Patrica Ceysens stelt als voogdij minister van VLAM - Vlaams
Centrum voor Agro- en Visserijmarketing - het Cauderlier-
project voor. Op deze manier wil VLAM de Vlaamse creatieve
keuken nationaal en internationaal promoten.
De man die zijn volk leerde koken
Philippe Cauderlier maakt furore als traiteur-kok en
tafelhouder in Gent. Op 46-jarige leeftijd gaat hij
rentenieren en start een carrière als culinair auteur. Hij is
daarmee de eerste Belgische chef-auteur en meteen goed voor
een aantal internationale bestsellers. Zijn kookboeken worden
tot in de Verenigde Staten en Argentinië verkocht en kennen
oplages van meer dan 100.000 stuks. Vandaag zou hij
ongetwijfeld zijn eigen televisieprogramma hebben maar
Philippe Cauderlier overleed in 1887.
Kookzapboek 'België kookt! De eeuw van Cauderlier 1830-1930'
VLAM en Ceysens stellen woensdag 3 maart om 11 u het volledige
Cauderlier-plan voor. Dit is een drie jaar durend project met
verschillende activiteiten rond de creatieve keuken met een
belangrijke HORECA-component. Verschillende restaurants zullen
Cauderlier gerechten op de kaart zetten. Morgen wordt het
kookzapboek, geschreven door het Centrum voor Agrarische
Geschiedenis, aan de pers voorgesteld.
De reizende tentoonstelling rond Cauderlier wordt op 18 maart
geopend en op termijn wordt gedacht aan een Engels en
Franstalig Cauderlier kookboek om de creatieve keuken
internationaal te promoten.
Uiteraard bereidt chef-kok Fol samen met de minister van
Economie u enkele Cauderlier gerechten.
Waar? Restaurant Sire Pynnock, Hogeschoolplein 9-10, Leuven
Wanneer? Woensdag 3 maart 2003, om 11.00h
info : Lorin Parys, woordvoerder van
minister Ceysens- tel. (02) 553 12 39 GSM. 0476 45
34 01 lorin.parys@vlaanderen.be
---
Vlaamse overheid