Vlaamse overheid

Patrica Ceysens stelt als voogdij minister van VLAM - Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing - het Cauderlier- project voor. Op deze manier wil VLAM de Vlaamse creatieve keuken nationaal en internationaal promoten.

De man die zijn volk leerde koken

Philippe Cauderlier maakt furore als traiteur-kok en tafelhouder in Gent. Op 46-jarige leeftijd gaat hij rentenieren en start een carrière als culinair auteur. Hij is daarmee de eerste Belgische chef-auteur en meteen goed voor een aantal internationale bestsellers. Zijn kookboeken worden tot in de Verenigde Staten en Argentinië verkocht en kennen oplages van meer dan 100.000 stuks. Vandaag zou hij ongetwijfeld zijn eigen televisieprogramma hebben maar Philippe Cauderlier overleed in 1887.

Kookzapboek 'België kookt! De eeuw van Cauderlier 1830-1930'

VLAM en Ceysens stellen woensdag 3 maart om 11 u het volledige Cauderlier-plan voor. Dit is een drie jaar durend project met verschillende activiteiten rond de creatieve keuken met een belangrijke HORECA-component. Verschillende restaurants zullen Cauderlier gerechten op de kaart zetten. Morgen wordt het kookzapboek, geschreven door het Centrum voor Agrarische Geschiedenis, aan de pers voorgesteld.

De reizende tentoonstelling rond Cauderlier wordt op 18 maart geopend en op termijn wordt gedacht aan een Engels en Franstalig Cauderlier kookboek om de creatieve keuken internationaal te promoten.

Uiteraard bereidt chef-kok Fol samen met de minister van Economie u enkele Cauderlier gerechten.

Waar? Restaurant Sire Pynnock, Hogeschoolplein 9-10, Leuven Wanneer? Woensdag 3 maart 2003, om 11.00h

info : Lorin Parys, woordvoerder van
minister Ceysens- tel. (02) 553 12 39 GSM. 0476 45 34 01 lorin.parys@vlaanderen.be

---