Politie Friesland

Politieberichten van 23/02 13.00 uur t/m 24/02 07.00 uur

Fryslân 24-02-2004 - Voor verdere informatie kunt u tijdens werkdagen van 07.00 tot 15.00 uur contact opnemen met Bureau Communicatie, telefoonnummer 0900 8844.

Ureterp: aanrijding met letsel
Maandag omstreeks 11.10 uur vond op de Opperhaudmare een aanrijding plaats tussen een voertganfer en een personenauto. De voetganger, een 11-jarige jongen uit Heeg, wilde ter hoogte van de
parkeerplaats/pechplaats de rijbaan van de parallelweg oversteken. Juist op dat moment passeerde de auto, bestuurd door een 53-jarige man uit Gorredijk. Een aanrijding was het gevolg. De voetganger werd door de botsing voor de auto uitgeslingerd en belandde in de bermsloot. Hij is met een beenfractuur en een hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. De weg werd in verband met technisch onderzoek door Bureau Ongevallenanalyse enige tijd (tot ongeveer 12.30 uur) afgezet. Gezien het geringe aanbod was er nauwelijks verkeersoverlast.

Harlingen: inbraak woning
Tussen zaterdagmiddag en maandagochtend is ingebroken in een woning aan de Oude Trekweg. Van een deur werd een ruit ingeslagen om binnen te komen. Vanuit de woning werd onder andere auto- en videoapparatuur weggenomen. Vanuit de garage werd een personenauto, een blauwe Subaru Impreza, kenteken 95-JT-DD. Een 21-jarige man uit Sneek, eigenaar van de auto, deed aangifte.

Heerenveen: diefstal gsm
Maandag omstreeks 16.15 uur is een 14-jarige jongeman uit Reduzum beroofd van zijn gsm. De jongen fietste over de Crackstraat met de telefoon in zijn hand. Plotseling voelde hij dat de gsm uit zijn hand werd getrokken. Hij keek om en zag een knaap met de gsm wegrennen. De knaap de aangifte.

Lemmer: inbraak woning
Tussen zaterdagavond en maandagavond is tijdens afwezigheid van de bewoners ingebroken in een woning aan het Turfland. Men kwam binnen door achtereenvolgens de deur van de bijkeuken, de achterdeur en een schuifpui open te breken. Vanuit een slaapkamer is een kluisje met contant geld en bescheiden gestolen. De bewoner, een 45-jarige man, deed aangifte.

Leeuwarden: diefstal uit woning
Maandag tussen 14.00 en 20.30 uur is ingebroken in een woning aan de Corellistraat. Men is vermoedelijk via een niet afgesloten balkondeur binnen gekomen. Uit de woning werd adio- en videaoapparatuur gestolen. De 32-jarige bewoner deed aangifte.

Sumar: uitslaande brand bedrijf
Dinsdag omstreeks 00.30 uur werd brand ontdekt bij een bedrijf aan de Damsingel. De brand werd zowel door een voorbij fietsende getuige als het eigen personeel ontdekt en gemeld. Het betrof een uitslaande brand in een loods met diermeel. Bij aankomst sloegen de vlammen al uit het dak. De brandweer van Burgum bestreed de brand met twee eenheden. Omstreeks 02.30 uur was de brand meester.

Balk: inbreker aangehouden
Dinsdag omstreeks 00.45 uur is ingebroken bij een winkel aan de Van Swinderenstraat. Een getuige zag een man zich verdacht gedragen aan de achterzijde van het pand aan de De Binge en daarna weglopen. Bij onderzoek bleek er ingebroken te zijn. De scharnieren van de achterdeur waren verwijderd. Vermoedelijk was er niets gestolen omdat de verdachte was gestoord door de getuige. Op aanwijzing van de getuige kon korte tijd later een 38-jarige man uit Almere in Balk worden aangehouden. Hij is voor nader onderzoek in gesloten. Namens de winkel deed een 37-jarige man uit Balk aangifte.

Drogeham: inbraak woning
Maandag tussen 18.30 en 22.20 uur is ingebroken in een woning aan De Sannen. Men kwam binnen door het vernielen van de garagedeur. De gehele woning werd doorzocht. Er wordt niets vermist. Vermoedelijk is de dader gestoord. De 27-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Fryslân: rijden onder invloed
Twee autobestuurders zijn betrapt op het rijden onder invloed. Maandagavond omstreeks 19.35 uur werd een 33-jarige man uit Heerenveen gecontroleerd op de Oude Veenscheiding in Heerenveen. Hij blies 670 ug/l, kreeg een rijverbod van 7 uren en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Afgelopen nacht omstreeks 00.25 uur werd op de Herenwal in Heerenveen een 54-jarige man uit Drachten gecontroleerd. Hij blies 560 ug/l en kreeg een rijverbod van 6 uren. Tegen beide bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt.