Gemeente Hoogeveen


Het Torentje Het laatste Torentje

---

3 maart 2003

Inhoud


* Paasvuur in voorbereiding? Vraag ook vergunning aan *
* Commissie Bestuur *

* Commissie Samenleving *

* Oud papier *

* Tijdelijke reclame-uitingen *

* Collectieve ziektekostenverzekering voor mensen met minimum inkomen *

* Besluitenlijst B&W *

* WOP-café over verkeer in Krakeel *

* Schoonveegactie fietsen bij NS-station Hoogeveen *
* Rijkswaterstaat legt plusstroken aan op A28 *
* Raad en commissies vergaderen elders *

* Honden vernielen bomen in gemeente Hoogeveen *
* Besluiten gemeenteraad vergadering 26 februari 2004 *
* Drentse commissie Welstand vergadert *

* Mededelingen *

+ Besluit mandaat, volmacht en machtiging 2004 *
+ Verkeersbesluit *

+ Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen *
+ Vergunningen *

+ Meldingen AMVB's *

+ Ingekomen bouw- en sloopaanvragen *
+ Bouwvergunningen *

+ Kapvergunningen *

Paasvuur in voorbereiding? Vraag ook vergunning aan
Pasen komt dichterbij en van oudsher zijn er dan mensen die beginnen aan de voorbereidingen voor een paasvuur. Voor het branden van een paasvuur is een vergunning nodig. De vergunning kan verleend worden door het college van burgemeester en wethouders.

Voor de bebouwde kommen geldt een verbod op paasvuren. Het college geeft in dit geval geen vergunning af vanwege het gevaar voor de omgeving. Voor paasvuren buiten de bebouwde kom kan het college wel een vergunning verlenen. Dan moet u wel aan de onderstaande voorwaarden voldoen.

Het paasvuur:

* staat onder voortdurend toezicht van een meerderjarig persoon;
* bevindt zich niet binnen een afstand van 30 meter van een gebouw en 100 meter van een bos, heide of veengrond;
* bevert geen gevaar op voor de overige belendingen in de omgeving;
* is uitsluitend bestemd voor de verbranding van onbewerkt hout, papier en niet verontreinigd tuinafval.

Indien het vuur aan deze voorwaarden voldoet, kunt u in principe een vergunning krijgen. Aan de vergunningen zijn voorschriften verbonden om gevaar, schade en hinder voor de omgeving te voorkomen.

Hoe aanvragen?

Een vergunning kunt u alleen schriftelijk aanvragen. Een aanvraagformulier is verkrijgbaar bij de afdeling Reiniging, telefoon 291653 en op www.hoogeveen.nl/gemeente (vergunningen). De vergunning moet worden aangevraagd door (of met schriftelijke toestemming van) de eigenaar van de grond waarop het paasvuur wordt aangelegd. Bij de vergunningaanvraag moet u een plattegrond meesturen, waaruit de exacte plaats van de paasvuurbult blijkt en de afstand tot in de nabijheid gelegen gebouwen en bos-, heide-, of veengebieden.

Kosten

De legeskosten voor de vergunning bedragen 15,75. Na afgifte van de vergunning ontvangt u hiervoor een factuur.

Vergunning tijdig aanvragen

De vergunningaanvraag, inclusief plattegrond en alle andere informatie, moet uiterlijk 17 maart
bij de gemeente binnen zijn. Aanvragen die na deze datum worden ontvangen, worden niet meer in behandeling genomen.

Risico's

Als eigenaren van gronden in strijd met de voorwaarden een paasvuur op hun grond toelaten, kunnen zij door derden aansprakelijk worden gesteld voor de gevolgen die voortvloeien uit de aanwezigheid van het vuur. De gemeente aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid. Verder is het in aanleg hebben van een paasvuurbult en het hebben van een vuur in afwijking van de voorwaarden in de vergunning een strafbaar feit. Paasvuren die zonder vergunning van het college worden aangelegd, worden op kosten van de overtreder verwijderd.

Voor meer informatie over paasvuren en de traditie rond paasvuren dan kunt u terecht op de website www.paasvuur.nl. Op deze website verschijnt te zijner tijd een overzicht van alle paasvuren in Drenthe.

Commissie Bestuur

De Commissie Omgeving vergadert maandag 8 maart in de Groen Land Achmea Zaal van theater De Tamboer. De vergadering, die openbaar is, begint om 19.30 uur. Op de agenda staat:

De Structuurvisie: terugkoppeling van de resultaten uit de raadpleging van de bevolking aan het college

Aan de hand van de volgende drie vragen geven de fracties een terugkoppeling aan het college:

* welke variabelen genieten de voorkeur?

* welke variabelen zijn ongewenst?

* aan welke ontwikkelingen moet prioriteit gegeven worden

Commissie Samenleving

De Commissie Samenleving vergadert dinsdag 9 maart in de het Roelof van Echten College aan de Julianastraat. De vergadering, die openbaar is, begint om 19.30 uur. Op de agenda staat onder andere:
* Uitzetbeleid uitgeprocedeerde asielzoekers. Hoe wil de gemeenteraad omgaan met het uitzetbeleid van minister Verdonk?
* Discussiestuk reïntegratieverordening Wet Werk en Bijstand (WWB)
* Discussiestuk maatregelenverordening WWB

De discussiestukken zijn bedoeld voor het bespreken van een aantal keuzes. In april neemt de raad besluiten over de verordeningen.
Spreekrecht

Voor het begin van de raadscommissievergadering kunt u gebruik maken van het spreekrecht. Alle insprekers hebben samen ten hoogste 30 minuten de tijd opmerkingen te maken over de genoemde agendapunten. Per persoon is maximaal 5 minuten beschikbaar.

Indien u van het spreekrecht gebruik wilt maken, moet u dit voor het begin van de vergadering meedelen aan de voorzitter. Nadat de commissie één keer over het agendapunt heeft gesproken, kunt u nog een korte nadere informatieve toelichting geven.

Inzage in stukken

De stukken voor deze vergadering liggen gedurende twee werkdagen, voorafgaande aan de vergadering, ter inzage in het voorlichtingscentrum

Oud papier

Zaterdag 6 maart

De Regenboog in Noordscheschut.

Het papier wordt opgehaald tussen 9.00 en 12.00 uur.

Woensdag 10 maart

't Kofschip en De Schuthoek. Vanaf 18.00 uur wordt het papier in Schutlanden en Erflanden opgehaald.

Tijdelijke reclame-uitingen

De aanwezigheid van reclame-uitingen in gemeentelijke bermen en groenstroken staat de gemeente Hoogeveen in de regel niet toe. Een uitzondering op die regel maakt de gemeente wanneer ondernemers een bijzondere actie organiseren, bijvoorbeeld een opening of show. Ondernemers kunnen twee keer per kalenderjaar een vergunning aanvragen voor het plaatsen van twee reclame-uitingen op gemeentegrond in de directe nabijheid van de onderneming tijdens de actie. Een vergunning moet minimaal drie weken voor de start van de actie aangevraagd worden bij de gemeente op telefoonnummer 291 246.

Collectieve ziektekostenverzekering voor mensen met minimum inkomen

Inwoners van Hoogeveen met een salaris- of uitkering op minimumniveau, kunnen gebruik maken van een collectieve ziektekostenverzekering via de gemeente Hoogeveen. Deze collectieve ziektenkostenverzekering geeft een korting van 15% op de premie van de aanvullende verzekering en het tandtotaalpakket.

Inkomens- en vermogensgrenzen

U kunt zich aanmelden als u voldoet aan de volgende inkomens- en vermogensgrenzen. Het maximum inkomen voor alleenstaanden bedraagt 849,57 per maand, voor alleenstaande ouderen is dat 1.092,31 en voor echtparen/samenwonenden 1.213,67. De vermogensgrens ligt bij alleenstaanden op 5.065,00, bij alleenstaanden ouderen op 10.130,00 en bij echtparen/samenwonenden op 10.130,00. Voor 65-plussers bedraagt de inkomensgrens ongeveer 110% van de netto AOW-uitkering.

