Stadsdeel Bos en Lommer


Kadernota Economisch Beleid

Het doel van de nota is te dienen als toetsingskader voor ontwikkelingen en planvorming die het economisch beleid in Bos en Lommer raken. Het stadsdeelbestuur wil met deze nota de maatschappelijke partners uitnodigen om gemeenschappelijk vorm te geven aan de verdere uitwerking en uitvoering van het economisch beleid.

De missie van het economische beleid is om economische bedrijvigheid te stimuleren. Het stadsdeel wil hiermee een bijdrage leveren om de werkgelegenheid te vergroten en een duurzame stedelijke samenleving te bevorderen. Bedrijven/ondernemers dienen zich welkom en thuis te voelen in Bos en Lommer. Daarnaast moeten er in het stadsdeel voor startende en doorgroeiende bedrijven goede vestigingsmogelijkheden (blijven) bestaan.

Het stadsdeel stimuleert het vestigingsklimaat en de vestigingsmogelijkheden voor bedrijven waarmee de werkgelegenheid wordt bevorderd. Daarnaast verleent zij diensten aan bedrijven die zich in het stadsdeel vestigen of er een andere locatie zoeken. Bos en Lommer richt zich op het aantrekken van nieuwe bedrijven in het stadsdeel, het behouden van gevestigde bedrijven en werkgelegenheid en op het onderhouden van het relatienetwerk met het gevestigde bedrijfsleven.

De doelstellingen van het economisch stadsdeelbeleid zijn: 1. kleinschalige bedrijfsruimte behouden en realiseren; 2. winkelgebieden/detailhandel (re)vitaliseren om de sociaal economische structuur te verbeteren;
3. een gebiedsgerichte aanpak in de transformatie en vernieuwingsgebieden om het ondernemersklimaat te verbeteren en de werkgelegenheid te stimuleren.
4. bedrijventerrein Landlust behouden voor bedrijfsbestemmingen en herstructureren van het terrein;
5. bedrijven (werkgelegenheid) behouden in Bos en Lommer; nieuwe bedrijven naar Bos en Lommer trekken;
6. toerisme en hotellocaties ontwikkelen;
7. ontwikkelen van nieuwe locaties voor economische functies in Bos en Lommer.

Het economisch stadsdeelbeleid opereert binnen de kaders die zijn vastgelegd in het Bestuursakkoord Centrale Stad Stadsdelen 2002-2006. Omdat economisch beleid vaak stadsdeeloverstijgend is het van belang daarbij een juiste balans te vinden tussen de economische belangen stadsbreed en op het niveau van het stadsdeel.

Voor het economisch beleid zijn stadsdelen op bijna alle punten van dit beleid bevoegd behalve op aspecten die betrekking hebben op (onderdelen van) het grondbeleid en het marktwezen (en binnen de ruimtelijke kaders van het structuurplan).

De volledige tekst van de Kadernota (zonder kaartmateriaal) kan onderaan deze pagina worden gedownload (Word-document). Meer over Economische Zaken

Download hier de Kadernota Economisch Beleid

| Colofon