Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen

Persbericht

Rijswijk, 27 februari 2004

Nieuwe rijopleiding wekt interesse kandidaten

Voorlichtingsampagne Rijopleiding in Stappen van start

Vanaf maandag 1 maart start een voorlichtingscampagne over de Rijopleiding in Stappen (RIS) met commercials op Radio 538. In de tweede week van maart is dezelfde commercial op zowel Radio 538 als Sky Radio te horen en in de week daarna op Sky Radio. Daarnaast zijn vanaf de tweede week van maart in bioscopen en op middelbare scholen vrolijke kaarten (zogenaamde freecards) over de RIS verkrijgbaar.

De deelnemende organisaties (ANWB, BOVAG-VAN, CBR, FAM, ministerie van Verkeer en Waterstaat en ROVG) willen onder het motto Wees wijs, haal met RIS snel en veilig je rijbewijs de interesse wekken van het jonge Nederlandse publiek voor deze nieuwe rijopleiding. Beginnende bestuurders zijn namelijk veel te vaak betrokken bij verkeersongelukken. Proeven hebben uitgewezen dat het gemiddelde slagingspercentage circa dertig procent hoger ligt dan bij een reguliere rijopleiding.

In de Rijopleiding in Stappen wordt de leerling stap voor stap opgeleid. De kandidaat leert pas nieuwe dingen, als hij de vorige stap voldoende beheerst. In totaal doorloopt de kandidaat 39 stappen, verdeeld over vier modules. Iedere module sluit hij af met een toets. De eerste toets wordt afgenomen door een RIS-instructeur van de eigen vertrouwde rijschool. In de tweede en derde toets kan de kandidaat kennismaken met de gang van zaken bij het CBR en alvast wennen aan de examensituatie. De RIS-examinator geeft bovendien tips ter verbetering. De vierde en laatste toets is het praktijkexamen.

Meer informatie over de nieuwe rijopleiding staat op www.rijopleidinginstappen.nl.


---

Voor nadere informatie (uitsluitend voor de redactie):

Hans Fontijn, Hoofd afdeling In- en Externe Betrekkingen CBR,

telefoon (070) 398 81 62 of (06) 55 14 08 10.

De Rijopleiding in Stappen is een initiatief van ANWB, BOVAG/Verkeersopleidingen Associatie Nederland, CBR, Federatie Autorijschool Management, ministerie van Verkeer en Waterstaat en het Regionaal Overlegorgaan Verkeersveiligheid Gelderland.