Formulieren

Aanvraagformulieren voor de collectieve ziektekostenverzekering kunt u afhalen bij de balie van de afdeling Werk en Inkomen, Compagnieshuis, Raadhuisplein 24. U kunt daar terecht op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30 - 12.15 uur en op woensdag van 8.30 - 17.00 uur. Heeft u vragen, dan kunt u na maandag 8 maart bellen met het telefoonnummer 0528-291495.

Besluitenlijst B&W

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft ingestemd met de aankoop van een perceel grond ten noorden van de Hollandscheveldse Opgaande in Hollandscheveld voor de ontwikkeling van het bedrijventerrein Buitenvaart II

U kunt de wekelijkse openbare besluiten van B&W inzien via www.hoogeveen.nl/benw en in het voorlichtingscentrum in het raadhuis

WOP-café over verkeer in Krakeel

In De Magneet in de Hoogeveense wijk Krakeel wordt woensdagavond 17 maart weer een WOP-café gehouden. Onderwerp van gesprek is dit keer het verkeer in de wijk. Het WOP-cafe begint om 20.00 uur.

Tijdens de bijeenkomst kunnen wijkbewoners van gedachten wisselen over het thema met politici, ambtenaren, medewerkers van Woonconcept en het Wijkplatform.

Schoonveegactie fietsen bij NS-station Hoogeveen

Schoonveegactie fietsen bij NS-station Hoogeveen Bij het station in Hoogeveen staan veel fietsen op plaatsen waar ze niet horen. Ze veroorzaken overlast en zijn velen een doorn in het oog. Bureau Toezicht is samen met de politie een actie begonnen om de overlast door deze fietsen bij het station aan te pakken. De politie heeft op dinsdag 2 maart alle fietsen buiten de bewaakte en openbare stalling verwijderd. Deze actie is half februari door Bureau Toezicht aangekondigd met posters en waarschuwingslabels aan fietsen.

Ook na deze schoonveegactie blijven de politie en Bureau Toezicht handhavend optreden. Is uw fiets verwijderd dan kunt u contact opnemen met Bureau Toezicht, telefoon 0528-221923. Tegen betaling van 25 krijgt u uw fiets terug. U kunt daarvoor terecht bij het politiebureau aan 't Haagje op dinsdag tussen 16.00 uur en 18.00 uur en vrijdag tussen 19.00 uur en 21.00 uur.

Rijkswaterstaat legt plusstroken aan op A28

Rijkswaterstaat legt vanaf maart 2004 tot december 2004 plusstroken aan op de A28. De werkzaamheden vinden plaats tussen Zwolle-Zuid en de afslag Ommen. Plusstroken zorgen ervoor dat de weg beter en slimmer wordt gebruikt. In plaats van twee rijstroken komen er drie versmalde rijstroken. Zo ontstaat er meer ruimte op dezelfde weg. Tijdens de werkzaamheden wordt steeds één weghelft volledig afgesloten. Het verkeer kan in beide richtingen gewoon gebruik blijven maken van de A28. De andere weghelft wordt geschikt gemaakt voor tweerichtingsverkeer. De rijstroken zijn tijdelijk smaller. De plusstroken op de A28 worden in twee fases aangelegd.

Fasen

In de eerste fase van 8 maart tot juni, worden er op de weghelft richting Amersfoort een plusstrook en een weefvak aangelegd. Deze 'plusstrook' is smaller dan een normale rijstrook en is straks alleen open tijdens de spits. Ook wordt er gewerkt aan geluidsschermen en vindt groot onderhoud aan de weg plaats. In de tweede fase, van juni tot december, is de weghelft richting Meppel aan de beurt.

Omleidingen

Tijdens de werkzaamheden zijn de oprit Zwolle Noord en de afrit Zwolle Centrum op de weghelft richting Amersfoort afgesloten. Volgt u de gele omleidings- en route-adviesborden en houdt u tijdens de werkzaamheden rekening met vertraging en een slechtere bereikbaarheid op en rondom de A28.

Als u zo min mogelijk vertraging wilt oplopen kunt het beste het volgende doen:

* De A28 vermijden in de spits

* Een andere route nemen

* Met het openbaar vervoer reizen

Openbaar vervoer

Tijdens de werkzaamheden is het openbaar vervoer een goed alternatief voor de auto. Busdiensten ondervinden nauwelijks hinder van de werkzaamheden. Daar zijn speciale maatregelen voor getroffen. Ook komen er speciale aanbiedingen voor reizigers.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de werkzaamheden kijkt u dan op www.A28zwolle.nl of belt u met het telefoonnummer 0800-9344636. Voor meer informatie over de busverbindingen en aanbiedingen tijdens de werkzaamheden kunt u bellen met het telefoonnummer: 0900-9292 of kijken op www.arriva.nl

Raad en commissies vergaderen elders

In verband met de verbouwing van de raadszaal in het gemeentehuis van Hoogeveen worden in de maanden februari en maart de commissie- en raadsvergadering op andere locaties gehouden. Er wordt vergaderd in wijkcentrum De Magneet in Krakeel (Orion 2) en het Roelof van Echtencollege aan de Julianastraat, voorheen het Menso Alting College.
Maart

Commissie Omgeving 8-3 19.30 uur De Tamboer
Commissie Samenleving 9-3 19.30 uur Roelof van Echtencollege Commissie Bestuur 11-3 19.30 uur Roelof van Echtencollege Raadsvergadering 25-3 19.30 uur De Magneet

April

Commissie Omgeving 14-4 19.30 uur De Magneet (verschoven ivm tweede paasdag )
Commissie Samenleving 13-4 19.30 uur Roelof van Echtencollege Commissie Bestuur 15-4 19.30 uur Roelof van Echtencollege Raadsvergadering 29-4 19.30 uur Raadhuis (ingebruik nemen van nieuwe raadszaal)

De Commissie Bestuur vergadert ook op maandag 19 april om 19.30 uur in de burgerzaal. Deze vergadering is het vervolg van de discussie over coffeeshops.

Honden vernielen bomen in gemeente Hoogeveen

Honden vernielen bomen in gemeente Hoogeveen De gemeente Hoogeveen lijdt tienduizenden euro's schade, doordat honden de schors van bomen scheuren. In de afgelopen maanden zijn er verschillende bomen in de Hoofdstraat, Nassaustraat, Albert Steenbergenstraat en Jan van der Veenstraat beschadigd. Een boom in de Albert Steenbergenstraat is zelfs zo zwaar beschadigd dat deze vervangen moet worden. Het opruimen van een boom, aanschaf van een nieuwe, aanplant en onderhoud kost rond de 20.000. De gemeente stelt de eigenaar van de hond die een boom vernielt aansprakelijk voor de schade. Als de eigenaar van een hond die een boom vernielt bij de gemeente bekend wordt kan deze een rekening verwachten, die kan oplopen tot tienduizenden euro's.

De waarde van een boom wordt bepaald door de soort en de omtrek van de boom. Een grote boom kan daardoor tienduizenden euro's waard zijn. De bast is een beschermlaag voor de boom. Door het vernielen van de bast wordt de sapstroom in de boom onderbroken. Als de bast rondom is vernield is de boom ten dode opgeschreven. In de gemeente zijn om en nabij de 30 bomen beschadigd.

Besluiten gemeenteraad vergadering 26 februari 2004

De gemeenteraad van Hoogeveen hield 26 februari 2004 zijn maandelijkse vergadering. Hieronder treft u een selectie uit de besluiten.
* Er waren mondelinge vragen van het raadslid G. Fidom over de toekomst van Riegmeer en van het terrein waarop een asielzoekerscentrum zou komen. Wethouder M. Leistra gaf aan Riegmeer nog steeds als toekomstig industrieterrein te zien en niet uit te sluiten dat er alsnog een kleiner asielzoekerscentrum komt op het terrein dat eigendom is van het COA.
* Er waren mondelinge vragen van de raadsleden A.J. Lensen en C. Slottje over de toekomst van het gebouw waarin het glasmuseum is gehuisvest. Wethouder Leistra gaf aan dat het college hierover nadenkt en suggesties verwelkomt.

* Er waren mondelinge vragen van het raadslid A. Beijering over het vertrek van DHL uit Hoogeveen. Wethouder M. Leistra gaf aan dat het college dit vertrek ook uit de krant moest vernemen.
* Tenslotte was er een mondelinge vraag van het raadslid P.W.M. Kok over eventueel extra geld van de provincie voor het dorpsontwikkelingsplan Nieuwlande. Wethouder J. Stoefzand zegde toe zijn best te doen uit deze bron middelen voor Nieuwlande te putten.

