUURSTEDE Op verschillende locaties in de gemeente Wijk bij Duurstede zijn in de afgelopen maanden paardenzadels gestolen.

De dieven wisten in veel gevallen uit onafgesloten schuren de zadels zonder veel moeite weg te nemen. De politie raadt dan ook aan om zadels goed op te bergen, in afgesloten kasten. Daarnaast kunnen zadels ook gemerkt worden, waardoor deze moeilijker voor de dieven te verkopen zijn.

Kapitaal meubelstuk

VEENENDAAL Op maandag 1 maart probeerden twee jongetjes meerdere briefjes van honderd gulden in te wisselen.

In de middag belde een medewerker van een winkel aan de Hoogstraat naar de politie. Hij meldde dat twee jongetjes hadden geprobeerd bankbiljetten van honderd gulden in te wisselen voor euros. Omdat hij dit vreemd vond, meldde hij dit.

Aan de hand van het signalement stelden politiemensen een onderzoek in de omgeving in. Daarbij werden de twee jongens, beiden 10 jaar oud en afkomstig uit Veenendaal, aangetroffen. Zij verklaarden het geld in een meubelstuk dat bij een vuilniscontainer stond te hebben gevonden. Ter verifiëring van hun verhaal gingen de politiemensen op de aangegeven plaats kijken. Daar troffen zij inderdaad het gesloopte meubelstuk aan. Kennelijk had de voormalige eigenaar van het meubel zijn geld zo goed verstopt, dat hij het was vergeten en vervolgens het kapitale meubelstuk bij het vuil had gezet. Indien de rechtmatige eigenaar zich niet meldt, dan zijn de twee jongens na één jaar honderden guldens rijker.

Alcoholcontrole

AMERONGEN De politie heeft op dinsdag 2 maart van 00.15 uur tot 01.00 uur op de Koningin Wilhelminaweg een alcoholcontrole gehouden. Hierbij moesten vijftien bestuurders een blaastest afleggen. Allen bliezen een P (Pass), hetgeen betekent dat niemand (teveel) had gedronken.

Lasergun

OVERBERG Op maandag 1 maart heeft de politie met een lasergun van 13.15 uur tot 14.30 uur een snelheidscontrole op de Slaperdijk gehouden. Van de 75 gecontroleerde autos, reden er elf te snel. De bestuurder met de meeste haast reed 101 km/u. De overtreders werden bekeurd.