* Het voorstel tot wijziging van een bestemmingsplan voor een perceel aan het Zwartschaap ten noordoosten van Stuifzand werd aangenomen. Dit perceel is eigendom van A. Groote in Tiendeveen, die de grond gebruikt voor de bouw van een agrarisch bedrijf.
* De Kadernota lokaal volksgezondheidsbeleid Zuidwest Drenthe werd vastgesteld tijdens de vergadering.Verschillend fracties benadrukten de noodzaak tot afstemming van de verschillende zorgaanbieders.

* De verordening tot instelling van een vertrouwenscommissie inzake herbenoeming van de burgemeester werd aangenomen.
* Een motie van de raadsleden L. Otten, J. Steenbergen en J.K. Otten met een verzoek aan het college om te komen tot een uniforme en adequate verwijzing van bedrijventerreinen en een adequate bewegwijzering in het buitengebied en de dorpen kreeg brede steun in de raad. Wethouder J. Stoefzand zegde toe voor juli een uitwerkingsnotitie aan de raad te zullen voorleggen.

Overzicht besluiten

Voor een compleet overzicht van de raadsbesluiten kunt u terecht op de gemeentelijke website www.hoogeveen.nl. Klik op Politiek en Bestuur en kijk in het raadsinformatiesysteem bij de raadsvergadering van 26 februari 2004.

Drentse commissie Welstand vergadert

De Drentse Welstandscommissie vergadert op donderdag 4 maart in het kantoor van het Drents Plateau, Stationsstraat 11 in Assen. De vergadering die openbaar is, begint om 14.00 uur. De agenda vermeldt de beoordeling van bouwplannen in Drenthe, waaronder twee in Hoogeveen. Dat zijn:

* Reclame, Piet Heinstraat 52-57 te Hoogeveen
* Vernieuwen kas, Krakeel 26a, Noordscheschut
Mededelingen

Besluit mandaat, volmacht en machtiging 2004

Op 24 februari 2004 hebben het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van Hoogeveen het Besluit mandaat, volmacht en machtiging 2004 vastgesteld. Dit besluit regelt wie en onder welke voorwaarden bepaalde wettelijke bevoegdheden namens het college dan wel de burgemeester mogen uitoefenen.

Het besluit ligt vanaf heden vier weken ter inzage bij het voorlichtingscentrum.

De regeling treedt de dag na deze publicatie in werking.
Verkeersbesluit

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat zij hebben besloten om op het Schutsplein te Hoogeveen een algemene gehandicaptenparkeerplaats aan te wijzen.

Tegen dit besluit kan bezwaar worden gemaakt.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling Verkeer in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen (telefoonnummer 0528-291646). De officiële publicatie kunt u bekijken op het publicatiebord aan het gemeentehuis.

Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen, maken met inachtneming van het bepaalde in de artikelen 3:19, tweede lid, onder b en 3:30, eerste lid van de Algemene Wet Bestuursrecht bekend, dat zij van plan zijn om nadere eisen te stellen op grond van het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer.

De nadere eisen hebben betrekking op toezicht tijdens de jeugdsoosavonden, een afbouwregeling en technische maatregelen bij Stichting dorpshuis "De Vuurkorf", Middenraai 79b te Nieuweroord.

Het ontwerpbesluit en andere op deze zaken betrekking hebbende stukken liggen vanaf 4 maart 2004 tot en met 18 maart 2004 op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage bij de sector Milieu en Openbare Werken, afdeling Milieu-inspectie en Vergunningen, Raadhuisplein 24 (stadskantoor) in Hoogeveen. Indien gewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen. Op verzoek kunnen de stukken ook buiten kantooruren worden ingezien, namelijk op woensdagen van 17.00 tot 20.00 uur. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken dient u hiervoor tijdens kantooruren een afspraak te maken met de afdeling Milieu (telefoonnummer 291603).

Na deze periode zijn de stukken uitsluitend tijdens kantooruren op genoemde afdeling in te zien. Deze regeling geldt gedurende de gehele procedure, dat wil zeggen tot het einde van de termijn waarbinnen beroep kan worden ingesteld tegen onze besluiten.

Gemotiveerde bedenkingen tegen het ontwerpbesluit kunt u schriftelijk tot en met 18 maart 2004 bij ons college indienen. Degene, die schriftelijk zijn bedenkingen tegen het ontwerp inbrengt, kan vragen zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Een verzoek daartoe moet schriftelijk tegelijkertijd met zijn bedenkingen bij ons college worden ingediend.

Indien u daaraan behoefte heeft, kan tot het einde van de ter inzage legging gelegenheid worden geboden tot een gedachtewisseling over het ontwerpbesluit. Om praktische en organisatorische redenen verzoeken wij u een dergelijk gesprek zo spoedig mogelijk, eventueel telefonisch, aan te vragen. Telefoonnummer 0528-291616 (doorkiesnummer).

Tot slot vestigen wij er uw aandacht op, dat alleen zij, die bedenkingen hebben ingebracht op de bovenomschreven wijze, alsmede zij, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit, naar aanleiding van ons besluit te zijner tijd bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep kunnen instellen.

Vergunningen

Burgemeester en Wethouders hebben op 27 februari 2004 vergunning verleend aan:

* De Drentse Autocross Club voor het houden van autocrosswedstrijden op 4 juli 2004 op het terrein aan de Johannes Poststraat 38 in Nieuwlande.

* Stichting Activiteitencommissie 't Oekie voor een feestavond op 23 en 24 april 2004 in een feesttent op het parkeerterrein aan de Hendrik Raakweg en een Koninginnedagmarkt op 30 april 2004 op Het Hoekje in Hollandscheveld.

* Vereniging Dorpsbelangen Fluitenberg voor het jaarlijkse dorpsfeest bij dorpshuis Het Overschotje in de periode van 17 tot en met 19 juni 2004.

* Culturele Vereniging Nieuwlande voor de jaarlijkse feestweek op het parkeerterrein aan het Oostopgaande in Nieuwlande in de periode van 29 mei tot en met 6 juni 2004.

* Voetbalvereniging Hoogeveen voor festiviteiten bij het sportcomplex en in de feesttent op het parkeerterrein aan de Sportveldenweg in Hoogeveen in de periode van 20 tot en met 23 mei 2004.

Meldingen AMVB's

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen, maken met inachtneming van het bepaalde in artikel 8.41, lid 4 van de Wet Milieubeheer bekend, dat in de periode van 30 juni 2003 tot en met 6 februari 2004 diverse meldingen zijn ontvangen van inrichtingen die vallen onder een Algemene Maatregel van Bestuur als bedoeld in artikel 8.40 van de Wet Milieubeheer.

De navolgende meldingen zijn ingediend:

Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer:
* Grand Café Joost, Hoofdstraat 161 te Hoogeveen;
* Café Lucky Luck, Hoofdstraat 64 te Hoogeveen.

Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer:
* Busonderneming Lanting, Stephensonstraat 8 te Hoogeveen.

Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer:
* Biesbos Cleaning Services B.V., Parmentierstraat 10 te Hoogeveen;
* Autobedrijf Star Cars, Industrieweg 86a te Hoogeveen;
* V.O.F. Autohandel A. Santing, Dorpsstraat 56a te Elim.

Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer:
* Rijwielhandel J. Kleine, Carstensdijk 60 te Elim;
* Houthandel G. Koster en Zn v.o.f., Coevorderstraatweg 30-32 te Noordscheschut;

* Aldi Ommen B.V., De Wielewaal 2 te Hoogeveen.

Besluit bouw- en houtbedrijven milieubeheer:

* JB Montage, Fokkerstraat, kad.nr. B5596 te Hoogeveen.

Besluit voorzieningen en installaties milieubeheer:
* KPN Telecom Rayon Noord Oost, Dorpsstraat 8 te Pesse;
* KPN Telecom Rayon Noord Oost, Coevorderstraatweg 55 te Nieuweroord;

* KPN Telecom Rayon Noord Oost, Kerkweg 61 te Tiendeveen;
* KPN Telecom Rayon Noord Oost, Perebomenweg 39 te Elim.

De meldingen kunt u met ingang van 4 maart 2004 op werkdagen tijdens kantooruren inzien bij de sector Milieu en Openbare Werken, afdeling Milieu-inspectie en -vergunningen, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen (Compagnieshuis). Indien gewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen.

Ingekomen bouw- en sloopaanvragen

Lichte bouwaanvragen

* Benjamins G., uitbreiden van de bijkeuken, Magnoliastraat 12
* Krikken J.J., uitbreiden van de woonkamer, Klaverkamp 10
* Vos M., bouwen van een bijkeuken, Kreuzestraat 36, Hollandscheveld
* Alfa College, verbouwen van een gymzaal tot open leercentrum, Voltastraat 33

* Bremer M., uitbreiden van een woning, Noorddreef 56
* Kremer W., uitbreiden van een keuken, De Wulp 26 en 28
* Bouwbedrijf Fieko, wijzigen van de voor- en achtergevel van een woning, Kymmellstraat 75

* Bruinenberg F.R., tijdelijk plaatsen van een salonwagen, Middenraai 29a, Nieuweroord

Reguliere bouwaanvragen

* Bouwbedrijf Hartman B.V., bouwen van een bedrijfspand met kantoor, Buitenvaart 2103 (kavel C1)

* Onroerend Goed Mij Van Leeuwen B.V., plaatsen van schuine daken op diverse bungalows, Hendrik Reindersweg 28-37, 49 en 93, Pesse
* Zuidema Holding B.V., bouwen van een kapschuur, Smirnoffstraat 14
* Eeltjes L.H., vernieuwen van een woning, Boerveldweg 9, Stuifzand
* Woonconcept Vastgoed, bouwen van een appartementengebouw met zorgfuncties, Meteorenlaan

* Bouwbedrijf J.W. Schultink B.V., bouwen van een 2^1-kap woning, De Bolster 6-8, Hollandscheveld

Reguliere bouwaanvraag fase I

* Boer de A., verbouwen van een woning, Oostering 15, Pesse

Sloopaanvragen

* Stichting Woonconcept, slopen van een bedrijfs- en opslagruimte, Het Haagje 118

* Gemeente Hoogeveen, slopen van dakranden aan aankapping bedekt met eternietleien, Zuidwoldigerweg 7

* Beugeling A., slopen van een tuinkas, Julianalaan 36, Nieuwlande
* Eeltjes L.H., slopen van een woonhuis, Boerveldseweg 9, Stuifzand

Meer informatie over bovengenoemde bouwplannen is verkrijgbaar bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24

Bouwvergunningen

Lichte bouwvergunningen

* Timmerman H., wijzigen van de zuidgevel van de woning, Gerstekamp 12

* Broekman J.T., uitbreiden van een woning, Jos van Aalderenlaan 34
* Schultink J.W., bouwen van een serre aan de woning, Industrieweg 35a

Lichte bouwvergunning met instandhoudingtermijn
* TM Flevoland B.V., tijdelijk plaatsen van een kantoorunit, Plesmanstraat 2

Reguliere bouwvergunningen

* Kroeske H.J., plaatsen van een kap op de garage, De Wanne 14
* Kroezen H., plaatsen van een kap op de garage, De Wanne 16
* Mol B., bouwen van een garage/berging, Hollandscheveldse Opgaande 68, Hollandscheveld

* Veldman J., bouwen van een bedrijfsgebouw, Buitenvaart 1002
Tegen de verleende vergunningen kunt u binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen.

Kapvergunningen

De gemeente Hoogeveen heeft een kapvergunning verleend aan:
* A.B. Uiterwijk Winkel, voor twee populieren staande aan Zuideropgaande 108 in Hollandscheveld

* D. Klopstra, voor een atlasceder en een grove den staande aan Keplerlaan 1 in Hoogeveen

* H. Mulder, voor twee eiken staande aan de Hoofdweg 4 in Stuifzand
* HOCO onroerend goed BV, voor vier elzen en een wilg staande aan Stephensonstraat 119 in Hoogeveen

Tegen deze verleende vergunningen kunt u binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift worden indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders.

© Copyright Gemeente Hoogeveen